Начало / Почивки / Почивки - Кападокия

Кападокия 2020 - Ексклузивен тур из земята на феномените - от София

Номер на оферта

/

230167

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет до Анталия с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
4 нощувки на база закуска и вечеря в Side Su Hotel 4* или подобен в Анталия;
3 нощувки на база закуска и вечеря в Burcu Kaya 4* или подобен в Кападокия;
Траспорт с луксозен климатизиран автобус;
Целодневна екскурзия в Кападокия без включени входни такси;
Посещение на подземния град Каймаклъ без включена входна такса;
Посещение на Мавзолея на Мевляна Руми в Кония;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
Представител на туроператора;
Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Доплащане за премиум пакет за кастаняване: Bone Club Sunset 5* или подобен в Алания и Kral Hotel 4* или подобен в Кападокия – 130 лева за възрастен/65 лева за дете 02 – 11.99 г.;
Доплащане за обяди в Кападокия – 80 лева за възрастен/40 лева за дете 02 – 11.99 г.;
Допълнителна екскурзия до Аспендос и Перге – 120 лева за възрастен/60 лева за дете 02 – 11.99 г.;
Целодневна екскурзия до Анталия – 75 лева за възрастен/43 лева за дете 02 – 11.99 г.;
Турска вечер – 75 лева за възрастен/43 лева за дете 02 – 11.99 г.;
Полет с балон над Кападокия – 600 лева за възрастен и дете 02 – 11.99 г.;
Входни такси заплащани на място – Подземния град Каймаклъ (42 турски лири), скалните църкви в Гьореме (54 турски лири) и Учхисар (8 турски лири), кервансарай “Султан Хан” (10 турски лири); Черната църква в Гьореме (18 турски лири);
Бакшиши за екскурзовода и шофьора около 80 турски лири;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Програма на пътуването

Кападокия – Ексклузивен тур из земята на феномените

Директни чартърни полети София-Анталия-София

8 дни / 7 нощувки

-------------

Резервирай с минимален риск!

От 16.05.2020 до 31.07.2020, ще приемаме резервации срещу депозит от 50 лв. на пътуващ!

-------------

ДАТИ И ЦЕНИ на човек, в двойна стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси. Ранни записвания до 12.08.2020 г.

*УИКЕНД ПРОМОЦИЯ -35% НАМАЛЕНИЕ. Офертата е валидна за нови резервации, направени от 10.07 до 12.08, или до изчерпване на промоционалните места.


ЕСЕН 2020:

02.09-09.09.2020 г.: 536 лв.*

09.09-16.09.2020 г.: 826 лв. вместо 861 лв.

16.09-23.09.2020 г.: 826 лв. вместо 861 лв.

23.09-30.09.2020 г.: 826 лв. вместо 861 лв.

30.09-07.10.2020 г.: 776 лв. вместо 835 лв.

07.10-14.10.2020 г.: 776 лв. вместо 835 лв.

14.10-21.10.2020 г.: 728 лв. вместо 783 лв.

21.10-28.10.2020 г.: 728 лв. вместо 783 лв.


=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден

Сборен час на Летище София – Терминал 1. Излитане в 15:30 с полет СофияАнталия с Bulgarian Air Charter. Около 17:00 Пристигане на летище Анталия. Трансфер до хотела. Настаняване – в периода от пристигане в хотела до настаняване, туристите могат да се възползват от всички услуги, включени в концепцията на хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2-ри

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскурзия до Анталия ( заплаща се допълнително). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3-ти

Закуска. Отпътуваме от хотела за Коня(260км.), бившата столица на империята на Селджуките. Пристигане около 12:30 за обяд в Кония. Следва посещение на мавзолея на Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад Руми Мевлана. Това е едно от най-светите места в този район. Философът Руми е основател на суфическия орден на въртящите се дервиши, които чрез медитация и молитви се учат, как да станат „приятели на Бога“. Следобед отпътуваме за Капаокия(260 км.), като по пътя ще видим Султанските Кервансераи – Постройки, които са на приблизително 40 км разстояние и са служели за място за отдих и почивка на пътник на камила. . Пристигаме в хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 4-ти

Рано сутринта(около 04:30) по желание: полет с балон и посрещане на изгрева. Връщане в хотела за закуска. Днешният ден е посветен изцяло на забележителностите на Кападокия. Туристическа обиколка на Кападокия: Започваме с долината Зелве, известна по Долината на Приказните комини или Долината на Монасите. Името идва от множеството килии, издълбани във варовиковите скали. Освен килии, ще видим много останки от църкви, манастири и дори гълъбарници, които са изваяни в камъка. Продължаваме към Гьореме – Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви.. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най-паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глинени съдове. Отпътуване за хотела. Вечерта ( по желание, срещу допълнително заплащане ) Турска вечер, с включена шоу програма и напитка. Вечеря. Нощувка.

