Начало / Почивки / Почивки - Рим

Екскурзия в Италия - Тоскана и Рим

Номер на оферта

/

190836

Дати & цени

02 септември 2024 г. - Цена от 1659 лв.
16 септември 2024 г. - Цена от 1659 лв.

Цената включва

Самолетен билет за директен полет с авиокомпания "Bulgaria Air" София - Рим - София с включени летищни такси.
Чекиран багаж до 20 кг. и малък ръчен багаж.
5 нощувки в стандартни стаи на база полупансион /закуска и вечеря/ в хотел Villa Rita 3* (или подобен) в Монтекатини Терме.
2 нощувки със закуски в хотел 4* в Рим в района на гара Термини.
Пешеходна обиколка на Монтекатини.
Трансфери летище - хотел – летище.
Асистанс на български език по време на целия престой.
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "EUROINS".

Цената не включва

Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета, в случай че бъде наложена от авиокомпанията.
Туристическа такса престой: 2 EUR – заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела при настаняване.
Допълнителни екскурзии.
Разходи от личен характер.
Входни такси за посещаваните обекти.
Препоръчваме ви застраховка "Отмяна на пътуване" - сключва се в деня на подписване на договора и заплащане на депозит.

Програма на пътуването

Невероятна екскурзия в Италия, която съчетава романтичната Тоскана и вечния град - Рим

ДАТИ - ЦЕНИ на човек в двойна стая
02.09. – 09.09.2024 г. - 1659 лв. - последни места
16.09. – 23.09.2024 г. - 1659 лв. - последни места

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Това е изключително интересна програма, което съчетава романтичната Тоскана и вечния град - Рим! По време на екскурзията ще посетим невероятните Сиена и Сан Джиминяно, приказното Чинкуе Тере, прелестната Пиза, родното място на Леонардо да Винчи - Винчи, красивата Флоренция и столицата на Италия - Рим.

--------------------------

ПРОГРАМА:

1
СофияРимМонтекатини Терме
Отпътуване от Терминал 2 на летище София с директен полет на авиокомпания "Bulgaria Аir". Кацане на летището в Рим. Трансфер до хотела (около 3 ч). Настаняване. Пешеходна разходка в Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка.

2
Монтекатини Терме - Сиена - Сан Джиминяно - Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание – целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно с екскурзовод на български език.

След закуска ще се отправим към Сиена, един от най-хубавите градове в Тоскана, известен с художественото си наследство и историческото си съперничество с Флоренция. Някога Сиена е била независима република, която се е състезавала с Флоренция за политическо и икономическо господство в региона. Сиенската културна школа формира много художници, писатели и философи. Историческият център на Сиена е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Със своята великолепна архитектура и богатство на исторически и културни паметници той пази средновековния характер и очарованието на града.

Обиколката в Сиена ще ви отведе до Пиаца дел Кампо - един от най-красивите средновековни площади в Европа. Пиаца дел Кампо е историческото сърце на града. Площадът е заобиколен от елегантни дворци и кули, като Palazzo Pubblico (Палцо Публико), където се помещава Museo Civico (Музео Чивико) и неговите известни фрески от Амброджо Лоренцети. Можете също така да се изкачите до върха на кулата Torre del Mangia (Торе дел Манджа), откъдето се открива невероятна панорамна гледка към Сиена и околностите.

Друга забележителност на Сиена е Катедралата (Duomo di Siena) - шедьовър на готическата архитектура, която заслепява с мраморната си фасада и раирания си купол. Тя ще ви впечатли с мраморния си под със сложни мозайки, амвона от Никола Пизано и библиотеката Пиколомини с нейните фрески от Пинтурикио. Можете също така да посетите и баптистерията Сан Джовани, където има великолепен купел за кръщение, изработен от най-големите скулптори навремето: Донатело, Якопо дела Куерча и Лоренцо Гиберти.
*На място се заплаща входната такса за Катедралата на Сиена (8 EUR на турист).

