Начало / Почивки / Почивки - Палма де Майорка

Майорка 14-19 октомври с директен полет от Варна

Номер на оферта

/

229940

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с вкл.летищни такси Варна-Палма-Варна;
Кетеринг по време на полетите
5 нощувки на база полупансион/закуска и вечеря/ в избрания хотел 4звезди;
Трансфер летище-хотел-летище ;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/ ;
Представител на фирмата организатор

Цената не включва

Екскурзии
Разходи от личен характер
доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Програма на пътуването

Една слънчева ваканция на остров Майорка-средиземноморския рай

С директен чартърен полет от Варна

14 -19 октомври 2019



Балеарските острови са разположени в Средиземно море между Северна Африка и Испания. Остров Майорка е най-големият от Балеарските острови, разположени в Средиземно море. Столицата Палма е разположена на южното крайбрежие на острова, в залива Палма и има население около 400 000 жители. Възникнала като град още в далечния XIII в. с архитектурата си, катедралите, улиците и оживлението тя много напомня на Барселона, като централната улица в града се казва "Ла Рамбла". Символът на столицата е готическата катедрала Ла Сеу, по която е работил великия архитект Антонио Гауди. Зад нея е разположена старата част на Палма със своите малки и тесни каменни улички, китни старинни къщи, благороднически дворци и няколко красиви църкви. Готическите църкви и сградите в бароков стил се вписват хармонично на модерните барове и кафенета. Столицата е пъстро съчетание на различни култури - испанска атмосфера с африкански и арабски привкус. Плайа да Палма е известен курорт, разположен само на около 8 км от Палма и предлага просторна плажна ивица от с дължина около 30 км. Мекият климат, прекрасните плажове и вкусната храна правят курорта любимо място за почивка през всички сезони. Слънчевите дни на острова са повече от 300 годишно, като м.октомври е особено подходящ да съчетаете почивката на плажа с екскурзии и разходка из острова.



Цени от 799 евро/ 1 563 лева на човек

Цените са за ранни записвания валидни до 31.05.19 или до

изчерпване на местата.



Хотел 4* Цена на човек в двойна стая на база полупансион/ закуска и вечеря
Iberostar Christina

https://www.iberostar.com/en/hotels/majorca/iberostar-cristina

799 евро /1 563 лв.






Цената включва:

Самолетен билет с вкл.летищни такси Варна-Палма-Варна;
Кетеринг по време на полетите
5 нощувки на база полупансион/закуска и вечеря/ в избрания хотел 4звезди;
Трансфер летище-хотел-летище ;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/ ;
Представител на фирмата организатор




Цената НЕ включва:

Екскурзии
Разходи от личен характер
доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.


Разписание на полетите в местни времена:



14/10/2017: BUC 155 Варна - Палма: 08:00 ч. - 10:00 ч.

19/10/2017: BUC 156 Палма - Варна: 17:30 ч.- 21:20 ч.



Информация за превозвача:



Авиокомпания: Bulgarian Air Charter

Тип самолет: Airbus A320





Програма в Палма де Майорка по дни:



14 Октомври: Директен полет от Варна за Палма Де Майорка. Кацане на летището в Палма, трансфер до хотела и настаняване (след 14:00ч). Свободно време за почивка на остров Майорка: най - големият от Балеарските острови. Вечеря и нощувка.

15 Октомври: Закуска и свободно време за плаж, почивка или допълнителна екскурзия. Вечеря и нощувка.

16 Октомври: Закуска. Свободен ден или допълнителна екскурзия. Вечеря, нощувка.

17 Октомври: След закуска по желание допълнителна екскурзия. Свободно време на остров Майорка, вечеря и нощувка.

18 Октомври: Закуска в хотела и почивка на плажа или възможност за допълнителна екскурзия. Вечеря и нощувка.

19 Октомври: Закуска и освобождаване на стаите. Трансфер до летището и директен полет Палма - Варна. Пристигане на летище Варна.



Допълнителни екскурзии:



1. Палма и Валдемоса - Перфектната комбинация ако искате да разгледате оживената столица и едно от най- красивите селца на острова, в един ден! Ще посетите Ла Сеу - внушителната готическа катедрала и ще се насладите на разходка из средновековния стар град Палма, малките улички и големите търговски улици Paseo Borne, Las Ramblas. След като пристигнете в очарователното планинско селце Валдемоса, ще тръгнете по стъпките на Фредерик Шопен и Жорж Санд. Ще се разходите из манастирските градини и ще се насладите на панорамна гледка към селото. Прекрасен път, който минава по протежение на брега, ще Ви отведе до Дея. По пътя спирка в „Son Marroig“, имение от 16 - ти век, собственост на Лудвиг Салвадор, ерцхерцог на Австрия, заобиколено от вековни маслинови дървета. От терасите на това имение се разкрива прекрасна панорама. Денят завърша с фантастичната гледка на скалата „Punta de Sa Forada”.

Цена: 59 евро.

Включва: aвтобусен транспорт, официален екскурзовод, входна такса за катедралата, входна такса имение „Son Marroig“.

Минимален брой участници: 35 човека.

2. Обиколка на острова -

Aвтобусът Ви отвежда в планината Трамунтана, покрай язовири и пропасти с високи скалисти склонове, в близост до „Puig Mayor de Lluc“. Екскурзията продължава към Са Калобра през известния „Възел на вратовръзка“, изпълнени със серпентини проходи, някои от които се вият сякаш около себе си - така чак до Са Калобра. На няколко минути пеша от пристанището се намира устието на реката Торенте де Пареис, която се влива в широк само 80 м. залив, обграден от огромни, високи и отвесни скали. Не бива да пропуснете тази гледка! Свободно време за обяд (не е включен в цената). От пристанището, при хубаво време ще се качите на корабче, което ще Ви отведе до впечатляващото скалисто и непристъпно крайбрежие на Порт Сойер (вкл.). В Порт Сойер ще се качите на историчерския трамвай и там ще изживеете една носталгична атракция: в Сойер Ви очаква „Червената стрела“ - теснолинейка пуснатата в експлоатация през 1912 г., която пътува до Палма през плодородната долина на Сойер и преодолявайки множество пропасти и тунели. Прибиране до хотела с автобуса към 18:00 ч. В зависимост от разписанието на превозните средства (влак, кораб) е възможно тази екскурзия да протече в обратен ред.

Цена: 86 евро.

Включва: aвтобусен транспорт, официален екскурзовод, пътуване с трамвай и корабче.

Минимален брой участници: 35 човека.

3. Драконовите пещери и посещение на фабриката за перли -

Ще посетите една от най - известните забележителности на острова - Драконовите пещери. Между сталактитите и сталагмитите, около най - голямото подводно езеро - Мартел, ще се насладите на кратък класически концерт. Следва разходка в Порто Кристо, а след това втория по големина град на острова - Манакор, където ще посетитe фабрика за перли.

Цена: 55 евро.

Включва: aвтобусен транспорт, официален екскурзовод, входна такса за пещерите.

Минимален брой участници: 35 човека.

4. Вечерно шоу "Son Amar" - Богата програма от класическо фламенко до модерно представление с LED светлини. 4 часа с включена вечеря по меню „Gold” (предястие, основно, десерт, вода и вино - ? бутилка на човек).

Цена: по запитване.

Включва: aвтобусен транспорт, вход за „Son Amar“, вечеря.

Минимален брой участници: подлежи на потвърждение.



*Минимален брой участници за провеждане на екскурзиите: 35
*Организаторите си запазват правото да правят промени по екскурзиите.


Информация за хотела:

Хотел Iberostar Cristina 4*

Хотелът се намира на 5 км от Палма де Майорка и на около 14 км от пристанището в залива Баия де Палма, заобиколен е от борови дървета, само на 100 метра от плажа в курорта Плая де Палма. Хотелът е реновиран през 2015 г. и предлага релаксираща СПА зона и открит басейн. Във всички части е осигурен безплатен WiFi. Високоскоростен премиум WiFi достъп се предоставя срещу допълнително заплащане. Всички стаи разполагат със собствен балкон или тераса, собствена баня и климатик. СПА център Spa Sensations на хотел Iberostar Cristina включва фитнес център и сезонен закрит басейн. Предлага се пълен набор от уелнес услуги, включващи масаж от напълно квалифицирани професионалисти. В хотела има също тенис корт, футболно игрище и 3 корта за падъл тенис.

Условия за записване:

- Депозит 50% при резервацията

- Окончателно плащане: до 14.09.2019г.

Необходими документи:

- лична карта или задграничен паспорт;

- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта). Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от цената, който е невъзвратим.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Палма де Майорка |  Почивки - Испания |  Почивки - Палма де Майорка |  Оферти от Варна - Испания |  Оферти от Варна - Палма де Майорка

Избрани оферти