Ден 5-ти

Закуска. След като опознахме красотите на Кападокия над земята, този ден ще изследваме подземния град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения – всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите – панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на долината идва от хилядите гълъби ,които живеят по дупките в скалите. След като сме направили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.) , където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия – Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими. Отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6-ти

Закуска. Освобождаваме хотела и отпътуваме за Учхисар. Това градче е най-високата точка в Кападокия. Гордо на хълма се извисява замъкът Учхисар. Множество скални помещения, църкви и стълби , изваяни в скалите от византийско време ще се разкрит пред очите ни. След посещение на самия замък ще имаме свободно време за обяд и снимки. Поемаме на път към Анталия. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7-ми

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскурзия по желание: Аспендос и Перге.

Сутринта отпътуваме към Аспендос – историята на този град датира от цяло хилядолетие пр.н.е. Аспендос достига своя пик около 500 години пр. н.е , когато е бил център а търговията с масла, вълна и сол. Това, което ще ни изуми е 96-метровият Амфитеатър, който е много добре запазен. Чистият обем ще ни остави без думи. Ще видим и останки от ревни базилики, римски акведукти и много други уникални постройки.

Продължаваме към Перге. Несъмнено пътуването ни дотук се е оправдало – градът е археологически обект и е бил един от главните градове на Памфилия. Този Акропол е датиран още от бронзовата епоха. Дом на известния математик Аполоний Пегски. Уникален контраст на този акропол прави модерното село Муртана на Суриджик Соу. Следобед отпътуваме за хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8-ми

Закуска. Tрансфер за полет АнталияСофия с Bulgarian Air Charter.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА

Hotel Kral – Special Category

Местоположение
Хотел Kral се намира на 600 метра от центъра на град Юргюп, в историческия регион Кападокия. В непосредствена близост е градският пазар, Музеят на открито в Гьореме е едва на 8 км., а летище Кападокия „Невшехир“ е на 50 минути път с кола.

Хотел
Хотел Kral е построен в много специален архитектурен дизайн, приличащ на замък, изцяло изграден от местни камъни. Хотелът е сертифициран от Министерството на туризма като хотел ,,специален клас‘‘.

На разположение на гостите има:
- Ресторант;
- Дискотека;
- Лоби бар;
- Интернет кафе;
- Тераса с изглед към целия град Юргюп;
- Паркинг;

Стаи
Хотелът разполага с 32 стаи, с невероятен интериор и оборудвани с всичко необходимо за вашият незабравим престой . Всички стаи разполагат с:
- Централна система за отопление;
- Телевизор;
- Мини бар;
- Телефон;
- Сейф;
- Wi-Fi;
- Самостоятелна баня;
- Сешоар;

--------------

Bone club sunset hotel 5*

Местоположение
Хотел Bone club sunset се намира в Чолакли, една от най-популярните дестинации в Анталия, на 550 метра от морето, на 11 километра от центъра на Сиде, на 55 километра от летище Анталия и на 60 километра от центъра на Анталия.

Хотел
Хотелът предлага спокойни и забавни летни спомени в прекрасната атмосфера на Сиде, комфортно настаняване, забавление и много повече! За максимален комфорт, за гостите на хотела има:

Пясъчен плаж;
Открит басейн с 3 пързалки;
Детски басейн;
СПА център;
Сауна;
Турска баня;
Джакузи;
Козметичен салон;
Основен ресторант с открита тераса;
А-ла-карт ресторант (предварителна резервация);
Бар край басейна;
Бар на плажа;
Паркинг;
Билярд;
Дартс;
Плажен волейбол;
Тенис на маса;
Мини клуб;
Детска площадка;
Стаи

Хотелът предлага стандартни и семейни стаи, модерно обзаведени за да предоставят максимален комфорт. Удобствата в стаите включват:

Самостоятелна баня;
Сешоар;
Телефон;
Сейф;
Мини бар;
Телевизор със сателитни канали;
Безплатен WiFi;

--------------

Burcu Kaya Hotel 4*

Местоположение
Хотел Burcu Kaya Hotel 4* е разположен в района на Ортахисар, Кападокия- едно спиращо дъха място, съчетаващо в себе си култура, история и архитектура. Центърът на град Ортахисар е само на 5 минути пеша от хотела, а музеят на открито в Гьореме е на 2,3 км. Най- близкото летище- Кападокия „Невшехир“ е на 45 км.

