Начало / Екскурзии / Екскурзии - Акаба

Йордания на Червено море – Акаба, Есен 2021

Номер на оферта

/

230948

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Акаба – София с включени летищни такси
Багаж на борда 55 x 40 x 20 см, 10 кг. и малък ръчен багаж 40 x 20 x 25 cm
7 нощувки в избрания хотел в Акаба на закуска
Всички трансфери с климатизиран автобус / автомобил
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро ( и с ковид19 покритие)

Цената не включва

* бакшиши
* горивна такса – евентуално се начислява допълнително до 14 дни преди полета
* обеди и вечери
* допълнителни екскурзии / заплащат се в България /
* лични разходи
* Застраховка Отмяна на пътуване - предлага се в Офиса на Туроператора.

Програма на пътуването

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ: 07- 14.11, 14-21.11, 21-28.11, 24.11-01.12, 05-12.12. 2021

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК:

Nairoukh Hotel Aqaba 3+* - 699 лв.
Единично настаняване - 945 лв.

Lacosta hotel 4* - 933 лв.
Единично настаняване - 941 лв.

DoubleTree by Hilton Hotel Aqaba 5* - 1099 лв.
Единично настаняване - 1733 лв.

GRAND TALA BAY RESORT AQABA 5* - 1240 лв.
Единично настаняване - 2069 лв.

MOVENPICK RESORT & RESIDENCES AQABA 5* - 1459 лв.
Единично настаняване - 2669 лв.

HYATT REGENCY AQABA AYLA RESORT 4* - 1494 лв.
Единично настаняване- 2403 лв.

InterContinental Resort Aqaba, an IHG Hotel 5*- 1555 лв.
Единично настаняване - 2350 лв.

MOVENPICK RESORT & SPA TALA BAY AQAB 5* - 1724 лв.
Единично настаняване - 2853 лв.

Цените са в лева на човек в двойна / единична стая.

Други настанявания - по запитване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

1 Ден - СофияАкаба:
Явяване на летище София Т2 в 07:00. Отпътуване за Акаба с директен полет СофияАкаба. Пристигане в Акаба в 12:00. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване, свободно време и нощувка.

2 Ден - Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения. Нощувка.

3 Ден - Акаба или екскурзия до Петра:
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения.
Възможност за целодневна екскурзия до скалния град Петра – 140 евро на човек
Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълен с мистериозен чар и „създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител”. Съкровищницата – целодневна обиколка. Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1 км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатър със 7 000 места, Манастир и Византийска църква, храмове и гробища на Набатейците, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Ще имате възможността да посетите Археологическия и Набатейския музеи. Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки. Обратен трансфер до хотела в Акаба. Нощувка.

4 Ден - Акаба
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения. Нощувка.

5 - Ден - Акаба или Вади Рам:
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения.
Възможност за екскурзия до Лунната Пустиня Вади Рам – 80 евро на човек.
Закуска. Отпътуване към Пустинята Вади Рам (90 км/1.30 часа) – известна още като Лунната Пустиня. Пътешествие далеч от цивилизацията с джип сафари (около 1.3 часа). “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман тук и всъщност самият той е живял по тези места по време на Арабското възстание. Ще имате възможност да се насладите на дълга разходка с камила (по желание). Следва спирка в бедуинско селище за чай с кардамон. Трансфер до хотела в Акаба, свободно време и нощувка.

6 Ден - Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения. Нощувка.

7 Ден - Акаба или екскурзия Мадаба – Небо – Мъртво Море:
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и развлечения.
Възможност за целодневна екскурзия Мъртво Море, Мадаба, Небо – 95 евро на човек
Отпътуване към древния град Мадаба, „Градът на Мозайките”. Тук се разглежда най – голямото богатство на Мадаба, което се намира в съвременната Ортодоксална църква Св. Георги, а именно добре запазената Византийска Мозаечна карта от 6-ти век, пресъздаваща изселването на Моисей и много християнски места в целия регион от Йордания и Палестина на север и до Египет на юг. Продължава се към върхът Небо от където Моисей погледнал към Обетованата земя.Тук по-късно Папа Йоан Павел II прави първото Съвременно поклонение.
Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка на земята, 423 м. под морското равнище. Свободно време 2 ч. на Мъртво море. Ще имате възможножността да се намажете с кал, да се потопите в термалните солени минерални извори, които са лечебни както за тялото, така и за духа. Трансфер до хотела в Акаба и нощувка.

