Следете най-изгодните оферти за пътуване тук!

Моето преживяване на о.Малта

МАЛТА

Летейки със самолета към Малта аз бях много песимистично настроен към тази семейна екскурзия, но по настояване на родителите ми аз трябваше да дойда с тях. На пръв поглед не изглеждаше нищо особено, просто малък остров на сред Средиземно море. Времето беше хубаво и слънчев, но не остана дълго така. Въпреки че е по-близо до екватора температурите в месец Декември не надвишиха 18 градуса. Ще разделя този пътепис на две части, първата ще описани хубавите неща, а втората негативната част. 

1) Първото което се забелязва, още от летището, са старинните културни паметници и къщи. Островът не е много голям, горе-долу колкото София с крайните квартали. Освен столица Валета няма други големи градове. Градове е много общо, тъй като так има къщи навсякъде и е много трудно да се определят границите между различните квартали. въпреки че официалния език е малтийски почти всички, дори и възрастните хора знаят английски. другото, което ми направи впечатление са много изделия от тесто (pastry), може би и това е основната причина голяма част от тях да са с наднормено тегло. Хората са много добродушни. Много от нас живеещи в София с оплакваме от градския транспорт, но сравнение с тяхния нашие е лукс (съжалявам но нямам снимка на автобусите им), не че е мизерно, напротив чисто, но автобусите са като от приказките- малки, жълти, със звънец (който натискаш aко искаш да ти спре на спирката) , с тесни седалки (аз съм 1.70м и едвам се побирах). Има много хубави места за гмуркане с прекрасни гледки.

2)Негативните неща не са чак толкова много.Едно от тях за нас беше времето- валеше и имаше голяма влага (типично са месец  декември). Може би едно от най-важнте неща е че е скъпо. 

Въпреки всичко аз винаги ще запомня Малта с нейните хубави гледки, прекрасно море и хора.    

                                                                                                                             
                                                                                                                          Написано от: Мариан Тодоров

Дата:
4/5, гласа
Етикети: Малта  | Буджиба
Забележителности около