Хотел Ичера

Хотел Ичера
Категория:
04517/268
Ичера - скътана в пазвите на Сливенския Балкан, с прекрасната си природа и възрожденски дух е новата туристическа перла на този край, дал на страната ни Жеравна, Медвен, Котел и Катунище.

Легендата разказва, че царят на българите Симеон Велики е дарил селото, заедно със земите към него чак до нос Емине на най-верния си болярин, в знак на благодарност за неговата преданост. Самият той не веднъж го е посещавал често, за да ловува тук и да вижда най-красивите момини очи, които някога е срещал под небето.

Любимо място за отдих на сливенските боляри и воеводи, Ичера още в старо време е наречена "Царската одая". Чистият въздух и прекрасната природа правят това място неповторимо. Селото е обградено с гори и красиви поляни, изпълнени с ароматни билки и гъби. Наоколо минават и три потока на река Луда Камчия, на единия от които има изградени бари.

Днес "Царската одая" се възражда наново, а хотел "Ичера" а първият, който гостоприемно отвори врати за всички свои гости на този край, които обичат природата и българския дух.

Изграден във възрожденски стил, хотелът предлага домашния уют на българския дом, съчетан със съвременните изисквания за почивка и спорт.

Той е семеен и разполага с 5 двойни стаи, категория 3 звезди и малко ресторантче с 20 места, където винаги може да се хапне вкусна селска гозба.

Към хотела има прекрасна лятна градина с барбекю и плувен басейн.
Обща информация
Капацитет: -
Брой стаи: -
Тип: хотел
Изпрати запитване
Кападокия - Земя на чудесата
от 439 лв.
Кападокия - Земя на чудесата
4 нощувки
Автобус
Свещеният град на траките – Перперикон
от 33 лв.
Свещеният град на траките – Перперикон
0 нощувки
Автобус
Котел
Транспорт - Котел Хотели - Котел Забележителности - Котел
Карстовата местност Злостен и водопадите Скоковете и Синия
Посрещни Джулай морнинг сред лозята в Мелник
Еднодневен маршрут до Банско и Добърско