Начало / Почивки / Почивки - Лимасол

Кипър - Люлката на Афродита (от София) 06.10.2019г.

Номер на оферта

/

229905

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Ларнака – София с авиокомпания Уиз Еър
*Летищни такси
*Малък салонен багаж до 10кг. с размери 40x30x18см.
*7 нощувки със закуска и вечеря в избрания хотел
*Екскурзия в Ларнака на български език
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
*Водач от фирмата – организатор

Цената не включва

*10кг чекиран багаж с размери 55?40?23см - около 30 лева на пътник на посока – подлежи на препотвърждение
*Чекиран багаж 20кг – 68 лева на пътник, на посока – подлежи на препотвърждение
*Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10 килограмов багаж в салона на самолета с размери (55?40?23см) – около 25 лева на пътник на посока (подлежи на препотвърждение)
*Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета
*Доплащане за изглед море:
*в хотел Park Beach 3* - 50 лв на човек за престой
*в хотел Atlantica Miramare Beach 4* - 149 лв за човек за престой
*Градски такси – заплащат се задължително на рецепция при напускане на съответния хотел
*Входни такси за посещаваните обекти
*Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16лв.
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Кипър - Люлката на Афродита (от София) 06.10.2019г.

Цена на човек в двойна стая:
06.10 - 13.10.2019г.

Хотел кат. 3* Park Beach Hotel или подобен - 1172лв.
Хотел кат. 4* Atlantica Miramare Beach или подобен - 1524лв.

Ранно записване до 31.08.2019г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Информация за хотелите:

Park Beach 3* - този тризвезден хотел е разположен на брега на морето в двуетажни къщи – тип бунгала сред евкалиптови и борови дървета и само на 4 км от централната част на Лимасол. Хотелът разполага с 111 комфортно обзаведени стаи с тераса, душ кабина, сешоар, климатик, телефон и сателитна телевизия. На разположение на гостите са основен ресторант, ресторант на открито, снек бар, открит плувен басейн, детски басейн, сауна,тенис на маса, билярд, видео игри.

Atlantica Miramare Beach Resort 4* - Този 4-звезден хотел се намира директно на плажа, на 5 км от центъра на Лимасол в местността „Гермасогея“. Хотелът разполага с 280 комфортно обзаведени стаи. В стаите: самостоятелна баня, сешоар, тераса/ балкон, климатик, телефон, телевизор, минибар и сейф. За приятния престой на гостите хотелът предлага ресторант, кафене, коктейл бар, бар-басейн, открит и закрит басейн, тенис корт, фитнес зала, сауна, водни спортове и конферентни зали за над 500 участници.

===================================================================

Програма:

-1-ви ден (06.10.2019) - СофияЛарнакаЛимасол
Полет от София в 06:00 с авиокомпания Уиз ер и кацане в столицата на Кипър Ларнака в 08:05 местно време. Панорамна обиколка на Ларнака и трансфер до хотела по избор в Лимасол – Park Beach 3* или Atlantica Miramare Beach 4*. Настаняване и нощувка.
Ларнака е стар град, основан от микенците 13 века преди новата ера. По-късно става първата финикийска колония на Средиземно море. Днес старата част на града най-често е под „обсадата” на туристите. В обиколката на Ларнака ще посетим църквата Св. Лазар, посветена на светеца, покровител на града. Ще видим Хала Султан теке – паметник от ислямския период, построен върху... паднал метеорит, на брега на Соленото езеро Ларнака. Ще се разходим и по крайбрежната алея сред шпалир от палми.

-2-ри ден (07.10.2019) – Лимасол – Пафос - Лимасол
Закуска. Свободно време на брега на Средиземно море или допълнителна целодневна екскурзия до Пафос (срещу заплащане).
Пафос е древен град на брега на морето, запазил останки от античността, както и легенди, свързани с древногръцката митология. Пафос е бил столица на острова в продължение на седем века. Сред забележителностите на града, обявен за обект на ЮНЕСКО, се отличават баните от османския период, средновековният замък, издигнат по византийско време за защита на пристанището, древният театър, чиято сцена оживява от различни музикални прояви, църквата Св. Соломон, резиденцита на Птоломеите. По време на екскурзията ще видим византийската църква Св. Параскева от 11 век с фрески из живота на Исус Христос, вилата на Дионисос с разкошни мозайки. Ще имаме и свободно време на пристанището....
Но все пак, водеща си остава темата за любовта. Край Пафос се намира Скалата на Афродита. Именно тук, според легендата, от пяната на морските вълни изплувала богинята на любовта. Това е и мястото в Пафос, където всеки турист желае да се снима за спомен.
Завръщане в Лимасол.
Вечеря и нощувка.

