Начало / Почивки / Почивки - Самотраки

Гергьовден 2018 на Самотраки с яхта или катамаран

Номер на оферта

/

217075

Дати & цени

Цената включва

цената е за един човек настанен в двойна каюта на ветроходна яхта, оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
надуваема лодка с извънбордов двигател
нощувки на борда в двойна каюта
чаршафи и кърпи
шкипер
пристанищни такси
разходи за гориво и вода на лодката
риболовно оборудване за морски риболов при Ваше желание
задължителното финално почистване на яхтата

Цената не включва

транспорт от София – Керамоти – София
храна и напитки на борда, посещение на таверни и други
лични разходи

Програма на пътуването

През май 2018, по Гергьовден, ние, екипът на SP Kayak & Sailing, за пореден път се отправяме към нашия любим Самотраки. Има някаква магия да посрещаш пролетта на това място, на което ритуалите възхваляващи раждането на живота, са пуснали хилядолетни корени.

Приключението ще е за четири дни, надяваме се на добри условия за ветроходство и възможност да обиколим острова и да ви покаженм невероятните водопади, които се виждат само от морето и са най пълноводни в този сезон.

Програма:

Плаването е 4 дни – от петък, 04. май до понеделник, 07. май.

1 ден, петък: Отплавме към 10 часа сутринта от Керамоти към о-в Самотраки. Очакват ни 40 морски мили или 6-7 часа плаване.

Време за ветроходство (за запалените – ще имате възможността да се запознаете с лодката и да научите някои основни термини), забавления и риболов. Привечер се очаква да пристигнем на острова. Посещение на таверна или вечеря на лодката. Свободна програма.

2 ден, събота: Закусваме и отплаваме за обиколка на острова. Ще минем покрай южната страна на острова, като ще се наслаждаваме на великолепни гледки и много други морски забавления.

Късния следобед ще акостираме в пристанище Камариотиса. Свободна програма.

3 ден, неделя: Разходка във вътрешността на острова. Трекинг до водопадите или наем на скутер за обиколка на острова.

Вечерта – посещение на таверна. Хапване на ярешко или агнешко по предварителна поръчка – Самотраки се слави в цяла Гърция със своето ярешко месо!

4 ден, понеделник: Ранно отплаване към Керамоти. Очаквано приставане – ранния следобед към 13 часа и прибиране към София.

Остров Самотраки е един от най-живописните, планински и изолирани острови в Гърция – едва около 40% от площта му е проходима и обитаема. Това място е преплело в себе си тракийска история, богата планинска растителност, божествени реки и водопади, приказни гори, уютни планински селца, стада от диви кози и море с вкус на Безкрайност. И точно напролет, когато природата тепърва ще се събужда и ще покрие острова във всички нюанси на зеленото, ние Ви каним да се отправим в 4-дневно плаване до там!

Самотраки… издига се над морето самотно и величествено, вечнозелените му вековни гори пазят хилядолетни тайни, а острите му зъбери прорязват небесата и като че ли от тях, се спускат с грохот могъщи водопади.

Колкото и да е странно, островът не е прочут с морските си деликатеси, а с безсрамно вкусното агнешко, което предлага. Ще плаваме край диви плажове, лагуни и скалисти отвеси, ще ловим риба, ще се разходим до високопланинските водопади и ще се възхищаваме на планината от всички страни, защото тя е толкова висока и могъща, че дори “скрива Луната”.

На този бряг някога се е издигало едно от най-големите средища на пантеизма, древната религия почитаща всички богове, въплътени в природните стихии.

Тук камъните са притихнали и сякаш пазят спомена за тези величествени обреди. Дърветата крият сенките на жриците, а листата им нашепват песните на тракийските мистерии….

Не е задължително, да сте почитатели на танците на лунна светлина, за да ви допадне предложението ни. Понеже сме чужди на спиритуализма ще ви поканим да опитате един друг специалитет на острова, който не е кой знае колко далеч от езическите обичаи. Заповядайте да обележим Гергьовден на Самотраки, да се насладите на най-доброто ярешко, не само в Гърция! Полудивите стада пасат из пустошта на острова и месото им е уханно, с аромат на билки, който едва ли е по силите и на най-изкусните майстори на чевермето.

Като хора-моряци, обаче няма как да ви заведем на ярешко, без да се погрижим за морските приключения. Намислили сме плаване във флотилия от 3 яхти, от Керамоти до Самотраки.

Допълнителна информация

10% ранно записване – при внасяне на капаро за плаване до края на месец март 2018.
10% за групи – при готови групи от 6 или 8 човека
10% за редовни клиенти и приятели на SP Kayak & Sailing

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Самотраки |  Почивки - Гърция |  Почивки - Самотраки |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Самотраки

Избрани оферти