Начало / Почивки / Почивки - Мексико

Мексико Сити - Канкун - Хавана с обслужване на български език ПОТВЪРДЕНА!

Номер на оферта

/

171004

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София– Мексико сити– Хавана- София с включени летищни такси
- Самолетен билет Мексико сити – Канкун с включени летищни такси
- Самолетен билет Канкун - Хавана с включени летищни такси
- Всички трансфери летище – хотел – летище
- 3 нощувки със закуски в 4* хотел в централната част на Мексико сити
- 4 нощувки Ол инклузив в 4* хотел в Канкун
- 2 нощувки със закуски в 3*/4* хотел в централната част на Хавана
- Панорамна обиколка на Мексико сити
- Целодневна екскурзия до Теотиуакан
- Обзорна екскурзия на Хавана
- Екскурзия “По стъпките на Хемингуей”
- Екскурзоводско обслужване и придружител на български език
- Медицинска застраховка с асистанс към Евроинс или Булстрад

Цената не включва

- Целодневна екскурзия до Чичен- Ица – 160 лева ( автобусен транспорт,
екскурзовод, входни билети и обяд в традиционен ресторант с фолклорна програма. На отиване се посещава магическия град Валядолид, а на връщане един от кладенците за жертвоприношение, т.н “Cenote“)
- Виза за Куба – 35 $. Необходими документи: Международен паспорт със
срок на валидност 6 месеца, счетано от датата на влизане в страната, копие на паспорта и 2 броя снимки.
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на
закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователната компания.

Програма на пътуването

Мексико е рай за туристите, натъпкан с множество противоположни идентичности: путинни пейзажи, снежни вулканични върхове, древни руини, гъмжащи индустриални градове, затворени във времето колониални градчета, бляскави курорти, пусти плажове и единствени по рода си и богатството си флора и фауна.Смесицата от модерно и традиционно, клиширано и сюрреално, е ключът към очарованието на Мексико без значение дали страстта ви е да изпивате на един дъх коктейли Маргарита, да слушате оглушителните писъци на маймуните, да сърфирате по Мексиканските брегове или да се катерите по руините на крепостта на Маите. Ако пък искате да си представите рая на почивките, това е Канкун – екзотичен остров на Карибите, който е отворен от едната си страна и оформя великолепна лагуна, а от другата посреща континента. Заобиколен е от кристално чиста вода, тропични температури и покоряващо спокойствие. Прибавете към това лукскозните хотели и пясъкът, който никога не пари, макар че слънцето го грее през целия ден! Канкун.е най-важният туристически център в Мексико. Това бижу на Карибите си спечели признанието най-вече през последните петнадесет години. Руините от древната цивилизация се намират в неговия периметър, както и най-големият коралов риф на западното полукълбо. Като се прибави и прекрасният климат, няма съмнение по въпроса, че Канкун е най-доброто място за почивка в Мексико. Куба е най-голямата по площ карибска държава, заемайки големия едноименен остров и няколко по-малки архипелага. Има най-голямото население в региона - над 11 млн. души. Столицата е Хавана, а старата част на града е обявена за обект на ЮНЕСКО. Наричат я "захарният остров" заради плантациите със захарна тръстика, която е основно перо в икономиката на страната. Тютюнът има същата слава, като и до днес прочутите хавански пури се произвеждат ръчно. Куба е идеалното място за запознанство с Карибите. Тя е рай за гмуркачите, орнитолозите, въобще на любителите на девствената природа. Има над 300 естествени плажа, акватория с чисти и прозрачни води, неповторими по красота крайбрежни островчета. Тук се намира и един от най-хубавите плажове в света, дългият 20 км. Варадеро. Като прибавим чара на кубинците, разкоша на колониалната архитектура, ритмите на афрокубинската музика, аромата на хаванските пури, тънкия вкус на кубинския ром - всичко това наистина прави Куба "Кралица на Антилите" и "Перла на Карибско море".

ПРОГРАМА:

1 ден: Полет СофияМексико сити. Трансфер и настаняване в хотел в центъра на града. Кратък брийфинг относно изпълнението на програмата. Нощувка

2 ден: Закуска. Панорамна обиколка на Мексико Сити – 25-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”; изкачване на 42-ия етаж на Латиноамериканската кула. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Продължаваме към Чапултепек Парк, където се намира Музеят на историята и Дворецът на Чапултепек. Свободно време. Вечерта, по желание - посещение на традиционен ресторант с музика на живо. Нощувка.

