Магията - Вършец

Градчето Вършец се намира в Северозападна България в подножието на Стара планина. По всяко време на годината може да отидете там. Пролетта ще ви плени с раззеленяващата се природа и разхождайки се по главната улица на града, ще бъдете завладени от мириса на цъфтящите липи. Лятото е прохладно, в града кипи живот – можете да отидете на пикник в планината или на басейн. Есента е неописуема – когато целия балкан се обагря с огнени цветове, а листата на дърветата падат като цветен дъжд. Зимата е мека и спокойна , снега пада на парцали и се натрупва – истинска Коледна картина:)

Вършец е известен с минералните си и лечебни извори. Изворът се намира до поликлиниката на града, и там можете да пиете минерална вода с температура между 36-38 оС. Миризмата на сярата се усеща, но пък това е част от качествата на лечебната вода.


Ето това е и самия минерален извор

Снимките, които ще видите са от лято 2008 . Тогава посетих моя роден град.

Главната улица – има много чинари и липи от двете й страни.


Фонтана на центъра на града.

В центъра на Вършец около фонтана са ситуирани сградата на общината, библиотеката, читалището и парка – Слънчевата градина.

Общинската сграда


Библиотеката и Читалището Христо БотевСлънчевата градина


Това е центъра за развитие на деца. Преди години там имаше уроци по пиано, народни танци, китара, английски език и други неща, с които да се занимават малчуганите. Сега не съм много сигурна за какво се ползва, но мисля, че дейността му се е запазила.

Един от санаториумите. На един от етажите му се помещава болницата “Свети Мина“. Тук можете да бъдете лекувани чрез различни процедури с минерална вода, масажи и не само:))

Една от забележителностите в края на града е т.нар. Местоност - „Водопада“. Там има комплекс с басейн и бунгала, където можете да отседнете.

Ето и самият водопад:)

      Гледки, от природата около Вършец

Дата:
4/5, гласа
Етикети: България  | Вършец
Забележителности около