8 Ден - Акаба:
Закуска. Свободен ден в Акаба. При възможност срещу допълнително заплащане - късен чек - аут. Около 10:30 - трансфер до летището за полет до София. Отпътуване в 12:35 за София. Пристигане на летище София Т2 около 15:50.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

При резервация за заплаща депозит от 300 лв.
Доплащането е до 25 дни преди отпътуване.
При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през 2022 г./ 2023 г.

Полетно разписание:
София 09:05 - Акаба 12:00
Акаба 12:35 - София 15:40

Превозвач: Ryan air
* Разписанието подлежи на препотвърждение в срок до 3 дни преди началната дата.

=============================================================

Допълнителни екскурзии:

Екскурзия Вади Рам - 80 евро, с включен обяд
Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/руски език, входни такси, сафари с джипове сред дюните, местни такси, обяд.
Сутринта потегляте към цветният каньон Вади Рум за джип сафари. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветният каньон Лоранс Арабски. Със своите внушителни извиващи се червеникави пясъци, каньонът е просторно място с романтичен дух и съвършена красота. Навсякъде където погледа ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат като да изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие.

Екскурзия Петра – 140 евро, с включен обяд
Целодневно посещение на скалния град Петра. Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски / руски език, входни такси, езда с кон до каньона в Петра около 1 км., местни такси, обяд.
Само на 90 минути северно от града се намира едно от най-емблематичните чудеса на света – древните руини на Петра, най-ценното съкровище на Йордания! Розово-червеният град изумява с уникалните си пейзажи и неповторима атмосфера! Пролетните месеци са идеалното време за посещението на Петра, когато тази невероятна забележителност, издълбана в пясъчните скали на Южна Йордания радва окото на посетителите си в пълните си цветове и тоналности.

Преди 2 000 г. набатините - трудолюбив арабски народ, населили южната част на страната и изградили уникален защитен град в гигантските скали. Постепенно неговата история преминава през растеж и добиване на изключителна важност за арабския свят във враждебната среда на процъфтяващата Римска империя. В крайна сметка се стига до преобразуването му в Римска провинция и драстичен упадъки забвение. Само бедуините пазели в дълбока тайна съществуването на чудния град, скрит в планините на Вади Муса. Дълго време Петра живеела само в легендите, споменавана като изгубения град. Швейцарският пътешественик Буркхард разкрил тайната през 1812 г., но не популяризирал откритието си. Петра бил окончателно намерен отново през 1924 г. от британски археолози.


Екскурзия Мъртво Море – Мадаба – Небо – 95 евро, с включен обяд
Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/руски език, входни такси, вход за плажа на Мъртво море, местни такси, обяд.
Отпряване към Мъртво Море. Спирка за почивка, къпане и възможност за намазване с лечебна кал. Следва преход до Мадаба. Недалеч от Аман (на 32 км) разположен високо в пустинята се намира град Мадаба - библейското съкровище на Йордания. Мозаечният град, както наричат Мадаба, съдържа величествени византийски мозайки. Най-грандиозната мозайка - карта е гордо демонстрирана на пода на гръцката ортодоксална църква Св. Георги, построена през 1896 г. Картата е изработена от повече от два милиона малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. На 7 км западно от Мадаба, 800 м над морското равнище се извисява планината Небо. Това място ревностно храни последните стъпки на Моисей, от тук Той вижда Обетованата земя и предава Богу дух. Тук остава и вечният Му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно засял дърво в градината. Върхът открива спиращи дъха гледки към долината на река Йордан, Мъртво море, Ерусалим и Витлеем.

Разходка с корабче и шнорхелинг в Червено Море – 50 евро с обяд
Транспорт с климатизиран автобус, разходка с корабче в Червено Море, шнорхел, плавници, маска, обяд.

Допълнителните екскурзии се заявяват и предплащат от България!

Забележка:
Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.76 лв; при промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените.
Горивната такса е възможно да се начисли до 14 дни преди датата на полета. Валидна е и се заплаща от всички записани по програмата, независимо от датата на сключване на договора.
?Минимален брой туристи - няма.

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на завръщане.
За деца под 18 години, пътуващи с един родител, роднини или сами – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува в Йордания.

?При пътуване от България в Йордания не е необходимо да бъде извадена предварително виза. Същата се получава на място на летището в Акаба! Необходим е паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на пътуване.

Вид използвани транспорти: Самолет / Автобус / Автомобил

Срокове за анулации и неустойки:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

30 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
29 дни до 20 дни - 200 лв.
19 до 10 дни: 50 %
от 9 дни до 0 дни - цялата заплатена сума
При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през 2022 г./ 2023 г.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец преди отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Йордания.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Акаба |  Почивки - Йордания |  Почивки - Акаба |  Екзотична почивка 2024 - Йордания |  Екзотична почивка 2024 - Акаба

Избрани оферти