Майорка

Летище

Автобус №1 се движи до и от летището на Палма. Пътуването отнема около 30 минути, а билетът е 2 евро. Ако вземете такси, ще ви излезе около 15 евро или повече и ще стигнете за около 15 минути. Обикновено има добавка поне 3 евро за пътувания до летището.

От летището можете да наемете автомобил.

Уебсайт: www.aena.es

Обществен транспорт

Автобусните услуги в Майорка са отлични. В Палма пътувайте, като използвате карта с кредити, която може да си купите от цигарените будки за 8 евро. Картата ви дава право на 10 пътувания. Можете да си вземете и билет от шофьора. Автобус №3 се движи от индустриалната зона до плажа Илетас. Междуградските автобуси до Валдемоса и другите известни села тръгват от автогарата зад площад Еспаня. Влакът от 1911 г. до Солер тръгва близо до мястото, откъдето потеглят и автобусите. Оттам потеглят и влаковете за Инка и Манакор.

Таксита

Такситата в Палма са добри и евтини. Може да се придвижвате до различни точки на острова за разумни суми. 40-минутното пътуване между Палма и Пуерто де Сойер струва около 35 евро. Цената включва и таксата от 4 евро за тунела.

Ферибот

Можете да се качите на ферибот до някои от близките острови като Менорка и Ибиса. Има и линии до по-големите пристанища на континентална Испания

Забележителности около Майорка
Свързани Пътеписи за Майорка
Летен езиков лагер Оропеса дел Мар, Испания
от 1905 лв.
Летен езиков лагер Оропеса дел Мар, Испания
13 нощувки
Собствен превоз