Хотел Царевец

Хотел Царевец
Категория:
062/601885
601886
Хотел "Царевец" се намира в непосредствена близост до историческия хълм - крепост Царевец. Освен че е архитектурно - историческа забележителност, хълмът е известен и с единствения по рода си аудио - визуален спектакъл "Звук и светлина".
Хотел "Царевец" предлага на гостите си живописен изглед към люлката на Търновската книщовна школа - хълма Света гора и аулата на ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий".
Сградата на хотела е построена през 1891 г. В нея се е помещавало Застрахователното дружество "България". Реставрирана и реконструирана днес тя е уютен хотел, запазил елегантността и очарованието на старата градска къща. Особеност на вътрешния дизайн са изискаността и луксът, характерни за XIX в.
Стълби от жълт пясъчник с месингов парапет водят към трите етажа на хотела, където са разположени една единична стая, две двойни стаи, шест спални и един апартамент. Всяка от тях е оборудвана с:
- собствен санитарен възел (апартаментът разполага с хидромасажна вана), сешоар
- климатик с локален термостат
- мини-бар
- телевизор с вграден DVD плейър и кабелна телевизия
- телефон с достъп до Internet
- мини -сейф
- сигурността на стаите е гарантирана от електронна заключваща система

Хотелът разполага със собствен транспорт в услуга на клиента. Има лоби - бар, където обгърнати от топлината на камината, гостите могат да прекарат спокойни часове, поръчвайки си чаша кафе или реномиран алкохол.
Във фоайето на хотела на гостите се предоставя възможност за безплатен Интернет достъп.
Осигурява се и безплатен транспорт до някои от най - атрактивните заведения във Велико Търново и с. Арбанаси. За гостите на хотела се предлага безплатна доставка на храна от ресторанти по избор от Велико Търново.
Хотелът разполага с безплатен паркинг, охраняван денонощно с видео система.
Обща информация
Капацитет: -
Брой стаи: -
Тип: хотел
ТОП оферта: СПА Нова година в хотел Арена 3*, Самоков
от 250 лв.
ТОП оферта: СПА Нова година в хотел Арена 3*, Самоков
2 нощувки
Собствен превоз
Велико Търново
Транспорт - Велико Търново Хотели - Велико Търново Пазаруване - Велико Търново Събития - Велико Търново Забележителности - Велико Търново
7 идеи за пътуване-изненада, което да организирате за любим човек
Мултимедиен посетителски център Царевград Търнов
Съкровището от Хотница