Оферта номер: 113125

Шри Ланка - благословената земя - от ВАРНА или София през 2019 г.

Шри Ланка - благословената земя - от ВАРНА или София през 2019 г.
от 3305 лв.
Виж галерия
Дати и цена
17 ноември 2019 г. - Цена от 3305 лв.
Цената включва
• Самолетен билет София или Варна - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София или Варна
• Летищни такси в размер на 370 евро/ 724 лв. към 05.06.18 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
• Трансфери летище - хотел - летище
• Климатизиран транспорт по машрута
• 1 нощувка със закуска в Коломбо
• 1 нощувки със закуска в Полонарува
• 1 нощувка със закуска в Хабарана
• 1 нощувка със закуска в Канди
• 1 нощувка със закуска в Нувара Елия
• 2 нощувки със закуски в Бентота
• Сити тур на Коломбо
• Посещение на център за отглеждане на слонове в Пинавела
• Посещение на скалната крепост в Сигирия
• Посещение на скалните храмове в Дамбула
• Сити тур на Канди
• Посещение на Ботаническата градина в Перадения
• Посещение на чаена плантация и фабрика в Нувара Елия
• Местни екскурзоводи с обслужване на английски език
• Входните такси за обектите по маршрута
• Медицинска застраховка за периода на пътуване на ЗК "МОНДИАЛ" с лимит на отговорност 10 000 евро
• Водач - преводач
Цената не включва
• Виза за Шри Ланка - 35 EUR/69 лв.
• Доплащане за пакет от 7 вечери – 120 евро/ 240 лв.
• Лични разходи
• Напитки по време на храненията
• Бакшиши - около 50 USD - дават се на водача по време на първия трансфер
• Доплащане за единична стая - 250 евро/ 500 лв.
Шри Ланка - Благословената земя
от София и Варна

Маршрут: София/Варна - Истанбул - Коломбо - Пинавела - Дамбула - Сигирия - Матале - Канди - Перадения - Нувара Елия - Бентота - Коломбо - Истанбул - Варна/София

10 дни/7 нощувки

ДАТИ 2019:
17.11.2019 - 26.11.2019 г.

------------------

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1690 евро/3305 лв.
при записване до 31.07.2019 с включени летищни такси.

Стандартна цена: 1790 евро/3501 лв. с включени летищни такси.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Имал е през вековете много названия, по-старото поколение у нас го помни като о.Цейлон – така са го наричали европейските завоеватели. А на местния синхалски език Шри Ланка означава „благословена страна”. Тукашните жители са известни със своята доброжелателност и когато посрещат гости правят това винаги с молитвено събрани длани, поклон и думичката „аюбован” – пожелание за дълъг живот. В Шри Ланка е събран целият спектър от възможности за приятен отдих на туристите – уникално културно наследство от древни времена, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори и множество реки с буйни водопади, луксозни хотели, модерна инфраструктура. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции. Специално за вас сме подбрали идеалното съчетание между екскурзия и почивка. Курортът Бентота е разположен на дълга плажна ивица, а заливът осигурява идеални условия за почивка целогодишно.

Предимствата в тази програма:

• Удобни полети от ВАРНА и СОФИЯ с Турски авиолинии - една от най-добрите компании в световен мащаб.
• Балансирана програма - екскурзия - почивка през високия сезон в Шри Ланка
• Посещение на обекти на ЮНЕСКО: древния град Полонарува, скалната крепост в Сигирия, Дамбула и Канди, както и чаена плантация, национален парк Минерия, царската ботаническа градина, център за отглеждане на слонове и много други.
• Всички екскурзии са включени в цената
• Три нощувки в 4-звезден хотел на брега на океана в най-добрия местен курорт Бентота
• Последният ден е посветен изцяло на плаж и почивка
• Балансирано съотношение цена качество
• Водач-преводач от фирмата-организатор

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София/Варна - Истанбул
Излитане от София в 21:15 ч. и кацане в Истанбул в 23:40 ч.
Излитане от Варна в 15:20 ч. и кацане в Истанбул в 18:55 ч.
В Истанбул двете групи се събират.

Ден 2: Истанбул - Коломбо
Излитане от Истанбул в 02:10 ч. и пристигане в Коломбо в 15:25 ч. Посрещане и трансфер до хотел "Grand Oriental" 3* (http://www.grandoriental.com/) или подобен. Нощувка.

Ден 3: Коломбо – Анурадхапура - Полонарува
След закуска сити тур на града. Коломбо е най-големият град на острова и известен на мореплавателите от 2000 години насам. Избран е за столица през 1815 г., когато Цейлон е част от Британската империя. По време на обиколката ще видите редица исторически, религиозни и търговски обекти като Форт - централната търговска част, Петах, област известна с откритите си пазари, градините Синамон, 5-хектаровия парк до океана Galle Face Green и много други.
Свободно време за обяд.
Отпътуване за Анурадхапура – първата столица на Шри Ланка и една от най-древните и велики цивилизации в света, чиито пик на господство продължава повече от 1300 години. Безспорен сапфир в короната на града е Шри Маха Боди – свещено дърво Бо, под което Буда постига просветление и е на повече на 2200 години. Разходката из свещените пътеки ще ни отведе до места като гигантската дагоба (полусферичен храм, в който са положени реликви) Руванвелисея, езерото Басавакулама, статуята на Самадхи Буда и каменния храм Исурумуния, който символизира културата, наследството и превъзходството на най-могъщото кралство в шриланкската история.

