Транспорт - Майорка

Летище

Автобус №1 се движи до и от летището на Палма. Пътуването отнема около 30 минути, а билетът е 2 евро. Ако вземете такси, ще ви излезе около 15 евро или повече и ще стигнете за около 15 минути. Обикновено има добавка поне 3 евро за пътувания до летището.

От летището можете да наемете автомобил.

Уебсайт: www.aena.es

Обществен транспорт

Автобусните услуги в Майорка са отлични. В Палма пътувайте, като използвате карта с кредити, която може да си купите от цигарените будки за 8 евро. Картата ви дава право на 10 пътувания. Можете да си вземете и билет от шофьора. Автобус №3 се движи от индустриалната зона до плажа Илетас. Междуградските автобуси до Валдемоса и другите известни села тръгват от автогарата зад площад Еспаня. Влакът от 1911 г. до Солер тръгва близо до мястото, откъдето потеглят и автобусите. Оттам потеглят и влаковете за Инка и Манакор.

Таксита

Такситата в Палма са добри и евтини. Може да се придвижвате до различни точки на острова за разумни суми. 40-минутното пътуване между Палма и Пуерто де Сойер струва около 35 евро. Цената включва и таксата от 4 евро за тунела.

Ферибот

Можете да се качите на ферибот до някои от близките острови като Менорка и Ибиса. Има и линии до по-големите пристанища на континентална Испания

Забележителности около Майорка
Свързани Пътеписи за Майорка
Романтична БАРСЕЛОНА за Св. Валентин
от 386 €
Романтична БАРСЕЛОНА за Св. Валентин
4 нощувки
Самолет
Мадрид, 3 нощувки със самолет
от 432 лв.
Мадрид, 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет