Начало / Почивки / Почивки - Санторини

Майски празници на остров Санторини от Варна

Номер на оферта

/

212217

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет за директен чартърен полет Варна-Санторини-Варна с включени летищни такси
трансфер летище-хотел-летище
3 нощувки в избрания хотел и на съответната база
Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR
Представител на фирмата

Цената не включва

Допълнителни екскурзии (по желание) – трябва да бъдат заявени и платени в България преди отпътуването.
Горивна такса - 8 EUR на възрастен/дете
Разходи от личен характер

Програма на пътуването

О-в Санторини - приказка от лава
Под най-романтичния остров на Гърция тлее вулкан. Смятат, че изригването му преди 3600 години е потопило митичната Атлантида. Синьо и бяло - цветовете на Санторини повтарят тези от гръцкото знаме. Китни белосани къщички, църковни куполи в морскосиньо, огрени от ярко слънце.. След последното голямо изригване на вулкана преди около 500 г. насред Егейско море остава това, което виждаме днес - Санторини, островът с форма на полумесец.

ПРОГРАМА

24.05.2018 Среща на летище Варна за полет до о-в Санторини. Пристигане в Санторини. Трансфер до избрания хотел. Нощувка.

25.05.2018 Закуска. По желание целодневна екскурзия "Сутрешен круиз до калдерата". Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
26.05.2018 Закуска. По желание екскурзия с автобус "Залез в Ия и традиционните села" Нощувка.

27.05.2018 Закуска. Свободно време. На обяд освобождаване на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Полет за Варна. Пристигане във Варна в късния следобед.

Задължително се заплаща:
* Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.

Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана до 13 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 13 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
*Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. и нагоре.


Минимален брой туристи: 100
Полетното разписание ще бъде обявено по-късно


Авиокомпания: Ellinair


Допустими килограми багаж: 15 кг

Условия за плащане
50% от пакетната цена при потвърждение
Доплащане до 24.04.2018

Допълнителните екскурзии


Сутрешен круиз до калдерата
Посещение на вулкана, термалните извори и Тирасия.
От пристанището Атиниос ще плавате до вулкана за да видите активния кратер. Първата спирка е на най-младата суша в Гърция и Средиземно море - вулканът Неа Камени. Тук ще се изкачите до активния кратер, който се намира в центъра на Калдерата и ще се запознаете с историята за възникването на острова и неговото вулканично минало. След като видите кратера, ще се врърнете обратно на лодката и ще отплавате до следващия вулканичен остров - Палеа Камени, за да видите Горещите Термални извори и да се потопите във водите им. След това ще плавате над подводния кратер, за да стигнете до островчето Тирасиа, където можете на поплувате и да посетите селцето Манола на гърба на магаре. Тук има предвидено свободно време за обяд. След престой около 2 часа връщане на пристанището Атиниос и трансфер до хотелите.
*За екзкурзията са необходими удобни обувки, шапка, бански костюм, вода, връхна дреха.

Цена на екскурзията: 40 EUR на човек
Входна такса за вулкана: 2.50 евро (заплаща се на място)

Залез в Ия и традиционните села
Първата дестинация, която ще посетите е Меса Гоня или Призрачното село. Селото е било разрушено от голямото земетересие перз 1956 год. Сега много хора са се завърнали в селото, но прозвището му се е запазило. В Меса Гония ще видите как са живели хората на Санторини в моналото, когато са се занимавали предимно със земеделие и как са строили къщите си. Посещение е църквата Панагия Епископи - средновековна византийска църква, построена през 11 в. от Алексий Комнин, запазила много ценни икони и красив мраморен иконостас.
Следващата спирка е селището Пиргос, разположено на най-високата точка на острова и предлагащо красива гледка към северозападната част на Санторини. Тук ще имате възможността да се изкачите до Кастело - или венецианската крепост, разположена на най-високата част на Пиргос. Всяка година на Разпети петък в Пиргос има традиция вечер да се палят фенери, които озаряват цялото селище и красотата му се вижда от целия остров.
Последната спирка е Ия, най-известното селище на острова. Ще можете да се насладите на красивия залез и да се разходите из Ия.
Връщане в хотела след залез слънце

Цена на екскурзията: 35 EUR на човек
УСЛОВИЯ

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Санторини |  Почивки - Гърция |  Почивки - Санторини |  Почивка на море 2024 - Гърция |  Почивка на море 2024 - Санторини

Избрани оферти