Начало / Почивки / Почивки - Тенерифе

Лято 2018! ТЕНЕРИФЕ - Catalonia Las Vegas 4* - пълен пансион - самолет от София

Номер на оферта

/

214141

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София - Тенерифе - София за директен чартърен полет на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси;
- Ръчен багаж до 5 кг и чекиран багаж до 20 кг;
- Трансфер летище - хотел - летище;
- 7 нощувки на база пълен пансион с включени вино и вода в хотел "Catalonia Las Vegas" **** (или подобен) в Пуерто де ла Крус, Тенерифе. При целодневни екскурзии не се дава сух пакет!
- Пешеходна разходка в Пуерто де ла Крус с посещение на ботаническата градина (с включена входна такса) и катедралата "Нуестра Сеньора де ла Пена де Франсия"
- Представител на български език по време на престоя;
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
- Допълнителни екскурзии;
- Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт;
- Разходи от личен характер;
- Туристическа такса - в случай че бъде въведена такава.
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Програма на пътуването

Почивки
Лято 2018 на Канарските острови - ТЕНЕРИФЕ - Catalonia Las Vegas 4* - пълен пансион - самолетна почивка от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 27.06; 04.07; 11.07; 18.07; 25.07; 01.08; 08.08; 15.08.2018
Цена: от 1399 BGN

Според Trip Advisor - N 6 Best Value of 80 hotels in Puerto de la Cruz! Потвърдена чартърна програма с обслужване на български език

Гарантирани цени и места! Всеки ден - изключителни атракции! Посещение на най-популярната туристическа атракция в Тенерифе - Лоро парк!

