Начало / Почивки / Почивки - Хавана

Бохемска Куба представя Хавана и Варадеро, сезон пролет 2020

Номер на оферта

/

230017

Дати & цени

Цената включва

* Самолетни билети София - Мадрид – София
* Самолетни билети Мадрид – Хавана – Мадрид
* Летищни такси – 180 евро
* 3 Нощувки със закуски в Хавана
* 4 Нощувки ALL INCLUSIVE във Варадеро
* 1 нощувка със закуска в Мадрид в централно разположен хотел 4* (ако се налага такава, виж Ден 1 от програмата).
* Багаж - до 20 кг. на човек + ръчен
* Виза за Куба - получава се на летището
* Всички трансфери съгласно програмата
* Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10000 Евро на човек

Цената не включва

* Такса за напускане на Куба в размер на 25 щ.д.
* Допълнителни екскурзии
* Разходи от личен характер
* Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 3% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.

Програма на пътуването

Дати Пролет 2020 г.:

Май : 02.05, 05.05, 09.05, 12.05, 16.05, 19.05, 23.05, 26.05, 30.05

Юни: 02.06, 06.06, 09.06, 13.06, 16.06, 19.06, 20.06, 23.06, 25.06, 27.06

ПРОГРАМА:

1 ДЕН: София - Мадрид
Явяване на летище София, 2 часа предварително за полет до Мадрид. След пристигане в Мадрид и получаване на багажа - трансфер до CITY HOUSE FLORIDA NORTE HOTEL BY FARANDA 4* - централен хотел и настаняване. Свободно време. Нощувка. (Поради чести закъснения на полети от София до Мадрид, и възможността за изпускане на връзката от Мадрид до Куба, препоръчваме тази нощувка като задължителна). Свободно време и нощувка.

Забележка: Ако е възможно отпътуване за Мадрид и регистрация за полета до Куба без нощувка в Мадрид, но и без излишен риск - отстъпка в цената от 130 лв. на човек

2 ДЕН: Мадрид - Хавана
Закуска. Около 08:00 - трансфер до летището в Мадрид, Т4. Регистрация за директен чартърен полет до Хавана с АК Evelop в 13:10. Кацане в Хавана, Куба в 18.30 ч. местно време. Трансфер до хотела в Хавана. Нощувка.

3 ДЕН: Хавана
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане – Обиколка из Колониална Хавана. Посещение на покрайнините на Парка Моро Кабаня. Обиколка из колониалната част на града, обявена от ЮНЕСКО за Световно Културно наследство. Разходка в историческата част на Хавана. Следва посещение на прочутия бар Ла Бодегита дел Медио и разходка по основните улици и булеварди на Старата Хавана и Ел Капитолио. Обиколката продължава до Хаванския Университет. Трансфер до хотела. Нощувка.

4 ДЕН: Хавана
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане до долината Винялес. Отпътуване с автобус от Хавана до долината Винялес. Разходка до праисторическия стенопис и до Индианската пещера. Следва типичен креолски обяд в района. Обиколката продължава с посещение на града Пинар дел Рио, известен също със кубински пури. Нощувка.

5 ДЕН: ХаванаВарадеро
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер с автобус до Варадеро. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

6-8 ДЕН: Варадеро
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.

9 ДЕН: Варадеро - Мадрид
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Следобед - трансфер до летище Хавана за директен чартърен полет до Мадрид в 19.50 ч.
10 ДЕН: Мадрид - София
Пристигане в Мадрид в 10.10 ч. Получаване на багажа. Регистрация за полет до София. Полет Мадрид-София. Пристигане в София.

Край на програмата.


ЦЕНИ:

Comodoro 4* - Iberostar Bella Costa 4* - 2434 лв.
Habana Riviera by Iberostar 4* - Iberostar Laguna Azul 5* - 2689 лв.
NH Capri La Habana 4* - Iberostar Tainos 4* - 2473 лв.
Melia Habana 5* - Melia Marina Varadero 5* - 2689 лв.
Melia Habana 5* - Melia Peninsula Varadero 5* - 2714 лв.
Melia Habana 5* - Melia Varadero 5* - 2728 лв.