След обяд ще отпътуваме за Сан Джиминяно - живописен град в Тоскана, известен със своите средновековни кули, които се издигат над околните хълмове. В миналото броят им е достигал 72, но в днешно време са останали само 14 от тях. Днес градът е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и привлича посетители от цял свят. Сан Джиминяно предлага уникалното преживяване да се върнете назад във времето, потапяйки се в историята, изкуството и културата на това очарователно място.
Обиколката в историческата част на града включва: Пиаца дел Чистерна, Пиаца дел Дуомо и катедралата Санта Мария Асунта.

3
Монтекатини Терме - Пиза - Винчи - Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за допълнителна екскурзия до Пиза и Винчи.

Пиза е очарователен град в Тоскана, известен със своята емблематична Наклонена кула и богатото си културно наследство. Обиколката започва от Площада на чудесата, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който показва най-доброто от романския и готическия стил. Първата спирка е катедралата, величествен шедьовър от бял мрамор, доминиращ над площада. Катедралата е построена през 11-ти век и се отличава с прекрасна фасада с четири реда колони и арки, украсени със скулптури и мозайки.

До Катедралата се намира Баптистерията, един от най-забележителните примери на пизанското романско изкуство. Баптистерията е построена през 12-ти век и има кръгъл план с купол, който наподобява сватбена торта. Екстериорът е украсен с аркади и статуи, докато интериорът е прост и хармоничен.

Последната спирка на Площада на чудесата е монументалното гробище, известно още като „Кампосанто“ или „Светото поле“. Гробището е построено през 13-ти век и има правоъгълна форма със затворен двор. Гробището съдържа много гробници на знаменити пизанци, както и колекция от римски саркофази и средновековни фрески. Гробището е сериозно повредено от пожар по време на Втората световна война, но е възстановено до първоначалния си вид.

Най-известната атракция в Пиза несъмнено е Наклонената кула*, която е разположена до катедралата като нейна камбанария. Кулата е построена през 12-ти век и скоро след това започва да се накланя поради нестабилната почва под нея. Тя е наклонена на около 4 градуса от вертикалата, което я прави един от най-разпознаваемите паметници в света.

*По желание на място се заплаща входната такса за наклонената кула в Пиза (20 EUR на турист) при наличие на достатъчно свободно време. Не се препоръчва за хора със световъртеж.
След Пиза ще се насочим към красивото градче Винчи - родното място на легендарния творец Леонардо да Винчи. От центъра на Винчи ще се отправим по живописни пътечки до Анкиано и родния дом на художника.
*На място се заплаща входната такса за къщата на Леонардо да Винчи (5 EUR на турист).

4
Монтекатини Терме - Чинкуе Тере - Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание - целодневна екскурзия до Чинкуе Тере.

Пристигане с автобус на гарата в Ла Специа, откъдето се хваща влак за Чинкуе Тере. Еднодневният билет, който дава възможност за свободно качване и слизане по селцата, е 18,20 EUR на човек (заплаща се на място).

Чинкуе Тере е зашеметяваща дестинация, която предлага уникална комбинация от природна красота, културно наследство и гастрономически изкушения. Еднодневната екскурзия в Чинкуе Тере ще ви позволи да разгледате петте живописни села, осеяли скалистото крайбрежие на италианската ривиера: Монтеросо, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре. Ще се насладите и на живописните гледки към морето и хълмовете, както и на местните специалитети като вино, морски дарове и сладкиши.

Еднодневната обиколка в Чинкуе Тере ще ви даде незабравимо изживяване на една от най-красивите и очарователни дестинации в Италия. Ще бъдете изумени от разнообразието и очарованието на всяко селце, както и от техните общи характеристики: цветни къщи, рибарски лодки, лозя, църкви и вкусна храна. Не пропускайте тази възможност да посетите едно от приказните чудеса на Италия!
Връщане в хотела за вечеря.

5
Монтекатини Терме - Флоренция - Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за целодневна екскурзия до Флоренция.
Необходимо е ползването на градски транспорт (2 билета за отиване и връщане по 1.70 EUR на човек, заплаща се на място).

