Загреб

Летища

Летището на Загреб е на 10 км югоизточно от града. На всеки половин час между 07:30 и 20:00 часа се движи автобус на хърватските авиолинии, който отива до автогарата на града. Билетът за него струва 30 куни (Уебсайт: www.plesoprijevoz.hr). Таксито от аерогарата до центъра на Загреб излиза около 225 куни, а пътуването ще ви отнеме около 25 минути

Уебсайт: www.zagreb-airport.hr

Обществен транспорт

Местният транспорт е поделен между добре функциониращата система от автобуси и трамваи, която се ръководи от ZET, общинските власти. Трамваите тръгват в 4:00 часа и до 23:20 часа се движат по дневен график, след което минават на нощен, който е доста разреден - на 30-40 минути.

Транспортната мрежа е разделена на три зони, но трамваите се движат само в първата. Следователно билет за повече от първата зона ще ви е нужен само ако планирате пътуване до предградията. Автобусните билети за първата зона струват 8 куни, ако ги купите от вестникарските будки или павилионите с надпис TISAK, и 10 куни, ако ги купите от шофьора, и важат за 1,5 часа Нощните цени са 16 куни от будките и 20 куни от шофьора. Карта за един ден за първа зона е 25 куни.

От ниските към високите квартали се движи историческа въжена железница (на хърватски uspinjača), една от най-стръмните в света. За нея може да ползвате обикновен билет за градски транспорт.

Уебсайт: www.zet.hr

Влак

Жп гарата в Загреб е важен транспортен възел, от който потеглят влакове за Будапеща, Цюрих, Мюнхен, Венеция, Залцбург, Белград

Уебсайт на Хърватските железници: www.hznet.hr

Автобус

Главната автогара се намира на около 10 минути пеша от гарата (или три спирки с трамваи 2 или 6).

Уебсайт на автогарата в Загреб: www.akz.hr

Таксита

Тарифите на такситата в Загреб са изключително високи, по-изгодно е да ползвате градския транспорт.

Автомобил

За да се движите по хърватските пътища, трябва да имате винетка. Може да платите в куни или евро.

Забележителности около Загреб
Свързани Пътеписи за Загреб
Париж - без нощни преходи
от 915 лв.
Париж - без нощни преходи
8 нощувки
Автобус
Загреб и Плитвички езера
от 249 лв.
Загреб и Плитвички езера
2 нощувки
Автобус
Париж - без нощни преходи
от 915 лв.
Париж - без нощни преходи
8 нощувки
Автобус
Загреб и Плитвички езера
от 249 лв.
Загреб и Плитвички езера
2 нощувки
Автобус