Монако - докоснете се до луксозния живот


Монако е мястото с най-високите цени на недвижимите имоти в Европа. И не случайно.
Много неща ви карат да се чувствате в рая. Всъщност Монако е стария град разположен на скалист бряг, Монте Карло е името по-новите жилищни и пристанищни квартали, двете селища са слепени и никъде другаде не биха били наречени с отделни имена.

Под острите брегове на Монако, осеяни с паркове виждате китните яхт-пристанища откъдето в морето постоянно излизат лукзозни плавателни съдове с пищни блондинки и брюнетки на палубата.
Наистина ти се приисква да се качиш при тях:) Като от видео клип на горещ летен хит са.
Говорейки за Монте Карло, да не забравяме, че тук е люлката на хазарта и в най-старото казино просто ти идва от вътре да влезеш и заложиш 10 евро.

Вероятно ще се учудите доста, когато видите най острия завой от Формула 1, където булидите почти спират. Самата улица е широка колкото българска вътрешно квартална уличка и автобус трудно взема завоя.

Държавата е огромен амфитеатър ориентиран към двореца на принц Алберт (в Монако) и яхтеното пристанище (в Монте карло).

Най-приятното е морето. То винаги е на една крачка. Плажът е от овални камъчета във всякакви цветове - зелено, оранжево, червено, жълто, черно, бяло, сиво, лилаво. Доста по-неудобен от нашите пясъчни плажове, но със собствен чар.

Морето е уникално прозрачно. Гледайки под водата имаш чувството че ще видиш бреговете на Африка. Дъното се спуска доста стръмно и имаш чувството, че гледаш в синя бездна. На няколко метра от брега дълбочината е над 2 м. и ако не си добър плувец си е и малко страшно.

Не бива да се пропуска и разходка из малкия град, с китните улички в изтънчен средиземномоски стил.

Дата:
4/5, гласа
Етикети: Монако  | Монте Карло
Забележителности около