Начало / Почивки / Почивки - Евия

Мини почивка о.Евия през юни

Номер на оферта

/

222842

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва;
транспорт с лицензиран автобус 3*
3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* на брега на морето
разглеждане на Църквата „Св. Йоанис Росос“ и градчето Лимни
екскурзовод/ водач от фирмата организатор
медицинска застраховка до 65 год.(над тази възраст има доплащане)

Цената не включва

Забележка:
от 01.01.2018 в Гърция се въвежда „градска такса“ - за 4* хотели тя е 3 евро на стая на ден! Таксата се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите му.
Пакетната цена не включва:
екскурзия до столицата на острова-Халкида– цена: 15 евро ( при минимум 25 участника)
екскурзият до град Атина с местен екскурзовод - цена: 25 евро (при минимум 30 участника)
входните такси за музеи и туристически обекти

Застраховка „Отмяна от пътуване“:
Шанс 95 Травел предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Програма на пътуването

Евия е новото гръцко наименование на остров Евбея , известен още като Негропонт. Той е вторият по големина гръцки остров след Крит и е отделен от континенталната част на Гърция от тесния проток Еврип. Островът има тясна и дълга форма, която наподобява морско конче. Огромните долини, величествените планини и кестеновите горички в съчетание с разкошните плажове със златист пясък привличат туристи от всички кътчета на света.

1 ден
Отпътуване от София вечерта , по маршрут София - Солун - о-в Евия. Нощен преход.

2 ден
Пристигане на о.Евия сутринта и настаняване в хотела.Свободно време за плаж. След обяд посещение на църквата „Свети Йоанис Росос“ и градчето Лимни. Първа спирка е градчето Прокопи, чиито най- ранни обитатели са бежанци от областта Кападокия, Мала Азия. Те донасят в Прокопи мощите на Св. Йоанис Росос (Св. Йоан Руски), свещен артефакт, почитан от християните в цяла Гърция. След като разгледаме църквата, където се пазят мощите, ще се спуснем към западния бряг на Евия. Ще спрем в Лимни - важен град с дълга морска традиция, построен амфитеатрално, с изглед към залива Евойкос. Ще имаме възможност да се разходим из тесните калдъръмени улички, където ще се почувстваме сякаш времето е спряло. Възхитителни са красивите къщи, в чиито дворове разцъфват бугенвилии както и грандиозните капитански имения, разкриващи славното минало на града.Завръщане в хотела Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време за плаж или по желание разходка до град Халкида - столицата на остров Евия. Името Халкида, или Халкис, е запазено от древността и произлиза от "халкос" - гръцката дума за металът мед, тъй като в миналото градът натрупва богатствата си благодарение на медта. Църквата "Света Параскева", джамията "Емир Заде" от XVв., римският акведукт и венецианската крепост Карабабас, свидетелстват за смесицата от култури, оформили облика на Евия през вековете. Не пропускайте да опитате местните морски деликатеси в някой от високоценените рибни ресторанти, любимо място за хапване на атиняни. След това ще разгледаме град Еретрия - акропола, храма, двореца и античния театър. Сред кипарисовите дървета се крие Археологическият музей на Еретрия- основан през 1960г. и събрал множество находки от региона. Къщата на мозайките е съхранила съкровища и добре запазени мозайки от IV век пр.н.е. Свободно време. Завръщане в хотела Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време за плаж или по желание – екскурзия до Атина.Панорамна обиколка с местен екскурзовод нас български език (минимум 3 ч.) - Арката на Адриан -, построена през 131 г. пр. Хр. в чест на военната победа на римския император ; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад "Синтагма". Разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея "Бенаки" - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Завръщане на остров Евия.Вечеря.Нощувка.

5 ден
Закуска.Отпътуване за България.Пристигане в София вечерта

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Евия |  Почивки - Гърция |  Почивки - Евия |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Евия

Избрани оферти