Венеция

Целият град е една уникална забележителност сам по себе си. Не забравяйте, най-добрият начин да усетите духа на Венеция и да я разгледате е да повървите пеша..

Площад Сан Марко
Ако наистина искате да разберете могъществото на бившата Венецианска империя – това е мястото, което трябва да посетите. На площада ще намерите базилика Сан Марко. Дворецът на Доджовете с неговите грандиозни зали и часовникова кула; камбанарията, от където се разкрива величествената гледка на целия град.

Дворецът Лонгена
Той е един от най-красивите в целия град. Завършен е през 1756 г., над 100 години след започването му.

Музей Песаро
Това е градския музей за модерно изкуство, поместен в стария дворец. Най-вълнуващите произведения може да се видят в частта за Ориенталско изкуство.

Рибния пазар Риалто
Посетете го през седмицата.  Рибарите, оживената обстановка, старите фасади и канала ще събудят всички ваши сетива. Най-добрите месарски магазини също са наблизо.

Канале Гранде
Канале Гранде (Grand canal) е най-големият канал във Венеция, Италия. Той е един от основните трафик коридори в града. Общественият транспорт по него се осъществява с водни автобуси, частни таксита или гондоли.

Мостът Риалто
Мостът Риалто е едно от емблематичните за Венеция места. Сегашната му структура е построена за три години в периода 1588 – 1591 г.  Мостът Риалто е бил единствения начин да прекосите Канале Гранде пеша, преди да се построи мостът Академия през 1854 г.

Мостът на въздишките
Мостът на въздишките е закрит мост направен от бял варовик. Има малки прозорчета с каменни решетки. Свързва старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите. Мостът е проектиран от Антони Контино (племенника на архитекта, построил моста Риалто). Построен е през 1602 г.

Базилика Санта Мария дела Салуте
Базиликата Санта Мария дела Салуте (Santa Maria della Salute) е римокатолическа църква и малка базилика, разположени в областта Дорсодуро.

Дворецът на дожите
Дворецът на дожите е готическо здание, дворец, който в миналото е бил резиденция на дожите. Две от фасадите му гледат към Венецианската лагуна и площада Сан Марко. Не пропускайте да го посетите.
Работно време: от 1 април до 31 октомври - от 08.30 до 18.30 часа
от 1 ноември до 31 март - 08.30 до 17.30 часа
Музеят е затворен на 25 декември и 1 януари.
Билети: 12 евро; деца от 6 до 14 години, студенти (със студентска карта) ползват намален билет от 6,50 евро.
Сайт:www.museiciviciveneziani.it

Музеят на стъклото
Музеят на стъклото е разположен на остров Мурано. Построен е през 1861 г. и разказва историята на стъклото, древните техники за обработването му. Тук ще намерите и популярното венецианско стъкло мурано.
За да стигнете до музея хванете вапорето номер 41 или 42, вашата спирка е Музей Морано
Сайт: www.museiciviciveneziani.it
Билети: редовният билет струва 6,50 евро; деца от 6 до 14 години, студенти (със студентска карта) ползват намален билет от 4,00 евро.

Колекцията на Пеги Гугенхайм

Колекцията на Пеги Гугенхайм представлява малък музей разположен на Канале Гранде.

Музей Корер
Музеят Корер е огромен музей, който пази историята на Венеция от XIII до XVI век, със своята колекция от картини, графики, монети, оръжия. Тук ще намерите всички запазени предмети от Средновековието и Ренесанса.

Театърът Феникс
В театърът Феникс (Teatro La Fenice) се помещава операта на Венеция. Той е един от най – известните театри в Европа.

Еврейското гето във Венеция
Еврейското гето във Венеция или Венецианското гето е област, където евреите били пробудени да живеят по време на Венецианската Република.

Венецианско стъкло от Морано
Венеция е известна със своето венецианско стъкло. То се слави в целия свят като цветно, сложно и майсторски изработено. Много от орнаментите на изделията от венецианско стъкло са били развити и измислени през XIII век.

Забележителности около Венеция
Свързани Пътеписи за Венеция
Италия и Плитвишки езера
от 355 лв.
Италия и Плитвишки езера
3 нощувки
Автобус