Девин

Миналата година,Октомври месец отидохме и до Девин.Много спокойно и приятно местенце.Община Девин е изключително богата на природни обекти и забележителности - ждрела, пещери, скални образувания, защитени местности и природни резервати с ендемични растителни и животински видове.
Ще затаите дъх пред природните феномени - "Триградското ждрело", благоустроените пещери "Дяволското гърло" и "Ягодинската пещера". Това са бисери в раклата от скъпоценности в региона на община Девин, където всеки турист има възможност да надникне в царството на подземния свят като се наслади на незабравими гледки. Триградско - Ягодинския район е карстов и има десетки неблагоустроени пещери - "Харамийска", "Орфеева дупка", "Кестенска пещера" и др. Живописните местности - "Лесичево", "Амзово", "Извора", "Струилица", скалният феномен "Слонът", "Римския Кемеров мост" са един величествен свят раждащ възторг и поезия.
Чудно красив е Девинският край. От където и да се тръгне към него се стига до китни селища, тучни поляни, обширни смърчови и борови гори, които дават възможност на човека да се докосне до неповторимата красота на региона и до душевността на родопчанина.Дата:
4/5, гласа
Етикети: България  | Девин
Забележителности около