-3-ти ден (08.10.2019) – Лимасол – Курион – Колоси - Лимасол
След закуска отпътуване за полудневна допълнителна екскурзия за Лимасол, Курион и Колоси (срещу заплащане). За клиенти не заявили екскурзията – свободно време.
Лимасол е вторият по големина град в Кипър. Старата част на града се намира около старото рибарско пристанище и привлича туристите с колоритните си малки улички и заведения. Най-голямата забележителност е замъкът от XIIвек , в който Ричард Лъвското сърце сключва брак с принцеса Берангария Наварска. Сега тук се намира архиологическият музей на града. Близо до Лимасол е античният град Курион, съществувал от древността до Средните векове. Построен е от микенците, участвали в Троянската война. Издига се до град – държава. Разположен е на залива Епископи, съхранил е античен театър от гръко-римската епоха. Руините на града са част от местния археологически парк. А Колоси е селище, разположено на част от територията на... британската военна база Акротири. Тук е запазен средновековен замък, строен от френски войници през XII век I и реконструиран две столетия по-късно. В него са изложени стенописи, мозайки и съоръжения за преработка на захарна тръстика. Рицарите от замъка се прочули като производители на вино, наречено Командария, днес едно от най- добрите на острова. Това име носи селище, недалеч от Лимасол.
Вечеря и нощувка.

-4-ти ден (09.10.2019) - Лимасол – Никозия - Лимасол
Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна екскурзия до Никозия (срещу доплащане).
След падането на Берлинската стена, Никозия остава последната столица, разделена на две: тя е главен град на Република Кипър и на Севернокипърската турска република. Двете части са отделени с буферна зона, контролирана от силите на ООН. Никозия е била столица на кръстоносци, на венецианци, на османски турци, била е и част от Британската империя, затова и движението на автомобилите тук е вляво. Легендата разказва, че Марк Антоний се влюбва в лозята на Кипър /тук наистина и днес правят превъзходно вино/ и подарява острова на любовницата си Клеопатра. Изключително богати находки от древната история на острова – още от 9000 години пр.Хр., са изложени в Кипърския музей. По време на обиколката на столицата ще видим градските стени, ограждащи още от времето на венецианцианската окупация на Кипър старата част на града ,там е и Взантийският музей, най-старата византийска църква Панагия Крисалиниотиса от 1450 г., катедралата Агиос Йоанис от 1662 година и др. В старата част ще се разходим по колоритната улица Ледра, това е и старото име на Никозия, изпълнена с магазини за сувенири, ресторанти, кафенета. На тази улица е и граничният пункт за влизане в турската част на града /само срещу лична карта/. Тук ще попаднем в характерната атмосфера на Ориента. Сред най-интресните забележителности е превърнатата в джамия на името на султан Селим през XIII век католическа катедрала Св. София, и кервансараят Бююк хан, днес център на изкуствата и художествените занаяти.
Завръщане в Лимасол.
Вечеря и нощувка.

-5-ти ден (10.10.2019) – Лимасол – Тродос - Омодос - Лимасол
Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна екскурзия до Тродос и Омодос.
Тродос е най-голямата планина в Кипър, богата на горски масиви. Най-високият й връх Олимп се издига на 1952м н.м.р. В тази планина има много живописни селца, курорти, манастири, най-известният и най-богат от които е Кикос, наричан още „Богородицата от Кикос”. Този манастир е основан през XI век от византийския император Алексий I Комнин. Тук е погребан и първият президент на независимата Република Кипър- архимандрит Макариос. Планината Тродос е сред 10-те най-добри дестинации в Европа за селски туризъм. В Тродос се отглеждат и банани, авокадо, цитрусови плодове, а в една ботаническа градина ще видим ендемични представители на местната флора. В планинското селище Галата ще посетим и две църкви със стенописи от византийския период, а недалеч от Лимасол е малкото село Омодос, където живеят не повече от 280 жители. Още от стари времена жителите на селото са известни майстори на виното – за техните умения и превъзходното им вино съобщава и френски пътешественик през XIX век. Освен виното, ще може да опитаме и от сладките колбаси судзукос, произведени от гроздов сок и ядки. В Омодос правят и страхотни сладка от череши, ябълки, смокини и други плодове, дори от... тиквички и патладжани.
Завръщане в Лимасол.
Вечеря и нощувка.

-6-ти ден (11.10.2019) – Лимасол
Закуска. Свободно време за почивка на брега на Средиземно море
Вечеря и нощувка.

-7-ми ден (12.10.2019) – Лимасол
Закуска. Свободно време за почивка на брега на Средиземно море
Вечеря и нощувка.

-8-ми ден (13.10.2019) – Лимасол – ЛарнакаСофия
Закуска. Трансфер от Лимасол до летището в Ларнака. Полет с авиокомпания Уиз еър за София в 08:45 и кацане в столицата в 11:05.

===============================================================

Допълнителни екскурзии:
*Целодневна екскурзия до Пафос – 48 евро/ 94 лева
*Полудневна обиколка на Лимасол, Курион и Колоси – 45 евро/88 лева
*Целодневна екскурзия до Южна и Северна Никозия – 50 евро/ 98 лева
*Целодневна екскурзия до Тродос и Омодос – 45 евро/ 88 лева
*Минимален брой участници за екскурзиите: 20
-Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

Забележка:
*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30
*Срок за уведомяване за ненабран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
*Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:
*валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
*за деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
*Без медицински изисквания за имунизации;

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
*между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на екскурзията;
*между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Кипър |  Оферти - Лимасол |  Почивки - Кипър |  Почивки - Лимасол |  Есен 2023 - Кипър |  Есен 2023 - Лимасол

Избрани оферти