Начало / Почивки / Почивки - Лефкада

Мини почивка на остров Лефкада

Номер на оферта

/

202353

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
3 нощувки със закуски в хотел “Konaki” 3* (или подобен) на остров Лефкада
Пешеходна разходка в столицата на остров Лефкада
Посещение на манастира “Панагия Фанеромени” и плажа “Катизма”
Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания “Армеец”
Водач – екскурзовод от България.

Цената не включва

Целодневен круиз до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури
Круиз с корабче до островите Меганиси, Скорпиос, Спарти, Скорпиди, Мадури
Вечери
Входни такси за Археологическия музей (3 EUR) и Музея на фолклора (2 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Програма на пътуването

Дестинация: остров Лефкада, Гърция
Транспорт: Автобус
Дати на провеждане: 03.09.2017 ; 07.09.2017; 21.09.2017 ; 05.10.2017
Пакет: 4 дни / 3 нощувки с включени закуски
Цени: от 235 лева на човек

Програма

1 ден / София – остров Лефкада
Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад „Александър Невски“, в 7.30 ч. от автогара „Сердика“, в 8.30 ч. от Дупница, в 9.00 ч. от Благоевград, в 10.00 ч. от Сандански по маршрут Кулата – остров Лефкада. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.

2 ден / остров Лефкада
Закуска. Пешеходна разходка в град Лефкада: Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните. Посещение на манастира „Панагия Фанеромени“ – най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Свободно време на плаж „Катизма“ – един от най-добрите на острова. Вечерта по желание и предварителна заявка вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо. Нощувка.

3 ден / остров Лефкада
Закуска. Свободно време или по желание отпътуване за град Нидри за целодневен круиз с корабче (с включен обяд на кораба): Порто Кацики или Егремни – най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; остров Кефалония със свободно време в градчето Фискардо; остров Итака с възможност за разходка или плаж на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис – Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури, известен със своята вечнозелена растителност. Нощувка.

4 ден / остров ЛефкадаСофия
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil“ (бул. „Сливница“, след кръстовище Орион), автогара „Сердика“, площад „Александър Невски“ вечерта.

Дати на провеждане и пакетни цени

03.09.2017
Пакетна цена на човек в двойна стая – 295 лева
Доплащане за ползване на единична стая – 75 лева

07.09.2017
Пакетна цена на човек в двойна стая – 289 лева
Доплащане за ползване на единична стая – 75 лева

21.09.2017
Пакетна цена на човек в двойна стая – 235 лева
Доплащане за ползване на единична стая – 75 лева

05.10.2017
Пакетна цена на човек в двойна стая – 219 лева
Доплащане за ползване на единична стая – 75 лева

Допълнителни услуги :

Целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа) до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Спарти, Скорпиди, Мадури с включен обяд на кораба (не се предлага за дата на отпътуване 05.10) – при минимум 10 туристи – 60 лева за възрастен / 40 лева за деца от 2г. до 11г.
Круиз с корабче (продължителност 6 часа) до островите Меганиси, Скорпиос, Спарти, Скорпиди, Мадури (само за дата на отпътуване 05.10) – при минимум 10 туристи – 45 лева за възрастен / 25 лева за деца от 2г. до 11г.
3 вечери в ресторант-таверна “Koutouki” (салата и основно ястие с гарнитура) – намира се в близост до хотел “Konaki” 3* – при минимум 10 туристи – 55 лева на турист
Вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо (салата, основно ястие с гарнитура, десерт и напитка) – при минимум 15 туристи – 50 лева на турист
2 вечери в ресторант-таверна “Koutouki” (салата и основно ястие с гарнитура) + 1 вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо – при минимум 15 туристи – 87 лева на турист
Ползване на двойна седалка от един турист – 105 лева на турист
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!

Полезна информация:

Хотел “Konaki” 3* (www.hotelkonaki.com) е разположен сред красиви градини, на 250 метра от плажа (ситни камъчета) в курорта Лигия, на о-в Лефкада и предлага безплатен Wi-Fi, традиционен ресторант и закуска на блок маса.

Стаите са с изглед към маслиновите горички или плувния басейн. Климатизираните стаи в хотел “Konaki” 3* са светли, просторни и с теракотен под. Разполагат с хладилник, телефон и телевизор. Всяка е със самостоятелен вход.

Гостите могат да се отпуснат с питие, кафе или лека закуска на просторната слънчева тераса с шезлонги и чадъри. Децата могат да играят безопасно на детската площадка и ползват отделен басейн. Хотелът разполага и с добре оборудвана фитнес зала.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.
В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
Място на отпътуване и връщане: Дупница – бензиностанция „OMV”; Благоевград – бензиностанция „Gazprom” на изхода на града; Сандански – бензиностанция „OMV” на изхода на града.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Паспортен и визов режим – българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Почивки - Гърция |  Почивки - Лефкада |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Лефкада

Избрани оферти