Начало / Почивки / Почивки - Тасос

Мини почивка на Тасос от Бургас

Номер на оферта

/

193129

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус Бургас – Тасос – Бургас
4 нощувки със закуски в избран хотел
Обиколка на остров Тасос и посещение на манастира Св. Архангел, фабрика за зехтин
Посещение на град Кавала
Мед.застраховка с покритие 5000 евро
Представител от агенцията по време на пътуването

Цената не включва

Фериботни такси – 5 евро на човек общо за двете посоки (заплащат се на място )
Гръцка вечер с музика на живо и програма (заявява се на място по желание )
Лични разходи

Програма на пътуването

Мини почивка на Тасос.Отпътуване с автобус от Бургас.Панорамна обиколка на острова включена в цената.Посещение на Александруполис и Кавала.

Програма:
02.09.2017 (събота)
Отпътуваме от Бургас, ул. Булаир в 06.00 ч . Пътуваме по маршрут – ЕлховоСвиленград Капитан Петко Войвода – Орестиада.От пристанището в Керамоти ще се качим на ферибота до един от най-красивите Егейски острови Тасос.След 40 минути морско пътешествие пристигаме в Лименас столица на острова.Настаняване в хотел 2/3*.Свободно време за отдих или разходка.Нощувка.


ДЕН-2

03.09.2017 (неделя)
Закуска.Свободно време за плаж и отдих.
*Вечерта по желание: Национална Гръцка вечер: включени напитки, разнообразен бюфет с различни видове месо, разнообразие от салати и предястия, домашно приготвен десерт, музика на живо, танцувално шоу.
Нощувка.
ДЕН-3

04.09.2017 (понеделник)
Закуска.Панорамна обиколка на остров Тасос (включената в цената ) . Островът е с почти кръгла форма и обиколката му е приблизително 100 км. Живописен път се вие покрай планината Псарио, заела централната част, с най-висок връх Ипсарио 1203 м. Ще преминем покрай столичният град Лименас, ще разгледаме древната Агора, старото пристанище, църквата Св.Николай. След това ще спрем за панорамни снимки в Скала Потамия. Ще посетим Старата столица Панагия , съхранила уникалната атмосфера на отминали времена, ще се разходим до извора на любовта, ще посетим Фабрика за производство на зехтин с демонстрация как се е произвеждал зехтинът в началото на 20 ти век. След кратка пауза за обяд ни очаква посещение на Манастира „Св Архангел Михаил”,, основан от Светогорския манастир Филотей, окачен на скалите сякаш се люлее над морето. В манастира се пази една част от Честния Пирон, използван за приковаването на Исус Христос към Кръста. Уникалноста и благословията на тази ценност е причина за големия наплив от поклонници. Свободно време в Лименария. Завръщаме се в хотела. Нощувка.
ДЕН-4

05.09.2017 (вторник)
Закуска.Свободно време за плаж и отдих.
Нощувка.
ДЕН-5

06.09.2017 (сряда)
Закуска.Освобождаване на хотела.Отпътуване от острова.Разходка в Кавала - църквата Св.Николай крепостта и Акведукта.Отпътуване за Бургас в следобед. Пристигане вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Тасос |  Почивки - Гърция |  Почивки - Тасос |  6 септември 2023 - Гърция |  6 септември 2023 - Тасос

Избрани оферти