Ден 1
Отпътуване от летище София с директен чартърен полет. Пристигане на летище "Тенерифе Север". Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден 2
Закуска. Информационна среща.
Туристическа програма в Пуерто де ла Крус (включено в цената): Пуерто де ла Крус – вторият най-гъсто населен район на островите, където започва да се развива туристическата индустрия на Канарските острови. Основната забележителност тук е катедралата "Нуестра Сеньора де ла Пена де Франсия" – типичен католически храм, разположен в централната част на града. В катедралата се намират едни от най-почитаните олтари на острова – "Девата Кармен от Пуерто де ла Крус" и "Голямата сила на Бога". Посещение на ботаническата градина (с включена входна такса).
Обяд.
По желание и предварителна заявка: Фламенко шоу в ресторант "Abaco" с включен двупосочен трансфер с такси и чаша "Сангрия". Отпътуване от хотела около 20:00 ч.
Вечеря. Нощувка.
Ден 3
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: Целодневна екскурзия до остров Ла Гомера (с обслужване на английски език): Рано сутринта (около 05:30 часа) трансфер до кея на Лос Кристианос в южната част на острова. Пътуване с ферибот до пристанището Сан Себастиян – столицата на остров Ла Гомера, от където започва изкачването до Национален парк Гарахонай – субтропична гора и биосферен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Спирка в защитена местност "Ла Лагуна Гранде". Отпътуване през националния парк към селищата Ермигуа и Агуло – обяд в местен ресторант с демонстрация на традиционния за острова "свиркащ начин на говорене". Връщане в Сан Себастиян. Кратко свободно време за разходка. Отпътуване с ферибот към Лос Кристиянос и от там с автобус към хотела.
Ден 4
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: Екскурзия до Сан Кристобал де ла Лагуна, Санта Крус и Лас Тереситас (с обслужване на български език): Отпътуване от Пуерто де ла Крус към Сан Кристобал де ла Лагуна – студентският център на остров Тенерифе. Кратка пешеходна разходка в централната част на града: площад "Аделантадо", Доминиканският манастир, сградата на кметството, катедралата на Ла Лагуна. Отпътуване за столицата на остров Тенерифе – Санта Крус де Тенерифе, най-големият град и основен административен център на автономна област Канарски острови. Кратка пешеходна разходка в централната част на града: площад "Испания", главната търговска улица. Свободно време за разходка. Отпътуване за Плая де лас Тереситас.
ИЛИ
Walking tour в природен резерват Малпайс де Гуимар с обслужване на английски език: Лека и приятна разходка сред красивата природа на крайбрежния природен резерват Малпайс де Гуимар. Територията му се намира на източното крайбрежие на остров Тенерифе. Разходката започва от пристанището Ел Пуертито де Гуимар (на 54 км от Пеурто де ла Круз), продължава около 3 часа и завършва отново на същото място. По време на този близо 7-километров преход имате възможност да се насладите на специфичната флора, на множеството ендемични растения, запазени в резервата и да направите страхотни снимки сред вулканичния пейзаж, застиналите потоци от лава и живописните пещери.
* Не забравяйте да се подготвите с удобни обувки и дрехи, раница, дъждобран, шапка за слънце, вода, храна и зареден мобилен телефон с активиран роуминг!
* Walking tour-ът се провежда само при подходящи метеорологични условия! Екскурзията не е подходяща за туристи със затруднения в придвижването или с други здравословни проблеми!
Ден 5
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: Полудневна екскурзия - обиколка на северната част на острова (с обслужване на български език): Отпътуване от Пуерто де ла Крус за Ла Оротава – град, известен с изключителната си архитектура. Пешеходна разходка в централната част на града: църквата "Сан Агустин", сградата на лицея, сградата на кметството, къщата с балконите, катедралата "Нуестра сеньора де ла Консепсион". Долината на Оротава е прочута със своите великолепни пейзажи, увенчани с вулкана Тейде, тропичния климат и прекрасните градини. Отпътуване към Икод де лос Винос – дом на най-голямото и високо драконово дърво в света. Кратка разходка за снимки и по желание дегустация на бананов ликьор и ром с мед местно производство.
Ден 6
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: Разходка с туристически кораб "Шогун" и наблюдение на делфини (с обслужване на английски език): Сутринта трансфер до пристанището Пуерто Колон, разположено в южната част на острова. Отпътуване с туристически кораб "Шогун" – ще имате възможност да наблюдавате делфини в естествената им среда. Тенерифе е второто най-популярно място в света, където може да се видят делфини и китове пилоти. Не пропускайте тази възможност и се насладете на тяхното шоу! По време на пътуването ще може да събирате загар от топлите слънчеви лъчи, да плувате в красивият залив "Маска" с кристална вода и да обядвате на кораба. Следобед връщане на пристанището в Пуерто Колон. Трансфер до Пуерто де ла Крус с продължителност около 1:30 ч.
ИЛИ
Мини круиз с катамаран "Royal Delfin" с прозрачно дъно. Включва: обяд, разглеждане на скалите "Лос Гигантес", възможност за плуване и наблюдение на делфини. Обслужване на английски език. Продължителност около 4 часа и половина. Автобусът взема туристите от ресторант „McDonald‘s“ при хотел „Catalonia Las Vegas“ 4* в 11:30 часа. Отпътуване за Плая де лас Америкас. По пътя автобусът спира на още няколко места, за да вземе и други туристи. Пристигане на пристанището Пуерто Колон в Плая де лас Америкас. Отпътуване с катамаран „Royal Delfin“ в 14:00 часа. Круизът продължава около четири часа и половина. По време на този мини круиз на разположение на туристите е бар, предлагащ напълно безплатно бира, сангрия, безалкохолни напитки и вода. Обядът, който се предлага на катамарана, обикновено включва кюфтета с доматен сос, ориз, зелева салата, хляб и банан. По време на круиза е предвидено време за плуване и разглеждане на скалите „Лос Гигантес“. След края на круиза трансфер обратно до хотел „Catalonia Las Vegas“ 4*.
Ден 7
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: Целодневна екскурзия до национален парк "Тейде" (с обслужване на български език): Това е един от най-посещаваните в Испания и в света национални паркове, известен със своите спиращи дъха гледки. През 2007 г. е включен в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Самият връх Тейде е висок 3718 м. – най-високата точка не само на Канарските острови, но и в цяла Испания. Отпътуване от Пуерто де ла Крус към Агуамаса. Спирка при скалните образувания "Маргарита де Пиедра". След като се достигне национален парк "Тейде" се продължава с автобуса към Бялата планина до 2356 м. надморска височина, от където при подходящи метерологични условия туристите имат възможност да се изкачат с лифт до горната станция на височина 3555 м. срещу допълнително заплащане на място – 27 EUR на турист билет за изкачване с лифт. От там се откриват страхотни гледки към островите Ла Гомера, Йеро, Палма и Гран Канария. Туристите, които не се изкачват с лифт до 3555 м. височина, имат панорамна обиколка с автобус на калдерата на Тейде: посещава се вулканичният комплекс "Los Roques de Garcia" и наблюдателна площадка в долината Уканка. След като автобусът вземе туристите от лифта, обиколката продължава покрай Исаня, където се намира Центърът за проучване и изследване на атмосферата. Достигат се панорамните площадки "Тортата", "Площадката на Злото", "Фонтаните на Джоко" и "Ортуньо", спускане към Есперанса. Непосредствено преди Пуерто де Ла Крус туристите ще се насладят на най-красивия в света пейзаж според германския географ Александър фон Хумболт от едноименната панорамна площадка с неповторима гледка към Тейде и Атлантическия океан.
По желание: Еднодневен билет за посещение на тематичния парк "Лоро Парк", разположен в курорта Пуерто де ла Крус на площ от 13,5 хектара. Това е атракция номер едно на Тенерифе и задължителна спирка за всеки посетител на Канарските острови, истинско райско кътче, където могат да бъдат видени различни екзотични растителни и животински видове. Първоначално е бил създаден като парк само за папагали, откъдето идва и името му, но в последствие се превръща в най-добрия парк в Европа. Тук може да се гледат различни представления, които се организират – шоу с тюлени, делфини и впечатляващото шоу с косатки. На територията на парка се намира и най-големият пингвинариум, осигуряващ на своите обитатели антарктически климат – в рамките на деня тук пада сняг с общо тегло 12 тона.
*Посещението на парка е индивидуално. Отстрани на хотел "Catalonia Las Vegas" 4* спира влакче, което на всеки двайсет минути отвежда посетителите безплатно до входа на "Лоро Парк".
Ден 8
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание: Полудневна екскурзия - обиколка на южната част на острова (с обслужване на български език): Отпътуване от Пуерто де ла Крус към южното крайбрежие на острова. Посещение на град Канделария. Тук се намира главният храм на Канарските острови – кралската базилика "Дева Мария от Канделария", където е известната статуя на Богородица, позната като Черната мадона – светицата покровител на жителите на Канарските острови. На площада с лице към океана могат да се видят статуите на Гуанчес (царете) – първите обитатели на Канарските острови. Посещение на Плая де ла Америкас – предпочитаният от британци и германци курорт, където има свободно време за разходка или плаж.
Връщане в хотела за обяд.
Трансфер до летището. Oтпътуване за България. Пристигане на летище София.
ЦЕНИ за ранни резервации:

27.06.2018

- на човек в двойна стая без балкон - 1399 лв
- на човек в двойна стая с балкон - 1440 лв
- на човек в двойна премиум стая - 1577 лв
04.07.2018

- на човек в двойна стая без балкон - 1399 лв
- на човек в двойна стая с балкон - 1440 лв
- на човек в двойна премиум стая - 1577 лв
11.07.2018

- на човек в двойна стая без балкон - 1429 лв
- на човек в двойна стая с балкон - 1470 лв
- на човек в двойна премиум стая - 1607 лв
18.07.2018

- на човек в двойна стая без балкон - 1469 лв
- на човек в двойна стая с балкон - 1510 лв
- на човек в двойна премиум стая - 1647 лв
25.07.2018

- на човек в двойна стая без балкон - 1499 лв
- на човек в двойна стая с балкон - 1540 лв
- на човек в двойна премиум стая - 1677 лв
01.08.2018

- на човек в двойна стая без балкон - 1687 лв
- на човек в двойна стая с балкон - 1728 лв
- на човек в двойна премиум стая - 1865 лв
08.08.2018

- на човек в двойна стая без балкон - 1699 лв
- на човек в двойна стая с балкон - 1740 лв
- на човек в двойна премиум стая - 1877 лв
15.08.2018

- на човек в двойна стая без балкон - 1729 лв
- на човек в двойна стая с балкон - 1770 лв
- на човек в двойна премиум стая - 1907 лв
Деца до 2 г. (ненавършени) – безплатно на допълнителните екскурзии.
Деца до 2 г. (ненавършени) – само такса за полета в размер на 160 лв.


