Начало / Почивки / Почивки - Сицилия

Нова година на о-в Сицилия - 4 нощувки - полет от София

Номер на оферта

/

188808

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за чартърен полет с авиокомпания "Bulgaria Air" София - Катания - София с включени летищни такси.
Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 5 кг.
4 нощувки със закуски в избрания хотел (стандартни стаи).
Трансфери летище - хотел - летище.
Асистанс на български език по време на целия престой.
Екскурзия до Таормина.
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва

Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета.
Разходи от личен характер.
Допълнителни екскурзии.
Входни такси за посещаваните обекти.
Туристическа такса: 2,50 EUR на турист за нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване).
Новогодишна вечеря в х-л Nettuno 4*: 112 € (заплаща се задължително).

Програма на пътуването

Посрещнете новата 2024-та година на най-големия средиземноморски остров - Сицилия!

5 дни / 4 нощувки

Настаняването по чартърната ни програма е в комуникативни хотели 3* и 4*, разположени в един от най-пленителните италиански градове - Катания.

ДАТА: 29.12.23 г. – 02.01.24 г.

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая - Ранни записвания - Отстъпката е включена в посочените цени и важи до изчерпване на промоционалните места:

Best Western Hotel Mediterraneo 3* препоръчан
Градски хотел в центъра на Катания - 1119 лв.

Hotel Nettuno 4* топ препоръчан
Градски хотел, разположен на крайбрежната алея на Катания - 1259 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА

Може да изберете между комуникативен хотел 3* в самото сърце на града или обширен хотел 4* на брега на Йонийско море.
Екскурзии с български водач до някои от най-забележителните UNESCO обекти на острова - Таормина (включена в цената), Долината на храмовете в Агридженто, уникалните барокови градове Ното и Сиракуза, Рагуза и Модика.
Организирана Новогодишна вечеря, за да посрещнете подобаващо новата 2024 година.
Имаме опит с над 1000 наши клиенти, посетили остров Сицилия през годините.
Професионално екскурзоводско обслужване на български език.

=============================================================

ПРОГРАМА:

1
СофияКатанияТаормина
Отпътуване от Терминал 2 на летище София с директен полет на авиокомпания "Bulgaria Аir". Кацане на летището в Катания. Отпътуване за Таормина – перлата на Йонийско море. Изключителното разположение на Таормина е причина за прекрасната панорама, откриваща се от всяка точка на града. Автобусът оставя групата в подножието на града, откъдето чрез безплатен градски автобус ще достигнете до сърцето на града. Свободно време за самостоятелно разглеждане на красивата Таормина.

Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2
Долината на храмовете в Агридженто – Скала дей Турки
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

По желание: целодневна екскурзия до Долината на храмовете в Агридженто.
Посещение на Долината на храмовете край Агридженто – обект от списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на останките от девет древногръцки храма от 5 в. пр. Хр., посветени на боговете: Хера, Зевс и Херкулес, както и храма „Конкордия”. Агридженто е основан през 6 в. пр. Хр. от заселници от близката колония Джела с името Акрагас. Древногръцкият поет Пиндар го нарича „най-хубавият град на смъртните”. В Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Множеството руини в долината и останките от седемте храма доказват хилядолетната му история. Смятат се за най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция.

Скала дей Турки (Scala Dei Turchi) е уникално скално образувание на брега на Средиземно море, което в продължение на хилядолетия е оформяно от въздействието на морските вълни и вятъра като естествено стълбище. Уникалният му снежнобял цвят се вижда отдалече и служи като истинска маркировка, показваща на изгубилите се моряци верния пък до брега. Скалните образувания са заобиколени от пясъчни плажове с кристално чиста вода. Според легендата някога турски пирати акостирали в скалистия бряг и на това място намерили убежище от връхлетялата ги буря. Оттук идва и наименованието на скалния феномен, което в превод означава „турските стъпала“. Скала дей Турки се намира на около 3 км. южно от град Реалмонте в провинция Агридженто и е една от най-посещаваните забележителности в провинцията като от десетилетия се радва на голям интерес на гости от цял свят.

Входна такса за Долината на храмовете – 12 EUR за лица над 18 год. (заплаща се на място задължително).

Връщане в хотела.

3
Сиракуза и Ното
Закуска. Свободно време. Нощувка.

Възможност за целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното.
Ранно отпътуване за град Сиракуза – най-известната гръцка колония в Средиземноморието и родно място на Архимед. Цицерон казва, че Сиракуза е „най-великият гръцки град и най-красивият от всички“. Разглеждане на историческия център, разположен на остров Ортиджа, който е под закрилата на ЮНЕСКО: Храмът на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр.; площад „Архимед“; площад „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо - „Погребението на света Лучия”; изворът на Аретуза, който се свързва с легендата за вечната любов. В свободното време има възможност за самостоятелно посещение на музея „Белломо” или за разходка в пристанищната крепост на Сиракуза „Кастело Маниаче“ от 13 в.

Следобед: отпътуване за Ното – истинско бижу на бароковата архитектура под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка в Ното: катедралата на Ното и дворецът „Палацо Николачи” – имението на богати търговци на риба тон с най-красивите барокови балкони на света, църкви с прилежащите към тях бивши сгради на манастири. Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на двореца „Палацо Николачи”.