Цените са в лева на човек в двойна стая.

Депозит : 50% при резервация.
Доплащане до 30 дни преди датата на заминаване.

Полетно разписание:
София 13:35 - Мадрид 14:15
Мадрид 13:10 – Хавана 18:30 (17:30 по лятно ч.време)
Хавана 19:50 – Мадрид 10:10 +1
Мадрид 21:35 - София 00:55 +1

Превозвачи: до Мадрид - Bulgaria Air / Wizz Air / Ryanair /, до Куба - Evelop

Забележки:
Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници и определена дата.
Програмата е индивидуална. Не е предвиден водач от страна на ТО.

Изисквания:
Няма санитарни и медицински изисквания за пътуването.
За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 2 копия). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Пътува се с международен паспорт с дата на валидност 6 месеца от датата на прибирането.

Анулационни срокове:
* До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
* От 59 работни дни до 30 дни – 30 % от пакетната цена
* От 29 работни дни до 10 дни – 50 % от пакетната цена
* От 9 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.


Хотели:

Comodoro 4*
Хотел Comodoro 4* се намира близо до морето в западната част на град Хавана. Хотелът е в живописния квартал Мирамар, в модерната част на Хавана, където се намират различни посолства и комерсиални магазини. На 15 км. от летището в Хавана, на 3 км от Конгресния Дворец и на 15 мин. с кола до историческия център на Хавана. Хотел Comodoro 4* е перфектна комбинация между плаж и градски хотел. Разположението на хотела предразполага към страхотна разнообразна и активна почивка в Хавана.

Habana Riviera by Iberostar 4*
La Bodeguita del Medio и Старият площад са само на 5 км от Habana Riviera by IBEROSTAR. Най-близкото летище Jos? Mart? International Airport е на 16 км от хотела. Всяка стая е климатизирана и оборудвана с плосък телевизор със сателитни канали. Някои от стаите разполагат с гледка към морето или басейна. Всяка стая има собствена баня с вана. За ваше удобство в банята ще намерите безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. На територията на хотела има още сауна и фитнес център,а гостите могат да се насладят на специалитетите в ресторанта.

NH Capri La Habana 4*
NH Capri La Habana се намира в сърцето на търговския район в Хавана. Предлага открит плувен басейн на покрива си с панорамна гледка към града. Хотелът разполага с фитнес зала, сауна и турска баня. Климатизираните стаи са оборудвани със сейф и телевизор с плосък екран и сателитни канали. Всяка е обзаведена с кът за сядане, минибар и машина за кафе. Баните са с душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности. Срещу заплащане се предоставя Wi-Fi интернет.
Гостите могат да си поръчат различни ястия в 2 ресторанта и 2 бара на място. Други заведения за хранене има само на 2 минути пеша. Сред останалите удобства в хотела са зона за масажи, фризьорски салон, пералня и медицински услуги. Отдават се и коли под наем.

Melia Habana 5*
Melia Habana се намира в региона Ла Хабана и предлага открит басейн, хидромасажна вана на открито и собствен ресторант. Някои от стаите предлагат кът за сядане и/или гледка към морето, градината или града. Стандартните удобства включват собствена баня и телевизор с плосък екран. На разположение на гостите има денонощна рецепция и фризьорски салон. Хотелът е чудесен избор за бизнес пътувания, сватби или меден месец. Тук се предлагат коли под наем. Международното летище Хосе Марти е на 13 километра.

Iberostar Bella Costa 4*
Iberostar Bella Costa предлага ресторант, фитнес център, бар и градина. В 4-звездния комплекс ще откриете съоръжения за водни спортове и услугата гледане на деца. На разположение на гостите са денонощна рецепция, детски клуб и обмяна на валута. Хотелът предлага закуска на шведска маса или американска закуска.
Гостите могат да играят билярд и дартс на място, а районът е популярен за гмуркане с шнорхел и уиндсърфинг. Най-близкото летище е летище „Хуан Гуалберто Гомес“, разположено на 32 км от Iberostar Bella Costa.