ДОПЛАЩАНИЯ:

- Екскурзия до национален парк "Тейде" (продължителност 6 часа) с обслужване на български език при минимум 24 туристи - €44 / деца до 11 години €22
- Полудневна екскурзия - обиколка на северната част на острова (без Тейде) с обслужване на български език при минимум 24 туристи - €30 / деца до 11 години €15
- Полудневна екскурзия - обиколка на южната част на острова с обслужване на български език при минимум 24 туристи - €30 / деца до 11 години €15
- Полудневна екскурзия до Сан Кристобал де ла Лагуна, Санта Крус и Лас Тереситас с обслужване на български език при минимум 24 туристи - €30 / деца до 11 години €15
- Разходка с туристически кораб "Шогун" и наблюдение на делфини с обслужване на английски език (при 30 туристи потвърждаваме обслужване на български език) - €56
- Мини круиз с катамаран "Royal Delfin" с прозрачно дъно. Включва: обяд, разглеждане на скалите "Лос Гигантес", възможност за плуване и наблюдение на делфини. Обслужване на английски език. Продължителност на круиза: около 4 часа и половина. Завявава се само предварително от България! - €56 / деца от 4 г. до 11 - €28
- Фламенко шоу в ресторант "Abaco" с включен двупосочен трансфер и чаша "Сангрия" - при минимум 4 туристи. Продължителност на шоуто: около 1 час и половина. Завявава се само предварително от България! - €34
- Целодневна екскурзия до остров Ла Гомера с обслужване на английски език (при 30 туристи потвърждаваме обслужване на български език). Отпътуване от хотела около 05:30 часа. В този случай не се ползва закуска! - €68
- 3 опознавателни екскурзии на острова: национален парк "Тейде", обиколка на северната част на острова; обиколка на южната част на острова (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи) - €90 / деца до 11 години €45
- 3 опознавателни екскурзии на острова: национален парк "Тейде"; обиколка на северната част на острова; Санта Крус, Сан Кристобал де ла Лагуна, Лас Тереситас (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи) - €90 / деца до 11 години €45
- 3 опознавателни екскурзии на острова: национален парк "Тейде"; обиколка на южната част на острова; част на острова; Санта Крус, Сан Кристобал де ла Лагуна, Лас Тереситас (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи) - €90 / деца до 11 години €45
- 4 опознавателни екскурзии на острова: национален парк "Тейде"; Санта Крус, Сан Кристобал де ла Лагуна, Лас Тереситас; обиколка на северната част на острова; обиколка на южната част на острова (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи) - €115 / деца до 11 години €60
- Еднодневен билет за Лоро Парк - €36,50 / деца от 6 до 11 години €25
- За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

- Премиум стаите са обновени и разполагат с балкон, по-голяма площ, гледка към океана, Тейде, Лаго Мартианес или Пуерто де ла Крус (гледката не може да бъде гарантирана), климатик, сет за кафе/чай, сешоар, дигитален сейф - срещу заплащане.
- Стаите с балкон разполагат с гледка към океана, града или Тейде (гледката не може да бъде гарантитана), телевизор, баня с вана или душ и безплатен Wi–Fi.
- Стаите без балкон са с гледка към града или Тейде (гледката не може да бъде гарантирана) телевизор, баня с вана или душ и безплатен Wi–Fi.
- Срок за анулиране на екскурзията поради несъбран минимум - 30 дни преди началната дата.
- Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 160 лв.
- Деца под 2 г. – безплатно на допълнителните екскурзии.
- Последователността на провеждането на допълнителните екскурзии се определя на място!
- Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Резервации:

- депозит - 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация;
- доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Анулации:

до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена;
от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!
Разписание на полетите:

София - Тенерифе 14:30 - 18:20
Тенерифе - София 19:10 - 02:10
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Хотел „Catalonia Las Vegas” ****, Пуерто де ла Крус

