Начало / Почивки / Почивки - Коломбо

Шри Ланка - гранд тур в благословената земя - 30.11.2022 г.

Номер на оферта

/

113125

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София - Дубай - Коломбо - Дубай - София
• Летищни такси в размер на 608 лв. към 15.03.2022 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
• Трансфери летище - хотел - летище
• Климатизиран транспорт по машрута
• 2 нощувки със закуски и вечери в Хабарана в хотел Cinnamon lodge или подобен
• 2 нощувки със закуски и вечери в Канди в хотел Cinnamon citadel или подобен
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Нувара Елия в хотел Jetwing St Andrews или подобен
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Гел в хотел Amari или подобен
• 2 нощувки със закуски и вечери в Бентота в хотел Cinnamon Bentota или подобен
• Сити тур на Коломбо
• Посещение на център за отглеждане на слонове в Пинавела
• Посещение на скалната крепост в Сигирия
• Сафари в национален резерват Минерия
• Посещение на скалните храмове в Дамбула
• Сити тур на Канди
• Посещение на Ботаническата градина в Перадения
• Пътуване с влак между Канди и Нувара Елия
• Посещение на чаена плантация и фабрика в Нувара Елия
• Посещение на форта в Гел
• Разходка с лодка по река Маду
• Местни екскурзоводи с обслужване на руски, или английски език
• Входните такси за обектите по маршрута
• Медицинска застраховка за периода на пътуване с лимит на отговорност 50 000 евро за лица ненавършили 65 год
• Водач - преводач от фирмата-организатор

Цената не включва

 Допълнително се доплащат:
• Такси за обслужване на местните шофьори и екскурзоводи - 55 $
• Настаняване в единична стая - 1272 лева

Цената не включва:
• Виза за Шри Ланка - 35 USD към 15.03.2022
• Лични разходи
• Напитки по време на храненията
• Неупоменати в програмата услуги и хранения
• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 74 навършени години: - 33 лв.

Програма на пътуването

Гранд тур в благословената земя на Шри Ланка

Маршрут: София - Дубай - Коломбо - Пинавела - Хабарана - Дамбула - Сигирия - Канди - Нувара Елия - Гел - река Маду - Коломбо - Дубай - София

11 дни/8 нощувки

ДАТА: 30.11.2022 - 10.12.2022 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая:

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ: 2807 евро/5490 лв. при записване до 29.04.2022

Стандартна цена: 2914 евро/5699 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Имал е през вековете много названия, по-старото поколение у нас го помни като о.Цейлон – така са го наричали европейските завоеватели. А на местния синхалски език Шри Ланка означава „благословена страна”. Тукашните жители са известни със своята доброжелателност и когато посрещат гости правят това винаги с молитвено събрани длани, поклон и думичката „аюбован” – пожелание за дълъг живот.

Защо да изберем това пътуване?

В Шри Ланка е събран целият спектър от възможности за приятен отдих на туристите - уникално културно наследство от древни времена, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори и множество реки с буйни водопади, луксозни хотели, модерна инфраструктура. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции.
Подбрали сме характерни за страната туристически обекти (част от които под закрилата на ЮНЕСКО) и разнообразни атракции, за да добиете повече впечатления от тази благословена страна.
По време на екскурзията в Шри Ланка тече високият туристически сезон, когато времето на дъждовете е отминало, но сме се постарали да постигнем баланс между качество и цена.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Дубай
Излитане от София в 14:25 ч. и кацане в Дубай в 21:25 ч.

Ден 2: Дубай - Коломбо - Пинавела - Хабарана
Излитане от Дубай в 03:30 ч. и пристигане в Коломбо в 09:30 ч . Посреща
и отпътуване за Хабарана. По пътя ще посетим Центъра за отглеждане на слончета – сираци в Пинавела, основан през 1975 година. Ще видим как се хранят слончетата – бебета, и ще се запознаем с цялостната програма на този приют за подпомагане на животните, останали сами в джунглата. Продължаваме до Хабарана, където се настаняваме в  хотел Cinnamon lodge (https://www.cinnamonhotels.com/cinnamonlodgehabarana) или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 3: Сигирия – Минерия
Ранна закуска и отпътуване за Сигирия, където ще се изкачим на скалната крепост, изградена през V век по времето на цар Касияпа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Нарича се „Лъвската скала”и най-интересният фрагмент от нея са световноизвестните фрески „Божествени девойки”, нарисувани с естествени багрила върху мазилка и съхранени цели 15 века. Следобяд  - джип сафари в Минерия, национален парк на площ от 8800 хектара, където освен огромното разнообразие от растения и дървета, могат да се наблюдават многобройни видове бозайници, птици, влечуги и земноводни. Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”, а по време на джип сафарито със сигурност ще наблюдаваме тези величествени животни. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка

Ден 4: Дамбула - Канди
Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя ще посетим  скалния комплекс от пещери  в Дамбула, също обект на ЮНЕСКО. Те са изградени през I век пр.н.е. и са най-забележителните пещерни храмове в Шри Ланка.  Този огромен комплекс се състои от 5 пещери с рисувани стени и тавани, основно през   XVIII век, изобразяващи десетки образи на Буда и периоди от историята на страната. Тук се намира и 14-метровата скална фигура на Буда. Следват  градините за подправки  в Матале. Тук ще се запознаем с най-популярните подправки в Шри Ланка и начина за отглеждането им. Пристигане в Канди и настаняване в хотел Cinnamon citadel  (https://www.cinnamonhotels.com/cinnamoncitadelkandy) или подобен. Посещение на Кралските ботанически градини в Перадения, където екзотични  гори се съчетават  с уникални растителни видове и орхидеи. Вечеря и нощувка.

Ден 5: Канди
Закуска. Днес денят е посветен на Канди – град, известен с по-хладния си климат и идеален за почивка. Бил е столица на последното синхалийско царство, завладяно от британците. Местните хора го наричали „Великият град” и е включен в листата на ЮНЕСКО. Канди е средище на средновековната култура, изкуство и занаяти в Шри Ланка. Тук ще посетим Музея на скъпоценните камъни и храма на Свещения зъб на Буда „Далада Малигава”, строен в периода XVI – XIX век. Вечеря и нощувка.

Ден 6: Канди - Нувара Елия
Закуска. Отпътуване за Нувара Елия – град на 2000 м надморска височина, чието име в превод означава „Град на зората”. Част от пътуването е с влак, което ще ни покаже и друга част от живото ежедневие на Изтока. В Нувара Елия ще гостуваме на чайна плантация и фабрика за производство на знаменития цейлонски чай. Настаняване в хотел Jetwing St Andrews (https://www.jetwinghotels.com/jetwingstandrews) или подобен. Обиколка на града. Вечеря и нощувка.

Ден 7: Нувара Елия - Гел
Закуска. Отпътуване за крайморския град Гел, като по път  ще видим уникалния и действащ  днес Мост с девет арки, известен още като "Мостът в небето". Разположен е между жп гари Ела и Демодара, дълъг е около 90 и висок над 30 метра. Построен е през 1921 година по поръчка на британците и е един от добрите примери за железопътно строителство през колониалната епоха в Шри Ланка. Преди пристигането в Гел е предвидено посещение на едноименната крепост, обект на ЮНЕСКО. Смята се, че околностите й  са една от възможните локации на Библейския град Тарсис, откъдето цар Соломон се е сдобивал с подправки, скъпоценни камъни и пауни. Посещавана е от извесни личности като изследователите Ибн Батута и Джан Хъ, както и от Махатма Ганди и Пабло Неруда. От векове е търговски и културен център и настоящата вълнуваща обиколка ще ви разходи из различни периоди:  от португалски, холандски и британски до наши дни. Пристигане в Гел. Настаняване в хотел Amari (https://www.amari.com/galle-srilanka)  или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 8: Гел - Бентота
Закуска. Отпътуване за курорта Бентота. Настаняване в хотел Cinnamon Bentota (https://www.cinnamonhotels.com/cinnamonbentotabeach) или подобен. Вечеря и нощувка.
Бентота е един от най-добрите морски курорти в Шри Ланка, разположен на брега на Индийския океан, на 65 км южно от Коломбо. Слави се с един от най-красивите пясъчни плажове в света, с първокласни хотели и условия за водни спортове, с руините на будистки храм от XII век и уникален резерват за костенурки.

Ден 9: Бентота -река Маду
Закуска. Възможност за кратък морски отдих на плажа. Отпътуване за разходка с лодка по река Маду, където ще видим голямо биоразнообразие. Прибиране в хотела, свободно време, вечеря с включена традиционна програма - песни и танци от богатото фолклорно наследство на Шри Ланка, и нощувка.

Ден 10: Бентота - Коломбо
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Коломбо, където ще направим обиколка на града. Това е най-голямото пристанище на острова. Градът е известен на мореплавателите от 2000 години насам.  Избран е за столица през 1815 година, когато тогавашният остров Цейлон е част от Британската империя. Най–старото име на града е Калан тота.  Названието Коломбо е дадено от от португалците през 1517 година в чест на великия мореплавател Христофор Колумб. Колониалната епоха, старите будистки и хиндуистки храмове, шумните базари контрастират с многоетажните небостъргачи, модерните търговски комплекси и  транснационални хотели. Коломбо е известен със своите ювелирни магазини, а  бижутата със сапфири са признати за най-добрите в света. Трансфер до летището.

Ден 11: Коломбо - Дубай - София
Полет за Дубай в 01:50, който каца в 05:25. Полет за София, който излита в 09:40 и каца в 13:25

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 10
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 100 лева при подписване на договор
Втори депозит в размер на 1400 лева до 30.07.2022
Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Почивки - Шри Ланка |  Почивки - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти