Валенсия

Площад Аюнтамиенто (Plaza del Ayuntamiento), както и улица  Дон Хуан де Аустриа (Calle Don Juan de Austriа) и улица Колон (Calle Collon), формират сърцето на пазарния район на Валенсия. Тези, които търсят обувки, имат късмет. Валенсия, както и много други испански градове, е рай на обувките.

Франсин Монтесинос (Francis Montesinos)
Установения във Валенсия дизайнер – Монтесино, е познат на много хора, благодарение на работата му във филмите на Педро Алмодовар.
Адрес :Calle Trinitarios 12
Уеб сайт: www.francismontesinos.com

Purificacion Garcia
Испанският моден дизайн обикновено е шумен и пищен. Тази марка представя по-елегантни комбинации, често от естествени материали.
Адрес: Calle Colón 17
Уеб сайт: www.purificaciongarcia.com

Ел Корте Инглес (El Corte Inglés)
Този обществен магазин може да бъде намерен във всички големи испански градове и винаги е интересно да го посетите, поради голямото разнообразие на облекла. Елате тук заради това, но и заради хората. Интересно е да наблюдавате как цели семейства с палави деца, раздразнени татковци и строги майки, обикалят из салоните.
Адрес: Calle Pintor Sorolla 26
Уеб сайт: www.elcorteingles.es

Ел Меркадо Сентрал (El Mercado Central)
Посещението на най-големия закрит магазин във Валенсия е задължително. Намира се срещу копринената борса. Имате да разгледате 1200 стелажа. Ресторантът и тапас бар Ла Лоня се държи от едно и също семейство от 30 години насам и е удобна спирка за обяд.
Адрес: Plaza del Mercado
Уеб сайт: www.mercadocentralvalencia.es

Растро Маркет (Rastro Market)
Това е продължението на мадридския пазар за употребявани стоки. Интересно е да видите какво е крила средната класа на града по таваните и мазетата си. Отваря в неделя от 08:30 часа.
Адрес: Avenida de Suecia

Площад Редонда (Plaza Redonda)
Ако имате възможност посететe площад Редонда (Plaza Redonda) в събота сутрин. Атмосферата ще ви принесе във Валенсия от ХІХ век - битпазарът на открито очарова с картини, книги, растения и стари мебели.

Забележителности около Валенсия
Свързани Пътеписи за Валенсия