Начало / Почивки / Почивки - Лефкада

Мини почивка на остров Лефкада

Номер на оферта

/

199011

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 3 нощувки със закуски в хотел 3*;
• Посещение на манастира "Панагия Фанеромени", най-важният религиозен център на острова "
• Пешеходка обиколка на гр.Лефкас; Посещение на фамозен плаж Катизма;
• Посещение на гр.Парга-перла на Йонийско море на връщане;
• Медицинска застраховка с Асистанс с покритие 10000 евро;
• Безплатен WiFi на територията на хотела;
• Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване. Пътни магистрални такси.

Цената не включва

• Разходи от личен характер;
• Целодневна екскурзия „Остров Лефкада и круиз Седем Йонийски острова” - 30 € за възрастен, за деца 7-12 – 15€; с включени всички такси и трансфер, и лек обяд на кораба; Общинска такса – 0.50 евро на ден на стая ( задължително доплащане, на място в хотела); ***Вечеря – 10евро на вечер-30 евро за 3 вечери.

Програма на пътуването

Лефкас-Нидри-Парга
06.09 – 09.09.2018
4 дни/3 нощувки
Ако мечтаете да изкарате една незабравима почивка, мястото е остров Лефкада – уникално красив остров, заобиколен от бели скали и море с оттенъци на тюркоазено наситено синьо. Съчетано с богатата туристическа програма почивката Ви става наистина незабравима.

1–ВИ ДЕН:
Отпътуване от София, в 06:30 часа от пл. Александър Невски по маршрут СофияКулатаСолунВерия – Янина - о.Лефкада /около 650 км/. Пристигане следобед на о. Лефкада. Настаняваме се в хотела късния следобед. Свободно време.*Вечеря. Нощувка

2–ВИ ДЕН:
Закуска. Посещение на манастира "Панагия Фанеромени" - най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. През годините Лефкада е преживял много битки и владичества. Над него са властвали македонците, римляните, франките, турците, венецианците, руснаците и накрая британците, под чиято протекция остава до 1864г. Мястото се гордее като роден дом на известни литературоведи като Ангелос Сикелианос (1884 - 1951), номиниран два пъти за Нобелова награда по литература. Следва пешеходна разходка в град Лефкас: Според археолозите Лефкас е бил населен още от Каменната ера (четвърто хилядолетие пр. Хр). Той е обвързан и с много романтична легенда. Бил е сватбен подарък от бащата на Одисей на бащата на Пенелопи. Легендите говорят, че скалите са били ловното място на хора с разбити сърца, които се хвърляли от тях заради любовната си мъка. Дори се твърди, че поетесата Сафо не е сложила край на живота си на о. Лесбос, а именно тук, заради несподелените си чувства към един моряк. Централният площад; църквата "Св. Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата "Св. Мина" и Катедралата. Следва посещение на най-фамозния плаж: Катизма, който е един от най-красивите плажове на остров Лефкада. Плажът Катизма се намира на 14 км. от столицата на Лефкада, в близост до село Агиос Никитас. Дългата плажна ивица е покрита с фин бял пясък, а морето е с невероятен тюркоазен цвят.И като едно истинско парченце от Рая всичко това е заобиколено от внушителни скали.На плажът Катизма има шезлонги, чадъри и съоръжения за водни спортове, както и различни ресторанти и барове. Както при по-голямата част от плажовете на острова водата на този е съвършена с красив нюанс на синьото.В последните години този красив гръцки плаж печели все по-голяма популярност сред туристите. Невероятните гледки, които предлага, чистата морска вода и мекият пясък обещават незабравими мигове. Прибираме се в хотела вечерта към 19 ч. Вечеря. *Нощувка.

3-ТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия круиз „Остров Лефкада и круиз Седем Йонийски острова”. Подарете си едно очарователно преживяване по суша и море до „белият остров” Лефкада. Опознайте тръпката на морските пътешественици, които с корабите са кръстосвали от древността морето между средните Йонийски острови –Кефалония, Итака и микроархипелага около остров Лефкада. Един ден изпълнен с много приключения, морски бриз, уникални плажове, живопистни островни селища и много положителни емоции. Станете част от магията на тези прекрасни острови и техните невероятни брегове. „Лефкада и Круиз Средни йонийски острови”- Ако като дете сте мечтали да бъдете мореплавател или даже морски пират, то тази програма ще възроди детската ви мечта. Един невероятен ден, изпълнен с много приключения, острови и плаване в открито море. След отпътуването от хотела ще се отправим към остров Лефкада,популярен остров, който привлича туристи с атрактивна природа, младежки дух и много красота и романтика. Островът има богата история, която го прави още по-мистичен и желан като туристическа дестинация. Името на острова означава "бяло" и се отнася до белите скали в южната част на острова, които са характерни за Лефкас. Той е покрит със зеленина, релефът е планински и е свързан със сушата посредством понтонен мост. Според археолозите Лефкас е бил населен още от Каменната ера (4 хил. пр.Хр.). Бил е сватбен подарък от бащата на Одисей за бащата на любимата му Пенелопа. Легендите говорят, че белите скалите около нос Лефкас са Остров били лобното място на хора с разбити сърца, които се хвърляли от тях заради любовната си мъка. Освен любопитните исторически факти можете да се отдадете и на забавления! Таверните, партитата и нощните забави са съсредоточени в Нидри – най-оживеният курортен комплекс на Лефкада. Срещу Нидри е разположен малък островен архипелаг, в който два красиви острова са собственост на известната гръцка фамилия Онасис.Самият Аристотелос Онасис приживе е бил чест гост на оживения курорт. От Нидри започва и нашето морско приключение на круизен кораб. Ще плаваме към нос Лефкас в открито море, за да достигнем до един от най-атрактивните плажове не само в цяла Гърция. Плажът „Порто Катцики” е в топ 10 на десетте най-живописни и красиви плажове в света. Корабът акустира за почивка, възможност за плуване и снимки. От Лефкада отплаваме за Кефалония – най-големият от Йонийските острови. Дълбоко врязаните в сушата заливи откриват красиви гледки през аквамариновите води на морето.Брега е покрит с безводни хълмове, огрени от далечна мека светлина. Там някъде е и най-високата точка на острова – планината Енос. До средата на ХХ в. островът е бил популярна туристическа дестинация, но през столетието историята му е белязана от големи жестокости.През август 1953 г. той е сполетян от катастрофално земетресение, унищожило повечето от сградите. Отпътуването от хотела ще бъде в 8:30 часа, а връщането късния следобед. Трансфер от Нидри до хотела. Вечеря.* Нощувка.

4-ТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за град Парга.Парга е едно от най-загадъчните и магични места в Гърция; тук според древните е бил входа за Подземното царство Хадес, край което протичала реката Ахерон. Един от ръкавите на реката, по който нейният демон или божество Херон, пренасял в лодка душите на умрелите през тъмните й води, минавал под земята, поради което се е считало, че тя е входът към Хадес. За древния грък, тази северозападна територия е била краят на обозримия и познат свят.И за съвременните хора Парга е магнетично място; най-вълшебното в Епир и един от най-красивите градове на Гърция. Всяко лято хиляди туристи, привлечени от природните красоти и прекрасни плажове, посещават Парга, която като една благородна деликатна дама, лениво изтегнала се в сянката на старинната крепост, с непринудената си красота очарова своите посетители. По тесните калдъръмени улички, изкачващи се нагоре по хълма, се достига до самата крепост, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива и островчето Панагия - перлата на Парга, с красивата църква и средновековна крепост от 14 век.Парга по своята архитектура, колорит, дух, атмосфера, напомня по-скоро островна столица, отколкото част от материка въпреки, че тя е „материк” на квадрат, тъй като Епир на гръцки означава „материк”. Амфитеатрално разположените по склоновете дву и триетажни миниатюрни многоцветни къщички, с дървени чардаци и червени керемидени покриви с големи палми отпред, фикуси и още много, много цветя в градините, придават неповторимо очарование и притегателна сила на това място, изглеждащо като декор на филм. Едно райско кътче, изпълнено с красота и спокойствие, съчетаващо по уникален начин тъмнозеления цвят на пищна средиземноморска растителност със смарагдово синьо прозрачно и топло море.А на крайбрежната улица, следваща красивите дъговидни извивки на морския бряг, са разположени многобройни магазини, кафенета, таверни, където вкусовете на любителите на морска храна и деликатеси, както и на гръцката кухня, ще бъдат напълно удовлетворени. Тук е и главният площад, с голяма котва в средата си, символизираща важността на морето за живота на града.Свободно време в центъра на Парга.Отпътуване за България. Дневен преход с няколко почивки. Пристигане в София вечерта.

Цена на ранни записвания: 239 лв на човек в двойна/тройна стая до 15.07.2018г.;
Цена: 259 лв. на човек в двойна/тройна стая след 15.07.2018г.;
Доплащане за единична стая – 90 лв.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

За осъществяване на допълнителните екскурзии са необходими минимум 20 туриста. Допълнителни мероприятия с кораб и лодка се осъществяват само при подходящи метеорологични условия.
Туроператорът запазва правото да прави промени в реда на екскурзията, по време на програмата.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията- 40 туристи;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване;
Документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Почивки - Гърция |  Почивки - Лефкада |  6 септември 2023 - Гърция |  6 септември 2023 - Лефкада

Избрани оферти