Начало / Почивки / Почивки - Лисабон

55+ Златна ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон и Коста да Капарика - вариант 1, самолет

Номер на оферта

/

197937

Дати & цени

Програма на пътуването

Почивки
55+ Златна ПОРТУГАЛИЯ 2017 - Лисабон и Коста да Капарика - вариант 1 - самолетна почивка от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 28.08; 04.09; 11.09; 18.09; 25.09.2017
Цена: 1406 BGN

Програма:

1 ден
Програмата започва със среща на летище София с представителя на туроператора за полет до Лисабон. След кацане в Лисабон Ви посреща представител на фирмата-партньор в Португалия за трансфер и настаняване в избрания от Вас хотeл. Нощувка.
2 ден
Закуска. Сити тур на Лисабон - полудневна екскурзия включена в цената.В компанията на професионален местен екскурзовод на руски език ще имате удоволствието да се разходите по тесните калдъръмени улички и да се потопите в магията на Лисабон. Нощувка.
3 - 7 ден
Закуска. Разполагате със свободно време за почивка, самостоятелни разходки и посещения или възможност да се присъедините към организирани за Вас допълнителни екскурзии. Нощувка.
8 ден
След закуска в хотела и свободно време предстои организиран трансфер до летище Лисабон за полет до София.
* Програмата може да претърпи промени. Възможно е разместване на екскурзиите ден по ден.
* Екскурзиите се провеждат на Руски език!
Ранно записване до 16.06.2017

28.08.2017 - 1406 лв
04.09.2017 - 1406 лв
11.09.2017 - 1426 лв
18.09.2017 - 1426 лв
25.09.2017 - 1426 лв
Стандартни цени:

28.08.2017 - 1455 лв
04.09.2017 - 1455 лв
11.09.2017 - 1465 лв
18.09.2017 - 1465 лв
25.09.2017 - 1465 лв
Цената включва:

- Самолетен билет: София - Лисабон - София
- Летищни такси
- Трансфер: летище-хотел-летище
- 7 нощувки на база закуска и вечеря /с включени минерална вода и вино /
- Настаняване в 4 звезден хотел
- Сити тур на Лисабон.
- Медицинска застраховка.
Цената не включва:

- Горивна такса
- Допълнителни екскурзии
- разходи от личен характер.
- Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.
Условия за записване:

- Копие от лична карта или паспорт
- Депозит от 250 евро на човек
- Доплащане до 100% - 1 месец преди датата на заминаване
Eкскурзии по желание:

Сесимбра - Азейтао - Сетубал - полудневна

Първата спирка на тази екскурзия ще бъде в селището Сесимбра, известно сред жителите на Лисабон като място за почивка и бягство от ежедневието, с кристално чистите си води,приказните си плажове и уютните си рибни ресторанти. Следва посещение на известните изби Азейтао и възможност за дегустиране на вино. Ще преминете през планината Arrabida и стигате до Сетубал - знаменит град, известен с множество паметници на историята и културата. След разходка и разглеждане на Сетубал следва завръщане в хотела.
Екскурзията се заявява предварително от България.
Провежда се на Руски език!
Цена при минимум: 35 човека - 19 евро; 20 човека - 29 евро; 15 човека - 38 евро.
Полудневна обиколка на Лисабон

Запознаването Ви с Лисабон ще започне с посещението на района Белем. Там ще откриете най–красивите и исторически значими паметници от 15 и 16 век. Ще направите кратка спирка до Кулата Белем, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е била отправна точка на някои от Португалските морски експедиции. Обиколката продължава със спиране до Паметника на откривателите, построен в чест на 500-ната годишнина от „смъртта” на Хенри Мореплавателя. В този район се намира и Манастира Жеронимуш, чиято сграда се счита за архитектурен шедьовър на стила Мануелино и е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обиколката продължава по протежението на река Тежу и ще достигнете до Алфама – един от най-старите райони на Лисабон, където в атмосферата на малките и тесни улички са се съхранили традициите на града. Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa) ще се насладите на красотата на най-известните площади в Лисабон – Търговския площад (Pra?a do Com?rcio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града” и емблeматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най- опустошителните земетресения в историята на Лисабон през 1755 г.
(По желание може да се посети Манастира Жеронимуш - входна такса - 8 евро)
Включена в цената!
Обиколка на Порто - целодневна

Порто, най- големият град в северна Португалия е една от най–старите туристически дестинации в Европа и предпочитано място за много посетители. Разположен е на устието на река Дору при вливането в Атлантическия океан. Богатото и величествено културно наследство и винените изби за портвайн са само част от причините, които привличат хиляди туристи в града. Порто е обявен за дестинация номер едно на 2013 г. от Lonely Planet.
Рано сутринта ще отпътувате към Порто. Ще имате възможността да се насладите на прецизните дърворезби в Църквата Св. Франциско, както и на сградата на Стоковата Борса, уникална за архитектурата на Порто. Ще имате възможност да се разходите из китните улички на стария град, да достигнете до Катедралата и до площада пред кметството. Не пропускайте да усетите атмосферата на рибарския район Ribeira и местния пазар “Bolh?o”. Който има желание ще има възможност да опита някои от известните португалски вина (цената на дегустацията започва от 7 евро и зависи от вида на вината).
Екскурзията се заявява предварително от България.
Провежда се на Руски език!
Цена при минимум: 35 човека- 42 евро; 20 човека- 71 евро; 15 човека- 91 евро.
СИНТРА, КАБО ДА РОКА, КАШКАЙШ, ЕЩОРИЛ – целодневна екскурзия