Флоренция е великолепен град, който може да се похвали както с богато и славно минало, така и с изпълнено с живот настояще. Еднодневната екскурзия във Флоренция ще ви позволи да откриете някои от най-емблематичните и красиви атракции на този град като Санта Мария Новела, Санта Мария дел Фиоре, квартала на Данте, Санта Кроче и Палацо Векио. Ще се насладите на чара и елегантността на флорентинските улици, площади и мостове, както и на изисканата кухня и култура на този град. Не пропускайте възможността да посетите тази перла на Ренесанса!

Пешеходната обиколка започва от Санта Мария Новела - една от най-важните църкви във Флоренция. Църквата е основана през 13-ти век от Доминиканския орден и се отличава със зашеметяваща фасада от Леон Батиста Алберти. Ще продължим към Санта Мария дел Фиоре (Дуомо) - символът и гордостта на Флоренция. Това е една от най-големите и впечатляващи катедрали в света с величествения си купол от Брунелески, сложната си фасада от Емилио Де Фабрис и великолепната си камбанария от Джото. Следва кварталът на Данте, където можете да следвате стъпките на великия поет и неговата любима Беатриче. Също така бихте могли да видите църквата Санта Маргарита деи Черки, където Данте среща Беатриче за първи път и където тя е погребана. Можете също така да видите Badia Fiorentina, където Данте е посещавал училище и където е видял Беатриче за последен път. Четвъртата спирка е Санта Кроче - една от най-важните францискански църкви в Италия. Църквата е построена през 13-ти век и има семпла готическа фасада с прозорец-розета. Интериорът на църквата е украсен със стенописи от Джото, Тадео Гади и художници от техните школи. В църквата са погребани някои от най-известните флорентинци като: Микеланджело, Галилео, Макиавели, Росини и Фосколо. Последната спирка е Палацо Векио или Старият палат, който е седалище на градската управа от 13-ти век и има вид на крепост със своята назъбена кула и нейните бойници.

Следобед: възможност за посещение на галерия „Уфици“ с екскурзоводска беседа срещу доплащане (90 лв. на човек, заявява се при сключване на договора).
Връщане в хотела за вечеря.

6
Монтекатини Терме - Рим
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела и отпътуване за Рим.
Настаняване в хотел 4* в Рим в близост до гара Термини.
Свободно време за вечеря. Нощувка.

7
Рим
Закуска. Свободно време. Нощувка.

Възможност за целодневна екскурзия до Рим (необходимо е ползването на градски транспорт).

8
РимСофия
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за България. Кацане на летище София.

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

* Програмата се провежда при минимум 30 записани пътуващи.

Отстъпки:
Отстъпка за трети възрастен на допълнително легло в двойна стая: 30 лв.

Доплащания:
Eдинична стая: 480 лв.
Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв. за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 8 дни.

Информация за полетите
София [SOF] - Рим [FCO]
FB 449 10:15 – 11:10
Рим [FCO] - София [SOF]
FB 450 12:00 – 15:00
Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Моля да имате предвид, че дори да има обявено закъснение на полета, това няма отношение към часа на чекиране. Т.е. вие трябва да бъдете на летището в посочения в програмата час.

Условия за резервации
при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на основния пакет на турист;
пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии
при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за
Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ (по желание, с доплащане):

Желателно е допълнителните екскурзии да бъдат заявени при подписване на договора, за да се гарантира място.

Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно на български език – 65 €/ 127 лв.
Целодневна екскурзия до Чинкуе Тере на български език – 60 €/ 118 лв.
Целодневна екскурзия до Пиза и Винчи на български език – 58 €/ 113 лв.
Целодневна екскурзия до Флоренция на български език – 69 €/ 135 лв.
Посещение на галерия „Уфици“ (заявява се при сключване на договора) – 95 лв.
Целодневна екскурзия в Рим (включва използването на градски транспорт) – 40 €/ 79 лв.
Пакет от 4 екскурзии – 230 €/ 450 лв. за възрастен.
Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 25 записани туристи.

Дните на провеждане на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение от местния представител.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Почивки - Италия |  Почивки - Рим |  6 септември 2023 - Италия |  6 септември 2023 - Рим

Избрани оферти