Iberostar Tainos 4*
Хотел Iberostar Tainos предлага открит басейн и СПА център. На място има и ресторант. Всички стаи разполагат с телевизор с кабелни канали. Предоставени са безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. Рецепцията е денонощна. Гостите могат да се насладят на вечерни забавления и детски клуб. Предоставят се съоръжения за водни спортове и коли под наем. На разположение е тенис корт. Летище Juan Gualberto G?mez е на 31 километра.

Iberostar Laguna Azul 5*
Идеален хотел за семейства и приятелски компании, разположен на първа линия на плажа във Варадеро. Добър СПА център, храна и обслужване. Възрастните ще оценят Wellness програмата, както и богатството от гастрономически предложения в хотела, а най-малките ще са очаровани от програмите на аниматорите.

Melia Marina Varadero 5*
Хотелски комплекс с допълнителни услуги, които включват хотел и апартаменти - нов и уникален туристически продукт във Варадеро. Комплексът включва крайбрежен търговски булевард и пристанище, който по проект е с 1200 корабни места. Дизайнът на комплекса е посветен на света на ветроходството и като цяло на морските мотиви. Фонтани с нощно осветление. Препоръчва се за всички категории туристи, особено за групи.

Melia Peninsula Varadero 5*
Хотел с няколко басейна, пешеходни мостове над откритите водни зони, градини, предразполагащи към отдих, превърнал се в един от най-атрактивните в курорта Варадеро. Особено се препоръчва за семейства. Тук са предвидени фамилни стаи и зона с тематичен басейн, както и напълно обновен и оборудван детски кът. Друга зона на хотела е предназначена за тези, които предпочитат спокойна почивка с приятели, с любим човек или сами. Когато става въпрос за семеен отдих в Куба, на първо място се препоръчва този хотел.

Melia Varadero 5*
Melia Varadero се намира на 8 километра от центъра на града и само на 3 километра от яхтено пристанище Chapelin. Предлага хидромасажна вана и басейн с 2 зони - една за възрастни и една за деца. Стаите са оборудвани с телевизор, а гостите могат да се насладят на чаша кафе на терасата или на балкона. Всяка стая е със самостоятелна баня с безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. Удобствата включват денонощна рецепция, услугата гледане на деца, фризьорски салон и магазин за подаръци. На място се отдават велосипеди под наем, а районът е популярна дестинация за голф и конна езда. Предлагат се и автомобили под наем. Летище Juan Gualberto G?mez е на 35 километра.


Допълнителни екскурзии:

От Хавана:

City Tour Habana с включен обяд - 32 евро на човек
Тръгване от хотела.Посещение на колониална Хавана, обявена от ЮНЕСКО за Културното наследство на човечеството. Разходка из стария град, с неговите площади, крепости и сгради pостроени от испанците през 16 и 19 век.Транзитна спирка на Bodeguita del Medio и главните улици и булеварди на Старата Хавана. Спирка на Capitolio .Oбяд с включени напитки.Посещение на галерията Maikel Херера. След това ,ще продължим тура с панорамен изглед от Университета на Хавана и спирка на Площада на Революцията с време за снимки. Връщане в хотела.

Шоу Тропикана - 62 евро на човек без вечеря и трансфер / 98 евро на човек с вечеря и трансфер.
Най-престижното и световноизвестно кабаре.

Винялес - по 60 евро на човек
Взимане от хотела и отпътуване към Пинар дел Рио. Разходка из долината Винялес, културен пейзаж защитен от ЮНЕСКО и Национален Паметник на Природата. Посещение на Къщата на Veguero, където ще се насладите на освежаващ коктейл и ще видите отблизо култивираните тютюневи насаждения.Посещение на Mirador de los Jazmines, където ще се полюбуватена красивата гледка на долината Винялес. След това ще посещение на пещерата Cueva del Indio, разходка с лодка из реката, която е в пещерата. Обяд в ресторант в района. Посещение на Праисторическия Стенопис. Връщане в хотела.

