Двореца Ахилион

В Корфу има много места, които заслужават да се посетят. Едно от тези места е Замъка Ахилион. Той се намира на 10 км от град Корфу на най – високата част на малкото село Гастури.


Ахилион е луксозна и красива вила и е била построена за Елизабет фон Вилтелсбах императрица на Австрия или широко известна като "Принцеса Сиси“. Дворецът показва любовта на императрицата към гръцката митология и тя се нарича Ахилион в чест на гръцкия герой Ахил.

Вилата е построена през самата 1892 от италианския архитект Рафаел Карито. Принцеса Сиси използвала вилата всяко лято за да може да избяга от претовареното си ежедневие до нейното убийство през 1898г. в Женева.

                  
Портрет на младата Екатерина              Статуя на Екатерина отляво на входа на двореца

Дворецът Ахилион е отворен всеки ден от годината, през зимния период от 9:00-15:30 и през летния период от 8:00-19:00. Вход цена 7 евро, 4 евро на човек за групи над 20 души.


Снимки от вътрешността на двореца

Гледката при влизане


Гледка нагоре :)


Аз и мъжът от стълбите:)) Май съм го ядосала:(


В самият дворец има различни и много интересни творби от различни художници и скулптури.


Разкошен орган и икони в стаята отдясно след влизанеКамината отляво след входа

 

                   

Снимки от различни стаи в двореца


Стаята на Екатерина


Леглото й


Огледалото в стаята й. Разказва се, че след смъртта на Екатерина се появила пукнатината в долния му край. То било сменено, но на същото място се появила нова пукнатина, което свидетествало, че духът на Принцеса Сиси все още обитава двореца.Снимки от разкошните и огромни градини на двореца


Срещу входът на двореца се намира статуята на младеж. Ако докоснеш палецът на десния му крак това ще ти донесе щастие и несметни богатства:))


Най-важните статуи на Елизабет в градините на двореца са статуите на "Ранения Ахил" или „Умиращия Ахил“ и "Ахил Победоносец".

"Умиращия Ахил“ отпред


И отзад, разбира се:)"Ахил Победоносец" – статуята е бронзова и е висока 8м. Поради големият си размер статуята е внесена в страната и е сглобявана на части.


На терсата с шахматна украска до колоните се намират 9-те музи на гръцката митология. 


Статуя на делфин, спасяващ давещо се дете.


И още от градините...


      


                    

Дата:
4/5, гласа
Етикети: Гърция  | Корфу
Забележителности около Корфу