В рамките на един ден ще имате възможността да се запознаете с романтичната и красива Синтра и крайбрежието на запад от Лисабон. Разходката в Синтра започва с Националния Дворец и преминава по малките тесни улички на градчето. Тук ще имате свободно време, за да се разходите и сами да усетите вълшебната атмосфера, служеща като вдъхновение на много поети, да се насладите на множеството занаятчийски работилнички и кафенета и да опитате от вкусните традиционни местни сладкиши "queijadas" и “travesseiros”. Пътуването Ви продължава до Cabo da Roca – най-западната точка на континентална Европа. Ще имате възможност да се насладите на впечатляващия плаж Guincho по крайбрежието до красивите скали Boca do Inferno. Отново по крайбрежието достигате и красивия курорт Кашкайш, с малки плажове и красиво яхтено пристанище. На път към Лисабон ще минете и през курорта Ещорил, за да видите известното казино и градините пред него. Връщане в Лисабон в късния следобед.
(По желание може да посетите Националния дворец – входна такса - 10 евро).
Eкскурзията се заявява предварително от България.
Провежда се на Руски език!
Цена при минимум: 35 човека- 26 евро; 20 човека- 42 евро; 15 човека- 53 евро.
Обидош–Назаре-Баталя-Фатима - целодневна

Екскурзията Ви запознава с района на север от Лисабон. Първата спирка е в Обидош – малко селце, оградено с крепостни стени, с типични бели къщи, с балкони от ковано желязо и известната крепост Pousada do Castelo. След това ще посетите Назаре – едно от най-пъстроцветните португалски рибарски селища. При възможност ще отидете до Ситио, от където може да се насладите на красивата гледка към плажа и океана. След обяд следва посещението на Манастира Баталя (част от културно-историческото наследство на ЮНЕСКО), шедьовър в готически стил, с впечатляващи витражи (входната такса не е включена).
Обиколката продължава към град Фатима - най-святото място за поклонение в Португалия. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Връщането в Лисабон е привечер.
Входна такса Манастира Баталя: 6.50 евро.
Eкскурзията се заявява предварително от България.
Провежда се на Руски език!
Цена при минимум: 35 човека- 32 евро; 20 човека- 48 евро; 15 човека- 60 евро.
Ever Caparica Beach & Conference Hotel 4*

Хотелът, със своята безгрижна и релаксираща атмосфера, е разположен на самия златист бряг на най-големия и популярен плаж в Лисабон - Коста да Капарика. Крайбрежието е обект на интерес не само поради кристалните си води и кадифен пясък, но и омайва със забележителната си архитектура и история. Комплексът се намира в близост до красивия парк Parque da Paz, монумента "Кристо Рей", кулата Белен и безброй други забележителности, разположени в центъра на португалската столица. Летището се намира на около 20 минути с кола. Любителите на голфа имат възможността да посетят голф игрището Ароейра, на около 7км от хотела, а 5 други игрища се намират в радиус от 40 км.
Хотелът предлага 354 модерно обзаведени стаи, 10 от които суити, разположени в седемте етажа на хотела. Може да изберете от следните типове: двойна стая, двойна стая премиум и суит, като има и опция помещението да е с гледка към океана - това със сигурност ще направи престоя ви вълшебен! Всяка от стаите разполага с:
- безплатна Wi-Fi връзка
- телевизия
- телефонна връзка
- климатик
- минибар
- сейф (срещу допълнително заплащане)
- собствен обзаведен балкон
Хотелът предлага всички необходими услуги за една спокойна почивка в очарователния Лисабон:
- безплатна Wi-Fi връзка на територията на хотела
- асансьори
- ресторанти
- барове
- външен басейн
- СПА център
- детегледачки (при запитване)
- детски клуб
- рум сървис
- конферентни зали
- банкетни зали
- перални услуги
- гараж
- шатъл
Хотел Ever Caparica е подходящ както за почитателите на релакса на самия бряг, така и за приключенците, които желаят да се приберат в една релаксираща атмосфера след дълго скитане в колоритния Лисабон. Хотелът, който работи в съдружие с местно училище по сърф, е перфектният избор за тези, които искат да дадат шанс на екстремния воден спорт. Да не забравяме и за феновете на голфа, които ще открият своя рай в шестте голф игрища в близост до хотела. Ever Caparica би бил идеален както за бизнес пътувания, така и за семейни почивки - детският клуб ще осигури на малчуганите интересни и развлекателни игри и занимания.
0003

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Почивки - Португалия |  Почивки - Лисабон |  Златна възраст - 55 + - Португалия |  Златна възраст - 55 + - Лисабон

Избрани оферти