Начало / Почивки / Почивки - Куала Лумпур

Куала Лумпур и луксозна почивка на о-в Борнео

Номер на оферта

/

227929

Дати & цени

Цената включва

- Самолетни билети София–Доха-Куала Лумпур-Кота Кинабалу-Куала Лумпур-Доха-София;
- Всички летищни такси;
- Трансфери летище – хотел – летище в Куала Лумпур;
- 2 нощувки със закуски в Куала Лумпур;
- Полудневен тур в Куала Лумпур;
- Вечеря със шоу програма в Куала Лумпур
- Вечерен тур с вечеря до Куала Селангор с круиз;
- Трансфери летище – хотел – летище на о-в Борнео;
- 6 нощувки със закуски на остров Борнео;
- Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

- Напитки по време на хранене;
- Допълните екскурзии и атракции;
- Услуги неупоменати в програмата;
- Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

ПРОГРАМА

Ден 1 Полет София – Доха

ПолетQR 226 от София към Доха (2040-01.20+1 ч.).

Ден 2 Доха – Куала Лумпур Вечеря

Излитате към столицата на МалайзияКуала Лумпур с полет QR 846 (0250-1515 ч.). Сърдечно посрещане на летището и трансфер до хотел Shangri La Kuala Lumpur ***** (www.shangri-la.com/kualalumpur/shangrila). Свободно време. Денят ще завърши с малайзийска вечеря в ресторант с традиционни танци. Трансфер обратно до хотела и спокойна нощ в Куала Лумпур.

Ден 3 Куала Лумпур & Светулките на Селангор Закуска & Вечеря

Днес се отправяме на първия вълнуващ тур, посветен изцяло на пищността на Куала Лумпур! Ще потънем в този кипящ от живот град, чиято динамика го нарежда сред най-бързо развиващите се столици в света. Куала Лумпур е средище на различни културни влияния и това е видно на всяка крачка. Вижте как в центъра се пресичат реките Кланг и Гомбаг, докато въздухът е наситен от аромат на подправки, носещ се от големия пазар. Разходката из него продължава с гледка на една от най-старите джамии в града – Масджид Джамек. Архитектурното й богатство ще Ви порази, преди да се отправите към огромния китайски квартал, запазил духа на златно-червените фенери и уличната храна. Куала Лумпур е огромен и жив град, който предлага много изненади.

Към 16.00 ч. ще се отправим към Куала Селангор, едноименен център на провинцията в Малайзия. Вижте красотата на това крайбрежно градче, изпълнено с множество будки за улична храна, които Ви канят да опитате нови и нови вкусове. Една разходка из парка на Куала Селангор ще изпълни сетивата Ви с безкрайното зелено на пищни дървета и бавното течение на река Селангор. Очите се насищат от тези прелестни гледки, а когато падне нощта, стотици светулки ще затанцуват около вас, а вие ще плавате на круиз по реката, наслаждавайки се на вкусна вечеря и неповторима гледка. Връщане в Куала Лумпур късно вечерта.

Ден 4 Куала Лумпур – Кота Кинабалу, Борнео Закуска

Закуска. Трансфер до летището за полет до Кота Кинабалу МН 2616 (1355-1635 ч.) Посрещане и трансфер до хотел SHANGRI LA RASA RIA RESORT ***** (www.shangri-la.com/kotakinabalu/rasariaresort/). Настаняване в стая с изглед към градината. Нощувка.

Ден 5-9 Кота Кинабалу, Борнео Закуска

Закуска. Свободни дни за почивка и екзотични екскурзии. Борнео (на малайски Borneo) е третият по големина остров в света. Площта му е 743 330 km?. Намира се в средата на Малайския архипелаг. Смята се за част от географския регион Югоизточна Азия. „Борнео“ е име, което се използва в Западния свят, но рядко на острова. То е дадено от нидерландците през техния колониален период. В Индонезия островът се нарича „Калимантан“, а в Малайзия северната територия се нарича „Източна Малайзия“ (в контраст със западното наименование „Малайзийски Борнео“). Островът е поделен между Индонезия (4-те провинции на Калимантан на юг), Малайзия (провинциите Сабах и Саравак на север) и малкото султанство Бруней (в северната част). Борнео е остров с огромно биоразнообразие. Почти цялата му територия е заета от гъсти екваториални гори.

Това е най-богатият на растителни и животински видове остров в света, като много от тях все още не са познати на науката. Има райони на острова, които и до днес са почти неизследвани. Сред най-интересните видове тук са огромният брой орхидеи, рафлезията „арнолди“ (Rafflesia Arnoldi, растението с най-големите цветове в света – над 100 см. широки и тежащи над 12 кг.), хищните растения Непентес, хранещи се с насекоми, а някои – като Nepentes Rajah и Nepentes Rafflesiana, ядат и дребни птици. Сред животните най-типични за Борнео са орангутаните, гибоните, борнейските опушени леопарди, носорозите, слоновете, най-големите в света прилепи летяща лисица, а също и дългоносите маймуни, които се срещат само тук. Борнео е и рай за птиците - тук е регистрирано най-голямото разнообразие от птици в света: над 1500 вида.

Ден 10 Кота Кинабалу – Куала Лумпур Закуска

Ранен трансфер до летището и излитате за Куала Лумпур с полет MH 2637 (0605-0830 ч.) ИзлитатезаДоха с полет QR 845 (0930-1155 ч.). ПолетQR 225 за София е в 1430 ч. и пристигате в 1930 ч.

*****************************************************

ЦЕНИ

Цена на човек в двойна стая - € 2040

*****************************************************

Важно: Всички цени са за индивидуално пътуване на дата по ваше желание!

За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

Възможни са промени в програмата по Ваше желание.

*****************************************************
Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане


*****************************************************
Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

*****************************************************
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Допълнителна информация

При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!

Тагове

Оферти - Малайзия |  Оферти - Куала Лумпур |  Почивки - Малайзия |  Почивки - Куала Лумпур |  Екзотична почивка 2024 - Малайзия |  Екзотична почивка 2024 - Куала Лумпур

Избрани оферти