Хотел
Хотел Burcu Kaya Hotel 4* е построен е типичния за района стил- изграден изцяло от камък. На разположение на всички гости на хотела има:

Открит плувен басейн с изглед към Вълшебните комини;
Тераса;
Градина;
Ресторант с традиционни местни и интернационални ястия, приготвени с произведени в района органични продукти;
Лоби бар;
Тенис на маса;
Билярд;
Паркинг;
Стаи

Издълбаните в камъка стаи на хотел Kaya Hotel Burcu са с автентична атмосфера и имат изглед към градината. Всички те са климатизирани и разполагат с:
Телевизор със сателитни канали;
Минибар;
Сейф;
Работно бюро;
Самостоятелна баня с душ или вана;
Сешоар;
Тоалетни принадлежности;

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Полетно разписание – в местни времена:
Превозвач: Bulgarian Air Charter

СофияАнталия – 15:30 ч. – 17:20 ч.

АнталияСофия – 15:50 ч. – 17:40 ч.

*Полетното разписание подлежи на потвърждение.

Забележки:
Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомпанията, както и часовете на полетите
Минимален брой за провеждане на програмата 40 човека на дата.
Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
Всички екскурзии се осъществяват с екскурзовод на български език или с превод на български език;
Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Минимален брой за осъществяване на автобусните екскурзии 20 човека.

Препоръчваме предварителното заявяване на допълнителни екскурзии.

Сити тур Анталия

Включена в цената

Екскурзията започва с посещение на водопадите Дюден, които се извисяват на 20 метра над водните басейни и са един от символите на града на града. Продължаваме към стари квартали на Анталия, където ще вървим по малките улички и ще разгледаме римски, селджуикски и османски руини, останали опреди хиляди години. Продължаваме към пристанището на Анталия покрай малките магазинчета и ще видим Портата на Адриан – наречена така на римския император, който е посетил Анталия около 130 година. След обяд продължаваме към модерния град за покупка на сувенири. Трансфер до хотела.

Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване

Цената не включва: разходи от личен характер

Сутрешен полет с балон

Цена: 420 лева на човек

Ранно ставане преди изгрев и трансфер до площадките за отлитане. Това несъмнено е едно най-незабравимите изживявания, които Кападокия може да предложи. Стотици балони се реят в небето по изгрев слънце, невероятни пейзажи се разкриват, а снимките, направени от балона са уникални. Полетът трае около 40-50 минути и може да достигне до 3000 метра надморска височина.

Цената включва: трансфер, билет за балона.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия на Кападокия

Включена в цената

Започваме с долината Зелве, известна по Долината на Приказните комини или Долината на Монасите. Името идва от множеството килии, издълбани във варовиковите скали. Освен килии, ще видим много останки от църкви, манастири и дори гълъбарници, които са изваяни в камъка. Продължаваме към Гьореме – Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви.. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най-паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глинени съдове.

Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване

Цената не включва: разходи от личен характер, Входни такси на музеите в Кападокия – скалните църкви в Гьореме (54 TL) и Учхисар (8 TL), кервансарай “Султанхан” (10 TL); Черната църква в Гьореме – 18 турски лири;

Посещение на Мавзолея на Руми Мевлана в Кония

Включена в цената

Пристигане около 12:30 за обяд в Кония. Следва посещение на мавзолея на Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад Руми Мевлана. Това е едно от най-светите места в този район. Философът Руми е основател на суфическия орден на въртящите се дервиши, които чрез медитация и молитви се учат, как да станат „приятели на Бога“.

Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване

Цената не включва: разходи от личен характер.

Посещение на подземния град Каймаклъ

Включена в цената (цената не включва входна такса)

През този ден ще изследваме подземния град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения – всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите – панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на долината идва от хилядите гълъби ,които живеят по дупките в скалите. След като сме направили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.) , където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия – Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими.

Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване

Цената не включва: разходи от личен характер, входна такса – Подземния град Каймаклъ (42 TL).

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Почивки - Турция |  Почивки - Кападокия |  Есен 2023 - Турция |  Есен 2023 - Кападокия

Избрани оферти