Входните такси за обектите, които се посещават групово по време на разходката или самостоятелно в свободното време, се заплащат индивидуално на място: за катедралата в Сиракуза - 2 евро; за музея „Белломо” – 8 евро; за Палацо Николачи – 10 евро.

4
Ачиреале
Закуска. Свободно време.

Следобед: възможност за допълнителна екскурзия до Ачиреале – истинско бароково бижу на брега на Йонийско море. Сгушен в подножието на Етна, Ачиреале ще Ви очарова с романтичните си гледки и интересни архитектурни забележителности. Бароковият център на градчето впечатлява с красивите си сгради: Палацо Пениси (Palazzo Pennisi) и Палацо Модо (Palazzo Modo) от ХVІІ век.

Нощувка.

5
КатанияРагуза и Модика - София
Закуска. Напускане на хотела.

По желание - Целодневна екскурзия до Рагуза и Модика.
Рагуза е град в барокова Сицилия с приблизително 74 000 жители, под егидата на Юнеско. Обект на нашата разходка е изграденият след земетресението от 1693 г. “нов град”- наречен Рагуза Ибла.

Рагуза е бил владение на гърци, римляни, араби, нормани и испанци, оставили богато наследство, което можем да срещнем и тук, за да обогатим представата си за южна Сицилия. Централно място в посещението на Рагуза Ибла или т.н. долен град (защото Рагуза остава горе) заема катедралата „Сан Джорджо” с музея, в който са съхранени съкровища и ценни предмети от предходните по-стари църкви в града, както и предмети от археологическите разкопки в провинцията от праисторически до късно римски селища.

Освежаващ за нас е паркът „Джардино Иблео”, който ни посреща на входа на Рагуза Ибла с църквата Санта Мария дел Итрия, където могат да се направят панорамни снимки към долината или да се прекара част от свободното време на открито под сянката на красиви дървета и освежаващ фонтан.

По леко изкачваща се уличка с магазинчета за сувенири, кафетерии и заведения, могат да се похапнат аранчини сичилиани или сладолед. Лесно достъпният център с Общината и църквата “Св. Георги” предоставят на туристите достатъчно време за културна обиколка и релакс.

След това ще се отправим към гр. Модика, който е на 8 км. разстояние.
Модика е град на тераси върху скала като своеобразен разгънат на ширина амфитеатър със стотици стълби. Това може да се документира с панорамна снимка от Белведере Пицо, покрай която тераса се влиза в града. Модика е построена над долина с пресъхнала река. Централната улица „Корсо Умберто“ I следва коритото ?.
Историческият център на града е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО заради превъзходната си барокова архитектура.
В града има две големи барокови катедрали – Сан Джорджо и Сан Пиетро, които са обект на нашето посещение.

Модика е известна и с производството си на шоколад по средновековна рецепта, донесена от испанските завоеватели тук. Може да се дегустира шоколад навсякъде в града като объркването ви ще бъде пълно, защото фантазията от вкусове е богата и включва: шоколад с люта чушка, бадеми, канела, морска сол, чесън, канабис, портокалови корички, банан, шамфъстък, кокос, череши, джинджифил и ликуириция, ягоди, ананас, годжибери, мента, праскови и какво ли още не. Градът е пълен с магазинчета и работилнички за шоколад. Шоколадът е типичен, с наситен вкус, натурален и зърнест. Може да си го разтопите вкъщи и да потопите плодове или да го хапвате така, абстрахирайки се от хрупкащите захарни частици, характерни за него.
В свободното време изкачването и слизането на стълби ще ви забавлява, както и увеселителното влакче, с което може да се направи цялостна обиколка на града.

Трансфер до летището. Отпътуване за България, кацане на летище София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане:
Единична стая в х-л Nettuno 4* - 280 лв.
Единична стая в х-л Best Western Hotel Mediterraneo 3* - 280 лв.
Вечеря в х-л Nettuno 4* - 150 лв. на човек за целия престой (без новогодишна вечеря).
Новогодишна вечеря в х-л Nettuno 4*: 112 € (заплаща се задължително).
Застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв.; от 76 г. нагоре: 25 лв.

Последователността на провеждане на екскурзиите се определя на място.

Срок за анулиране на екскурзията от страна на Туроператора поради несъбран минимален брой участници - 30 дни преди началната дата.

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Информация за полетите на Bulgaria Air Излита Каца
София [SOF] - Катания [CTA] FB 5441 05:00 06:00
Катания [CTA] - София [SOF] FB 5442 23:10 02:50
Възможна е промяна на часовете или деня от седмицата на полетите от страна на авиокомпанията.

Условия за резервации
при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на основния пакет на турист;
пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.
Условия за анулациии
при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Целодневна екскурзия до Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки на български език – 55 €/108 лв.
Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното на български език – 54 €/106 лв.
Полудневна екскурзия до Ачиреале на български език - 30 €/59 лв.
Целодневна екскурзия до Рагуза и Модика на български език – 48 €/94 лв.
Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 25 записани туристи.
Дните на провеждане на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение от местния представител.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сицилия |  Почивки - Италия |  Почивки - Сицилия |  Нова година 2023 - Италия |  Нова година 2023 - Сицилия

Избрани оферти