Начало / Почивки / Почивки - Лисабон

55+ Златна ПОРТУГАЛИЯ 2017 - Лисабон и Коста да Капарика - вариант 2, самолет

Номер на оферта

/

197939

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания „България Еър“ с включени летищни такси
- Трансфер летище – хотел – летище
- Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус
- 7 нощувки със закуски и вечери, с включени вино и вода в хотел „Tryp Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в Лисабон
- НОВО!: Включена в цената на пакета полудневна екскурзия до Мафра и Ерисейра!
- Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод
- Представител на място на български език по време на целия престой
- Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс“

Цената не включва

Цената не включва:

- Туристическа такса (в случай, че бъде въведена таксата се заплаща от туристите на рецепцията на хотела);
- Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
- Лични разходи.

Програма на пътуването

Почивки
55+ Златна ПОРТУГАЛИЯ 2017 - Лисабон и Коста да Капарика - вариант 2 - самолетна почивка от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 21.09.2017
Цена: 1395 BGN

Програма:

Ден 1
СофияЛисабон
Отпътуване от летище София, терминал 2 в 21.10 ч. с полет на авиокомпания България еър по маршрут СофияЛисабон. Пристигане в 23.20 ч. на летището в Лисабон. Посрещане от нашия представител и трансфер до хотела ~ 01-02 ч. Настаняване. Вечеря (студено меню). Нощувка.
Ден 2
Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Росио”, „Фигейра” и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимош”, считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел.
Следобед - по желание свободно време в Лисабон или връщане в хотела.
Фадо шоу с включена 1 напитка (22.00 ч. взимане от хотела, 22.30 ч. пристигане в ресторант "O Forcado", 24.00 ч. връщане в хотела).
Вечеря.
Нощувка.
Ден 3
Обидуш – НазареФатима – Баталя - Лисабон
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре и Фатима. Еднодневно посещение до едни от най-важните места в историята на Португалия. Забравете настоящето и се потопете назад във времето в средновековното градче Обидош, заобиколено от крепостни стени и очарователни бели къщички. Екскурзията продължава към град Баталя и внушителните готически църкви на извисяващия се манастир ""Санта Мария де Баталя"", включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Посещение на Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове и прекрасна кухня. Отпътуване към светилището Фатима- град, който е център на католическата вяра и място за поклонници от цял свят.
Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.
Ден 4
Кашкайш – Ещорил – Нос "Кабо да Рока" – СинтраЛисабон
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока. Синтра, с многото си замъци, аристократични дворци, очарователни паметници, незабравими пейзажи и красива природа, без съмнение, е една от най-добрите туристически дестинации в Португалия. Крайбрежните градчета Кашкайш и Ещорил, разположени на север от Лисабон, се превръщат в едни от най-космополитните туристически места още от 19 век, когато крал Луис I избира залива за лятната си резиденция. Днес в Ещорил се намира най-голямото казино в Европа. Кашкайш е един от най-красивите и магнетични курорти в Португалия- елегантни пешеходни улички, магазинчета, кафенета и луксозни вили. Кратка разходка по крайбрежния път ще Ви отведе до невероятното място- Устата на Ада ( Boca do Inferno). Екскурзията продължава с посещение на Кабо да Рока, най-западната част на континентална Европа, както и до плажа Гуинчо.
Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.
Ден 5
Томар - Коимбра - Лисабон
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия Коимбра и Томар. Днес Томар е част от богатата мозайка от историята на Португалия – замъци, манастири и църкви. Посещение на Замъка на тамплиерите от 12 в. и манастира „Орден на Христа“. Томар е приютил и най-старата синагога на Португалия – убежище за евреи в края на Втората световна война. След разглеждането на красивите забележителности и паметници на Томар, следва посещение на Коимбра – средновековната португалска столица за повече от 100 години. Това, с което е най-прочут градът, е Университетът - най-старият в Португалия и един от най-старите в света (бившия Кралски дворец).Известен като града на студентите, Коимбра предлага чудесна комбинация от вековна култура и история. Тук имате възможност да посетите още Катедралата, старата търговска част и да се насладите на приятните гледки, които градът предлага.
Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.
Ден 6
Азейтао – Арабида – Сетубал - Лисабон
Закуска. Възможност за полудневна екскурзия до Азейтао, природен парк "Арабида" и Сетубал. Чудесна възможност за преоткриване на истинската и автентична португалска страна и морския ? бряг! Обиколката ще започне по протежение на португалската провинция. Посещение на винарската изба на Хосе Мария де Фонсека в Азейтао с дегустация на вина. Освен с най-известната си продукция „Moscatel Wine”, избата се гордее и с първото бутилирано червено вино в Португалия. Посещение на Природен парк „Арабида“ – дом на уникална флора и фауна. Екскурзията продължава към Сетубал – едно от най-важните пристанища по атлантическото крайбрежие, прекрасен град, съчетал различни архитектурни стилове – тук могат да се видят уникални сгради, катедрала, замък и средновековни църкви.
Връщане в хотела. Вечеря. По желание - Фадо шоу. Нощувка.
Ден 7 - Лисабон
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 8
Лисабон – Мафра - Ерисейра - София
Закуска. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Мафра и Ерисейра, включена в цената. Мафра е малък град, разположен в Западна Португалия. Тук се намира най-големият бароков дворец и манастир в Португалия. Строителството му започва през 1717 г. и се свързва с обет, даден от крал Жуау V да построи манастир, ако му се родят деца. Посещение на Етнографски музей на открито „Хосе Франко“. Хосе Франко е скулптор и майстор на керамика, който през 1945 г. построява този „жив“ музей, за да покаже обичаи, трудови дейности и различни аспекти от живота в селските райони, характерни за онова време. Резултатът е това типично малко село с площ от около 2500 м?, запечатало паметта на цяла една епоха. Последната спирка е Ерисейра – едно приказно рибарско селище, превърнало се в красив морски курорт. Тук миналото и настоящето живеят заедно в перфектна хармония – типични къщички, принадлежали някога на рибарите, калдъръмени улички, търговски площади, скалисти брегове и красиви гледки към безкрайната шир и дългите плажове на Атлантическия океан. Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване за България в 23.50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летище София в 6.00 ч. На следващия ден.
ЦЕНИ:

