Начало / Почивки / Почивки - Дубай

Дубай - съвременна арабска приказка

Номер на оферта

/

226497

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет с директен полет София - Дубай – София на FLY Dubai с включен 1 бр. багаж до 20 кг.;
1 бр. салонен багаж до 8 кг. на борда на самолета;
трансфери летище - хотел – летище;
6 нощувки със закуски в хотел Ibis One Central 3* или подобен;
обслужване на български език в Дубай;
представител на Туроператора по време на пътуването при мин. 20 души;
медицинска застраховка “Помощ при пътуване” – 10 000 eвро към ЗАД „Армеец“;
БОНУС - Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език;
БОНУС - Сафари в пустинята;
БОНУС - Вечеря на арабска галера.

Цената не включва

допълнителни екскурзии (заявяват се и се заплащат предварително в България);
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма. Покриват се рисковете: смърт вследствие злополука за лица над 14-годишна възраст; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за удължаване на пътуването; закъснение на самолетен полет;
разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Дубай е едно от седемте емирства, съставляващи Обединените арабски емирства, намиращи се на Арабския полуостров. Дубай е второто по големина емирство след Абу Даби, с население от 680 000 жители. Дубай е разположен в Персийския залив, на югозапад от Шаржа и североизток от Абу Даби.

=============================================================

Цена на човек в двойна стая: 1299 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
СофияДубай
Среща на летище София / Терминал , 2 два часа преди полета за Дубай. Пристигане на летище Дубай. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер и настаняване в избрания хотел 3*. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Дубай
Закуска в хотела. Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език. Свободно време за разходки, плаж и развлечения. Нощувка.

ТРЕТИ до ШЕСТИ ДЕН:
Дубай
Закуска в хотела. Свободно време за разходки, плаж и развлечения. Възможност за допълнителни екскурзии (срещу заплащане). Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
ДубайСофия
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Дубай за полет ДубайСофия.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ, КОИТО СЕ ЗАЯВЯВАТ И ПЛАЩАТ В БЪЛГАРИЯ!!!
1. Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
(продължава около 4-5 часа, включена в пакета)

Дубай е най-впечатляващият и космополитен град в Арабските емирства - метал, блясък и стъкло. Ще Ви заведем до един от най-известните изкуствено построени острови в света с формата на Палма – „The Palm Jumeirah“, следва фотопауза срещу т.нар. “съкровище на Палмата” хотел "Атлантис". Ще продължим към най-емблематичната забележителност на Дубай – седемзвездният хотел Burj Al Arab, колоритният Сук "Madinat Jumeirah", който отразява типичния арабски стил. Ще стигнем до суковете (пазарите) за подправки и злато, където ще имате свободно време за кафе или обяд.

2. Абу Даби
(целодневна екскурзия, 60 долара)

Тръгване в 08:30 ч., връщане в хотела в 18:00 ч. Столицата на ОАЕ е известна с безкрайните петролни богатства и луксозни сгради. Необходими са ни около 90 мин., за да стигнем от Дубай до Абу Даби. По пътя минаваме покрай безкрайни пясъчни дюни и няколко „зелени пояса”, създадени по инициатива на основателя на ОАЕ Н.В. Шейх Зайед. Пристигайки в Абу Даби, ще се отправим към крайбрежната улица, където ще ни омае спокойствието на белите пясъци и луксозните сгради. Ще направим кратък престой в традиционно селище (Heritage Village), откъдето се открива панорамна гледка към целия град. Пътят ни минава и покрай луксозния хотел "Emirates Palace" (фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил. На връщане посещаваме Yas Island - мястото, където се провежда Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и дом на уникалния комплекс Ferrari World. Свободно време около 1,5 часа за шопинг в най-новия мол "Яс" (Yas Mall) или за желаещите да посетят тематичния атракционен парк Ferrari World (билетите за парка не са включени в цената на тура). По време на посещението на джамията "Шейх Зайед" има изискване за облеклото за мъжете и жените.

Програмата включва:
транспорт от и до хотела;
екскурзовод на български език по програмата.

3. Вечеря на арабска галера
(продължава около 3 часа, напитките не са включени в цената, 65 долара, включена в пакета)

Тръгване от хотела в 19:00- 19:30 ч., отплаване в 20:30 ч., връщане от круиза в 22:30 ч.
Романтична вечеря с любим човек или удоволствието да се насладите на вечерния бриз? Всичко е възможно по време на круиза на арабска галера по канала на Дубай - от тунела Шиндага до Дубай.

Програмата включва:
транспорт от и до хотела;
двучасова разходка с галера;
континентална вечеря на блок маса с включени безалкохолни напитки, кафе и чай.