Отпътуване за Полонарува.
Настаняване и нощувка в хотел „Giritale” 3* (http://www.giritalehotel.com/) или подобен.

Ден 4: Полонарува – Минерия – Хабарана
Закуска и отпътуване за древния град Полонарува (Обект на ЮНЕСКО – средновековен град и перла в короната на крал Паракрамабаху I – доказателство за успешното смесване на древна култура и наследство с религиозни вярвания. Разхождайки се между разпръснатите стени, ще видим много ступи, статуии на полегналия Буда, напоителни канали и фантастично гравирани хинду склуптури, прекрасни каменни гравюри във Ватадаг – къщата на реликвите, Галварая и абсолютната красота на изработка на огнищата на огромните будистки статуи.
Свободно време за обяд.
Отпътуване за Минерия – национален парк с територия над 8800 хектара, където освен огромното разнообразие от растения и дървета, могат да се наблюдават 24 вида бозайници, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 9 вида земноводни, 26 вида риба и 75 вида пеперуди. Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”, а по време на джип-сафарито със сигурност ще наблюдаваме тези величествени животни.
Отпътуване за Хабарана и настаняване в хотел “Palwehera village” 3* (https://palweheravillageresort.directbookingengine.com/) или подобен.

Ден 5: Хабарана - Канди - Перадения - Нувара Елия
След закуска отпътуване за Сигирия, където ще се изкачим до скалната крепост, изградена през V век по времето на цар Касияпа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Нарича се „Лъвската скала” и най-интересният фрагмент от нея са световноизвестните фрески „Божествени девойки”, нарисувани с естествени багрила върху мазилка и съхранени цели 15 века.
Отпътуване за Канди. По път посещение на скалните храмове на Дамбула, също обект на ЮНЕСКО.Те са изградени през I век пр.н.е. и са най-забележителните пещерни храмове в Шри Ланка. Този огромен скален комплекс се състои от 5 пещери с рисувани стени и тавани, основно през XVIII век, изобразяващи десетки образи на Буда и периоди от историята на местните хора. Тук се намира и 14-метровата скална фигура на Буда.
Пристигане в Канди (обект на ЮНЕСКО), разположен на 480 м. надморска височина, известен с по-хладния си климат, идеален за почивка. Бил е столица на последното синхалийско царство, завладяно от британците. Местните хора го наричали „Великият град” и е включен в листата на ЮНЕСКО. Канди е средище на средновековната култура, изкуство и занаяти в Шри Ланка.
Настаняване в хотел "Royal Kandyan" 3* (http://www.royalkandyan.lk/) или подобен. Нощувка.

Ден 6: Канди – Пинавала – Парадения – Нувара Елия
След закуска сити тур на Канди (Обект на ЮНЕСКО) и столица на шриланкските крале преди да падне под британско управление през 1815 г. По време на обиколката ще видим реликвата Свещения зъб на бог Буда и стария град, а след това ще се пренесем в съвременния център с модните магазини, базари, улицата на занаятите, музея на скъпоценните камъни и т.н.
Следва посещение на известната царска ботаническа градина – Paradeniya Botanical Gardens. Със своите екзотични тропични и субтропични гори в съчетание с уникални растителни видове и орхидеи това райско кътче ще ви омагьоса.
Отпътуване за Пинавела, където ще посетим центъра за отглеждане на слонове , основан през 1975г. Тук се отглеждат предимно слонове-сираци. Ще наблюдавате как се хранят слончетата – бебета и ще се запознаете с цялостната програма на този приют за подпомагане на животните, останали сами в джунглата. С повече късмет можете да присъствате и на дневното къпане на слончетата в близката река.

Отпътуване за Нувара Елия - град, разположен на около 2000 м надморско равнище, чието име в превод означава "Град на зората". Оттук може да се види най-високия връх в Шри Ланка - Пидуруталагала (2555 м). Настаняване в хотел "Heaven seven Hotel" 3* (http://www.heavensevenhotels.com/nuwara-eliya-hotel/) или подобен. Нощувка.

Ден 7: Нувара Елия - Бентота
Закуска. Посещение на чайна плантация и фабрика, където се произвежда световноизвестният и добре познат у нас цейлонски чай.
Отпътуване за Бентота.
Настаняване в хотел „Earls Reef” 4* (https://www.earlshotels.com/) или подобен.

Ден 8: Бентота
Закуска. Свободен ден за пълноценна почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 9: Бентота - Коломбо
Закуска. Свободно време до обяд. Напускане на хотела и отпътуване за Коломбо. Чекиране за полет в 21:25 ч.

Ден 10: Истанбул - Варна/София
Кацане в Истанбул в 06:25 ч. Излитане за Варна в 14:35 ч. и пристигане в 16:05 ч.
Полетът за София е в 08:35 ч. Пристигане в 08:50 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 10
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 35% от пакетната цена при подписване на договор
Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Доплащане за пакет за 7 вечери
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 2 човека
Цена: 240 лв.

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Изпрати запитване
ШРИ ЛАНКА – ЙОГА ТУР
от 3189 лв.
ШРИ ЛАНКА – ЙОГА ТУР
7 нощувки
Самолет
Коломбо
Събития - Коломбо
Вкусовете на Шри Ланка: Каква храна да опиташ
Априлска ваканция 2014 - къде да пътуваме
Есала Перахера - почитайки зъба на Буда