21.09.2017 - 1395 лв



Допълнителни екскурзии:

- Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока – целодневна екскурзия - 40€
- Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя – целодневна екскурзия - 48€
- Фадо Вечер с вкл. 1 напитка при мин. 20 записани туристи– 48€
- Коимбра и Томар, с включено посещение на университета в Коимбра – целодневна екскурзия, 60€
- Асейтао и Сетубал – полудневна екскурзия, 29€
*Пакет от 3 екскурзии – Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока + Обидуш, Назаре и Фатима + Коимбра и Томар – 137€

* Цените на доп. екск., записани на място, са по-високи!
* Допълнителните екскурзии се провеждат при записани минимум 20 души.
Отстъпки:

- Трети възрастен на допълнително легло : 29 лв
- Дете от 2 до 11.99 год. на допълнително легло: -250 лв
Доплащане:

- Единична стая: 255 лв
- Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.
Резервации:

- Депозит: 500 лв, при резервация
- Доплащане – до 45 дни преди датата на заминаване!
Информация за полетите:

София - Лисабон 21:10 - 23:00
Лисабон - София 23:50 - 06:00
Забележка: *Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.
Условия за резервации и анулации:

- При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
- Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
- При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
- При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
- При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
- При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
- При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването.
0007

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Почивки - Португалия |  Почивки - Лисабон |  Златна възраст - 55 + - Португалия |  Златна възраст - 55 + - Лисабон

Избрани оферти