3 ден: Закуска. Целодневна екскурзия до Теотиуакан - монументален град от пирамиди, дворци и храмове. Смята се, че е заселен около 100 г. пр.н.е. и е имал над 100 000 жители. За първите шест века след Христа Теотиуакан е бил вероятно най-влиятелният център на политическа, религиозна и културна власт в Централна Америка. Ацтеките, които идват по-късно, вярват, че космосът е създаден тук. Двехилядолетния религиозен жертвен център се намира на 53 км. Североизточно от Мексико Сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни царемонии на маите – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Дворецът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. След пирамидите ще дегустираме и ще се запознаем с производството на националното мексиканско питие - текила. На връщане към Мексико сити ще посетим националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Нощувка.

4 ден: Закуска. Трансфер до летището за полет до Канкун. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Свободно време за плаж, почивка и възможност да се насладите на удобствата и ол инклузива на хотела. Нощувка.

5 ден: Свободно време за плаж и почивка. Възможност за включване в многобройните екскурзии и атракциони, които се организират на място. Нощувка.

6 ден: Свободно време за плаж и почивка. За желаещите – целодневна екскурзия до археологическия град Чичен-Ица, едно от новите 7 чудеса на света и най- добре възстановеният град на маите, където се намират изключително интересни обекти, сред които и пирамидата на Кукулкан. В Чичен- Ица могат да видят храмове и тераси, стъпаловидни пирамиди, стълбища, олтари, дворци, тронове, издялани надписи, пазари, дворове за игра с топка, бани, обсерватория и статуи на богове. Връщане в хотела. Нощувка.

7 ден: Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

8 ден: Свободно време. Трансфер до летището за полет Канкун – Хавана. Пристигане, трансфер и нстаняване в хотел в централната част на Хавана. Възможност за посещение на „Каса де ла мусика”. Нощувка.

9 ден: Закуска. Обзорна екскурзия на Хавана – един от най- очарователните градове в света. Старият град с прекрасните сгради и площади в колониален стил, датиращи от 16 век, днес е признат от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство: Стара Хавана - Централния площад, площада на Катедралата, централната улица ”Обиспо”, централния парк, сградата на Парламента, театъра ”Гарсия Лорка”, булевард „Прадо”; Съвременна Хавана - централната улица „Ла Рампа”, площада на Революцията, квартал „Мирамар”, квартал „Кубанакан”, Барловенто – Марина Хемингуей. Посещение на фабрика за производство на кубински пури и ром. За желаещите - посещение на Kабаре „Тропикана”. Нощувка.

10 ден: Закуска. Полудневна екскурзия “По стъпките на Хемингуей” - Отпътува се за градчето Сан Франсиско де Паула, където писателят е живял до края на живота си в къщата си Finca Vigia, сега превърната в музей. По време на екскурзията е включен обяд и се посещават още: малкото рибарско градче Кохимар, ресторант „Floridita” и известния бар „La Bodeguita del Medio”. Разглежда се и стаята на Хемингуей в хотел „Ambos Mundos”, от панорамната тераса, на който се открива една от най-хубавите гледки към Стария град. Трансфер до летището за полет до България.

11 ден: Пристигане в София.

Цена: 5200 лв.

Доплащане за самостоятелна стая – 860 лева

Забележка:
- Пакетната цена е валидна за група от минимум 12 човека.
- При по-малък брой, Туроператорът си запазва правото на промяна в цената, която ще се определи и предложи, в зависимост от броя на индивидуалните туристи. Окончателната информация за броя на пътуващите се обявява в последния ден от срока за записване.
- Не се изисква входна виза на български граждани за Мексико. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на влизане в Мексико.

Условия за записване:
- Подписан договор с Туроператора и депозит 50% от пакетната цена.
- Краен срок за записване – 40 дни преди датата на пътуване

Може да изготвим и индивидуална програма за различни от посочените дати - при запитване.

При значителни промени на курса долар-евро туроператорът си запазва правото за корекция на цената!

Допълнителна информация

- Намаление за 3-ти възрастен в тройна стая – 220 лева
- Намаление за деца до 12 год. в стая с двама възрастни – 420 лева

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Почивки - Мексико |  Почивки - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико

Избрани оферти