Местоположение
Хотелът е разположен на крайбрежната алея, в самия център на курорта Пуерто де ла Крус, в непосредствена близост до уникалния развлекателен комплекс "Лаго Мартианес", който предлага на посетителите няколко басейна с морска вода, оформени като красиви естествени езера. Входна такса за "Лаго Мартианес" - 5.50 EUR за възрастен/ 2.50 EUR за деца до 10 години; цената включва използването на шезлонг. Ползването на чадър се заплаща допълнително; цената му е около 3 EUR. Работно време - всеки ден от 10:00 часа до 19:00 часа.
На около километър (ок. 15-20 минути пеш) се намира автогарата в Пуерто де ла Крус, откъдето през около 30 минути тръгва автобус до столицата на острова - Санта Крус (автобус 101, 102, 103, 104)
От хотела се открива уникална гледка както към морето, така и към природния парк "Канядас дел Тейде". Хотелът е на около 40 км от столицата на острова Санта Крус де Тенерифе, до която може да се стигне и с градски транспорт. На около 35 км от хотела се намира националният парк "Канядас" и вулкана Тейде.
Хотелът:
Удобства в хотела
Очарователната градина на хотела предлага отлични условия за спокойна следобедна почивка. Гостите на хотела могат да се отпуснат край басейна на открито, оборудван с чадъри и шезлонги за безплатно ползване. Басейнът е на разположение на гостите всеки ден от 09:00 до 18:00 часа.
Хотелът предлага още: фитнес, миниголф и тенис на маса. Фитнес центърът може да се ползва безплатно от гостите на хотела. Оборудван е с кростренажор, велоергометър, пътека за бягане, силов уред за ръце и крака, гири.
До хотела има стоянка на таксита. Спирката на влакчето, което отвежда туристите до една от най-забележителните атракции на острова - Лоро парк, се намира в ляво от входа на хотела.
Ресторант
В ресторанта, разположен на пъвия етаж, гостите на хотела могат да се насладят на голямо разнообразие от изключително вкусния ястия, предлагани на блок маса.
Закуска: от 07:00 до 10:00 часа; Обяд: от 13:00 до 15:00 час; Вечеря: от 19:00 до 22:00 часа.*
*Посочените часове са актуални към м. октомври, 2017. Възможни са промени!
Стаи
Стаите без балкон са с гледка към града или Тейде (гледката не може да бъде гарантирана). Обзаведени са с модерни и удобни мебели и разполагат с телевизор, климатик, сешоар, телефон, вентилатор, огледало в цял ръст, баня с вана или душ, безплатен Wi-Fi и електронен сейф срещу доплащане.
Стаите с балкон са с гледка към океана, града или Тейде (гледката не може да бъде гарантирана). Обзаведени са с модерни и удобни мебели и разполагат с телевизор, климатик, сешоар, телефон, вентилатор, огледало в цял ръст, баня с вана или душ, безплатен Wi-Fi и електронен сейф с размери за лаптоп.
Премиум стаите са обновени и са с по-голяма площ. Разполагат с балкон, гледка към океана, Тейде, Лаго Мартианес или Пуерто де ла Крус (гледката не може да бъде гарантирана). Обзаведени са с модерни и удобни мебели и разполагат с телевизор, климатик, сешоар, телефон, вентилатор, огледало в цял ръст, баня с вана или душ, безплатен Wi-Fi, електронен сейф с размери за лаптоп, сет за кафе/чай, халат и чехли.
Плаж
На около 10 минути в дясно от хотела се разполага не голям пясъчно-каменист черен плаж със свободен достъп. Плажът не е оборудван с чадъри и шезлонги.
На около 5 минути в ляво от хотела има слънчева тераса, оборудвана със стълби за директен достъп до водата. Няма чадъри и шезлонги.
На около 2 км. от хотела се разполага плажът "Playa Jardin" - голям вулканичен плаж с черен пясък със зона за свободно ползване и зона, оборудвана с чадъри и шезлонги срещу доплащане.
0005

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Тенерифе |  Почивки - Испания |  Почивки - Тенерифе |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Тенерифе

Избрани оферти