от Варадеро:

Трите града - 95 евро
Тръгване от хотела с ексурзовод.Транзитна спирка в "Parador Fiesta Campesina" на Националната магистрала. Посещение на Санта Клара: Площада на Че Гевара и Бронирания влак. След това ще продължим маршрута до Тринидад през Санти Еспиритус. Обяд. Обиколка на Тринидад: Главният Площад, Църква, Музей,Къщата Алфареро,Пазара на Занаятчийте и Канчанчара. Отпътуване към Сиенфуегос. Транзитно посещение на Парка, Прадо и Двореца на Долината. Трансфер до Варадеро с транзитна спирка в транзита на Ранчон Де Агуада.

Seafari Cayo Blanco Plus (от Варадеро с включен обяд) - 105 евро
Отпътуване от хотела. Разходка с Катамаран и шнорхелинг на Коралов риф. Време за плаж в Кайо Бланко. Обяд (въз основа на: Омар, скариди, октопод, пиле, хляб, ориз, зеленчуци, обяд, десерт, кафе). Включени напитки ,снаксове и анимация по време на разходката с Катамаран .Също така,включва 10 минути взаимодействие с делфини.


ИНФОРМАЦИЯ:

?Република Куба е най-голямата по площ карибска държава, заемайки големия едноименен остров и няколко по-малки архипелага и има най-голямо население сред островните държави в региона – над 11 000 000 души. с излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан.Столицата ? е град Хавана.

Куба има богата култура, която представлява смес от местни островитянски традиции и влияние на испанските колониалисти, африканските роби и Съединените щати.

?Валута - кубинско песо(CUC)

Население - 11 308 764 души (2004)
Етнически състав - кубинци - 98,3%, испанци - 0,4%, каталонци - 0,3%, галисийци - 0,3%
Религия – християни - 98,1%, други - 1,9%.
??След идването на власт на Фидел Кастро всички религии биват дискриминирани, главният удар е срещу Католическата Църква. Празнуването дори на Рождество Христово и Великден е забранено. Едва през последните години на 20 век ограниченията са намалени, главно във връзка с посещението на папа Йоан Павел II в Хавана през 1998 г.

Най-многобройни (около 50%) са католиците. Има и около 300 хиляди протестанти и няколко стотин православни. През 2008 г. е осветена и първата православна църква в Куба.

Втората по значимост религия след католицизма е сантерия („свещенство”) - синкретична религия на християнско-анимистична основа, основана по начало сред негрите-роби, съчетали старите си племенни вярвания с официална католическа религия. Днес вече сантерия не е етническа религия, а е разпространена между всички раси.?

Часова зона UTC -5 ?

Климат? -Климатът на страната е горещ и влажен тропичен, пасатен. Средногодишната температура е 25-26 °C. Средната температура на най-студения месец (януари) е 22,5 °C, а на най-горещия, август – 28 °C. Температурата на повърхностните води край бреговете през зимата e 22 – 24 °C, през лятото – 28 – 30 °C. В климата на Куба ясно са изразени два климатични сезона: дъждовен от май до септември и сух от октомври до април. През дъждовния сезон падат 3/4 от цялата годишна сума на валежите.

Особеност на кубинския климат е типичната висока влажност през цялата година. Съчетанието на голяма влажност и висока температура оказва като цяло неблагоприятно влияние върху живота на хората. Все пак по крайбрежието вятърът от морето смегчава жегата, а през вечерите носи свежест и прохлада. По крайбрежието има почти постоянен бриз.

Куба е подложена на действието на тропическите циклони, които се зараждат през летно-есенния период от юни до средата на ноември на изток от Малките Антилски острови и в западната част на Карибско море. Циклоните са съпроводени от обилни порои и силни ветрове, способни да причинят големи щети на стопанството и на населението на острова.

Език - Официалният език е испански. Най-разпространеният чужд език е английският.


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 12.04.2019г. застрахователна полица № 03700100002026, валидна за периода от 00:00 час на 19.04.2019г. до 23:59 часа на 18.04.2020 г.

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Почивки - Куба |  Почивки - Хавана |  Екзотична почивка 2024 - Куба |  Екзотична почивка 2024 - Хавана

Избрани оферти