4. Сафари в пустинята
(60 долара, включена в пакета)

Начало:14:30-15:00 ч. Връщане в хотела около 21:00-21:30 ч.
Ако желаете да се позабавлявате, това е възможността, която не трябва да пропускате! Желанието ви ще ви отведе в мистичната пустиня, за да изпитате нещо, което никога няма да забравите. Оставяйки блъсканицата и суматохата на града, ще се отправите към вълнуващо пътешествие сред заоблените пясъчни дюни в дълбокото сърце на пустинята. Ще спрем сред големите дюни, за да се насладим на девствената красота на арабската пустиня и на опияняващото слънце. След залез пристигаме в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята. Вечерта ще завърши с изпълнението на арабски танци.

Програмата включва:
транспорт от и до хотела;
сърфиране по дюните;
яздене на камили;
временна татуировка с къна;
наргилета;
вечеря на шведска маса с включени безалкохолни напитки, кафе и чай;
арабски танци.

Не се препоръчва за бременни жени.

5. Бурдж Халифа и Дубай МОЛ
(60 долара, продължителност на програмата - 4 часа)

Посещение на най-високата сграда в света - светкавично бърз асансьор ще ви отведе за 124 секунди до 124-ти етаж.

Програмата включва:
транспорт от хотела - едната посока;
билет за достъп до обсерваторията на Burj Khalifa;
разходка в Dubai Mall - аквариума, ледената пързалка и танцуващите фонтани. Билетите се заявяват не по-късно от 21 дни преди заминаване. След този срок цените и наличността на билетите подлежат на препотвърждение!

6. Ал Айн
(целодневна екскурзия на български език, 60 долара)
Ал Айн – най-зеленият град в ОАЕ и втория по големина в емирство Абу Даби, познат като Градът – Оазис. Ще посетим пистата за надбягване на камили "Ал Мармум", музеят на Aл Айн - родната къща на Шейх Зайед, оазисът с палми и Грин Мабззара (Green Mubazzarah) - красивата котловина, където извира минерална вода. Посещение на зоологическата градина. Над града се издига планината Джебел Хафийт (Jebel Hafeet - 1249 m), от където се открива прекрасна гледка към Ал Айн. Връщане в Дубай около 18:00 ч.

Програмата включва:
транспорт от и до хотела;
eкскурзовод по програмата.

7. Екскурзия до едно от 7-те емирства Шаржа
(полудневна екскурзия, български език, 55 долара)

Посещение на Blue Souq Sharjah. Свободно време да се види прекрасната лагуна в Al Buheira, най голямата джамия в емирството "King Faisal", монумента на перлите и възможност за пазар в един от най-старите закрити пазари в ОАЕ.

8. VIP яхта
(60 долара на човек, цената е при мин. 15 човека и включва трансфер от и до хотела и 2 часа на самата яхта)

Невероятен панорамен тур на Дубай Марина и Джумейра с яхта. Двата часа круиз с яхта ще ви потопят в приказните отражения на небостъргачите на Дубай Марина (Dubai Marina), Джумейра Бийч Резиденс (Jumeirah Beach Residence), изкуствения остров The Palm Jumeirah и луксозния хотел "Burj al Arab". Връщаме се на изходната точка, където имаме време да се порадваме на марината.

9. Глобал Вилидйж (GLOBAL VILLAGE)
(Времетраене: 4,5-5 часа, 40 долара, отворени са от началото на ноември до април)

Атракционът е място за семейно забавление от 21 години. Представлява множество сцени за концерти, ресторанти, лунапарк, зелени площи и 30 палати, представящи 75 държави, където може да си купите оригинални стоки от целия свят - естествени масла от Африка, фурми от Саудитска Арабия, памучни дрехи от Египет, кожени изделия от Афганистан и много други.

Програмата включва:
транспорт от и до хотела;
вход за селището;
водач на български език .

Забележка: в селището не е разрешено влизането с къси панталони/поли над коленете.

10. Градините на Дубай
(45 долара, при минимум от 10 човека, цената включва транспорт и билет за вход)

Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Сетивата ви ще бъдат запленени от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни, спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 45 милиона вида растения.


Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Дете може да бъде настанено в двойна стая със съответните намаления, само ако НЕ ползва допълнително легло! Ако детето ползва допълнително легло, плаща цена като трети възрастен на допълнително легло!
При резервация в Дубай на трети възрастен в двойна стая - третото легло не е редовно, а допълнително / тип разтегателен диван, походно и др./

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Почивки - Дубай (ОАЕ) |  Почивки - Дубай |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Дубай

Избрани оферти