Следете най-изгодните оферти за пътуване тук!

Закинтос
Закинтос / Zakintos
  виж голяма карта

Остров Закинтос (Zakynthos), или както още се нарича Занте, е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Главният град и пристанище на острова също се нарича Закинтос. Венецианците го наричали "Цветето на Изтока", а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с възхитителен смарагдов цвят на морето, а географското му положение дава възможност за посещение и на други острови в Йонийско море.

Със зелените си хълмове, покрити с цветя през пролетта и началото на лятото, с белите скали, надвиснали над тюркоазената вода, и с някои от най-добрите плажове Закинтос е един от най-пищните и красиви гръцки острови, където нощният живот е доста динамичен.

Поради земетресение през 1953 г. много от сградите и църквите в Закинтос са разрушени и градът губи много от своята вековна венецианска архитектура, но все пак градчето е запазило малките си улички, с широк централен площад и с куп старинни постройки. Над града стоят останки от разрушен венециански дворец.

Хълмистата вътрешност на острова може да бъде разгледана с кола под наем. За повечето посетители основната атракция на острова са плажовете, които са сред най-добрите в Гърция, както и евтиният и непринуден нощен живот. Както повечето ваканционни гръцки острови, Закинтос се оживява през май, когато пристига първият чартърен полет.

Важна информация

Валута: Евро (EUR)

Работно време: През лятото работното време на повечето магазини е от 08:00 до 12:00 часа и от 16:00 до 20:00 часа.

Интернет страници за Закинтос: www.gozakynthos.grwww.zakynthos.net.grwww.e-zakynthos.comwww.zakynthos-greece.biz

Спешни телефони

За спешни случаи - 2695 - 28341

Бърза помощ - 2695 - 23 166

Туристическа полиция - 2695 - 22550

Аптеки

В град Закинтос има няколко аптеки и поне по една в повечето комплекси. Работят от 08:00 до 14:00 часа от понеделник до петък и от 17:15 до 20:30 часа в понеделник, четвъртък и петък. За местонахождението на най-близката аптека попитайте в хотела си.

Телефонни кодове

Код на страната: +30

Код на областта/острова: 26950

Език

Почти всички жители на острова свободно говорят английски език, много владеят немски, а особено в северната част ще се справите и с италиански.

Забележителности около Закинтос
Закинтос - смарагдовият остров
от 389 лв.
Закинтос - смарагдовият остров
4 нощувки
Автобус