Оферта номер: 43981

ЕДНА НЕСТАНДАРТНА ПОЧИВКА - РИМИНИ

България-турс
Дати и цена
Цената включва
Пътуване се с автобус 4*
• 7 нощувки, 7 закуски, 5 вечери в хотели 3*
• всички екскурзии посочени в програмата.
• Водач от агенция „България-турс”
Цената не включва
билетите за входове на музеите,градския транспорт и корабчетата, които се плащат допълнително на място:
• комбиниран билет за всички музеи в Равена – 9.50 ?
• „Италия в миниатури” – 15 ?
• корабът до Венеция – 15 ?
• корабче по Канале Гранде – 6,50 ?
• дворецът на дожите – 13 ?
• Допълнително се заплаща медицинска застраховка - 15 лв.
Предлагаме на Вашето внимание една нестандартна почивка, комбинирана с туристическа програма.
От 11.08.2011 Цена: 850 лв.
която включва: Венеция, Равена, Сан Марино, Римини

Какво можете да посетите по време на престоя:
Разглеждането на старата част на Римини, на Равена, на Република Сан Марино, на Венеция и посещението на парка „Италия в миниатури” са включени в пакетната цена. Освен това, всички те се намират на половин час път от Римини: Равена – 50 км, Сан Марино – 22 км; „Италия в миниатури” – на околовръсното на града. Прословутите мозайки на Равена могат да се видят с общ билет за всички забележителности на цена 9.50 евро. Цената за Мини Италия е 15 евро при група от 20 човека. В близост до този парк има и много интересен увеселителен парк. Освен това комплексът предлага Аква парк с богат аквариум, а също и зоологическа градина. Пак на околовръсния път е изграден обширен комплекс от магазини и бутици (МОЛ), до който има автобус с много спирки по главната улица на Римини.
• Информация за курорта:
Градът Римини е разположен в един обширен залив с дължина на крайбрежната ивица от 11-12 км, разделен на отделни курорти. Хотелите в тях са разположени между три или четири улици, успоредни на залива и в пресечките между тях, като средната от тях е главна, така че в пространството между крайбрежната улица и околовръсното на Римини няма хотел, който да се намира на повече от 100 м от плажа. На „главната” се намират магазините и много ресторанти. Ресторанти и кафенета има и на крайбрежната. Повечето от хотелите са три-звездни, но има и четири-звездни. Всички стаи са със самостоятелен санитарен възел – баня и тоалетна и в добър вид относно обзавеждане и услуги които предлагат. Храната е с гарантирано качество и в повечето случаи е много разнообразна. Вечерятя се сервира на бюфет или за всеки поотделно.
Плажа на курорта е с много хубав пясък и много добре подържан, с широка плажната ивица. Разделен е на 273 сектора и по-голямата част от тях са с платен вход. Цената е 5 евро на ден, в което влиза ползване на чадър, шезлонг, душ и кабина за преобличане.На всеки 3-4 такива сектора има и безплатен, където всеки може да си постави собствен чадър. Те обаче са неохраняеми.


Туристическа програма

ДЕН 1 Тръгване от София в 8.00 ч. от площад „Ал. Невски”. Пътуване през Сърбия, Хърватска и Словения. Нощувка в хотел близо до Любляна.

ДЕН 2 Закуска. Пътуване през Словения, влизане в Италия. Пристигане в Римини около 14 ч. Настаняване в хотела. Плаж. Вечеря и нощувка.

ДЕН 3 Закуска. Свободно време в Римини за плаж. От 15 ч. Разглеждане на старата част на Римини: църквата – мавзолей на фамилията Малатеста, музея с „домът на хирурга”, площада на „Тримата мъченици”, стария дворец ,арката на Август, площад Кавур със стария рибен пазар, моста на Тиберий, „площада на четирите коня” и др. Свободно време. Вечеря и нощувка.

ДЕН 4 Закуска. Свободно време в Римини, възможност за плаж. От 15 ч. екскурзия до Равена. Туристическа обиколка на града с посещение на известните базилики: мавзолея на Гала Плацидия, църквата „Сан Витале“ , мавзолея на Теодорих , и разглеждане на красивите им мозайки, гробницата на Данте Алигиери и др. Връщане в Римини. Вечеря и нощувка.

ДЕН 5 Закуска. Свободно време в Римини, възможност за плаж. От 15 ч. възможност (по желание) за посещение на парка „Италия в миниатури”. Вечеря и нощувка.

ДЕН 6 Закуска. Свободно време в Римини, възможност за плаж. От 15 ч. екскурзия до Сан Марино .Разглежда се Република Сан Марино –градините ,двореца на правителството,църквата Сан Франческо,Базилика дел Пиаве.Свободно време. Вечеря и нощувка в Римини.

ДЕН 7 Закуска. Пътуване до Венезия. С корабче от пристанището Пунта Сабионе през лагуната се влиза във Венеция до площад “Сан Марко”. Разглежда се: катедралата Сан Марко,Двореца на дожите,площада Сан Марко,Моста Риалто и др.Нощувка в Любляна

ДЕН 8 Закуска. Пътуване през Словения, Хърватска и Сърбия. Пристигане вечерта в София.


Забележка:
Хотела в Римини е : hotel "EDEN" http://www.hoteledenvillamarina.it/
Хотела в Словеня е : hotel "AZUL" www.hotel-azul.si

• Цената е формирана на база нощувка в двойна стая. За единична стая се доплаща.
Римини
Транспорт - Римини Заведения - Римини Хотели - Римини Пазаруване - Римини Събития - Римини Забележителности - Римини
8 причини да презаредите батериите в Римини
Дерута - важен център на керамиката в Италия
Нов безплатен музей във Флоренция – Колекция Казамонти