Валенсия

Много от забележителностите на Валенсия се намират в район познат като Ла Сеу (La Seu). Той се намира между двата големи площада на Пласа де Рейна (Plaza de la Reina) и Пласа Вирген (Plaza Virgen) . Там може да видите осмоъгълната часовникова кула Мигелете (Miguelete) , както и Капиля де Санто Сализ (Capilla del Santo Saliz) – много хора смятат, това е истинският дом на Светия Граал.

Ла Лоня (La Lonja) - Копринената борса
Ако имате време да видите само една забележителност, това трябва да е Ла Лоня – старата копринена борса. Тя е провъзгласена за една от най-значителните готически постройки в Европа, а през 1996 г. влезе в Списъка на защитените исторически забележителности на ЮНЕСКО. Самият пазар е с размер на катедрала, покриващ почти 2000 квадратни метра.
Адрес: Plaza del Mercado

Музей Де Белас Артес де Валенсия (Museo de Bellas Artes de Valencia)
Този обновен художествен музей е сред най-добрите в Испания. Тук може да видите творби от Гоя Веласкес, Хосе Рибера и Сорола.
Адрес: Calle San Pío V 9
Уеб сайт: www.cult.gva.es/mbav

Лас Фаяс и Музей Фалеро (Las Fallas and Museo Fallero)
Малките изложби в музея са фокусирани върху фестивала Лас Фалас. Всяка година от 12 до 19 март, хората използват това събитие да осмеят властващите.
Адрес: Plaza Monteolivete 4
Уеб сайт: www.fallas.com

Градът на изкуствата и науките - La Ciudad de las Artes y las Ciencias
Това е център, който предлага културни и интелектуални забавления, разположен на площ от 350 000 кв.м.. Целият център се състои от четири сгради с уникална архитектура. Сред най-големите атракции на града е Музеят по океанография, който е разположен под водата на площ от 80 000 кв.м.
Уеб сайт: www.cac.es

Историческият музей на Валенсия
Музеят е разположен в стара морска гара, използвана, за да снабдява града с провизии през 1850 г. Цялата сграда е изградена от тухли и представя най-атрактивните примери от индустриалната архитектурата на ХІХ в., с общо 250 колони. Този музей има археологически, изобразителни, фотографски и виртуални експозиции. Музеят работи от вторник до неделя от 10:00 до 14:00 и от 16:30 до 20:00 часа. Входната такса е едно евро за деца от 7 до 12 години, организирани групи, пенсионери и студенти с (Youth Card). В събота, неделя и на национални празници входът е свободен.
Адрес: Valencia, 42 Junto al Parque de Cabecera
Телефон:+34 963 701 105
Уеб сайт: ww.mhv.com.es

Биопарк Валенсия
Биопарк Валенсия отвори врати на 28 февруари 2008 г. Най-модерният зоопарк в Европа, където оградите на практика са невидими и животните се чувстват като в естествената си среда, покрива площ от 100 000 кв.м. Основната идея на парка е да предостави на посетителите неповторимото усещане, че са в естествената среда на животните. Биопарк Валенсия насърчава уважението към животните и ангажира обществеността с важността на опазването на околната среда, като се ангажира с образованието и опазването на животните. Билет за възрастен струва 21,50 евро, за деца от 4 до 12 години - 16 евро и за пенсионели - 16 евро.
Уеб сайт: www.bioparcvalencia.es

Природен парк Албуфера
Този парк е дом на най-голямото езеро в Испания. Тук са намерили обежище множество защитени видове, водите на езерото се използват от рибари и земеделци, отглеждащи ориз. Ако искате да опитате най-доброто от местната кухня посетете селцето Ел Палмар (Еl Palmar). За да стигнете до националния парк използвайте линиите на редовния градски транспорт. Автобус можете да хванете от авеню Germanías 34, което се намира на 5 минути от гара север на Валенсия. Можете да хванете автобуса и от спирката на площад де Кановас и от Океанографския музей.
Уеб сайт: www.albufera.com

Катедралата на Валенсия
Построена на мястото на римски храм, който по-късно се превръща в джамия, катедралата води началото си от ХІІІ в. Сградата съчетава можество архитектурни стилове. В катедралата има спираловидни стълби, които водят до тераса с изглед към града и морето.
Часове за посещение: в делнични дни от 10:00 до 18:00 часа, събота и дни пред официални празници от 10:00 до 17:30 часа, в неделя и на официални празници - от 14:00 до 17:30 часа. Цена на билет 4 евро.
Адрес: Plaza Reina
Телефон:+34 963 918 127
Уеб сайт: www.arsvirtual.com


 

Забележителности около Валенсия
Свързани Пътеписи за Валенсия