Начало / Почивки / Почивки - Струмица

НОВА ГОДИНА В SPA ХОТЕЛ СИРИУС **** - СТРУМИЦА , МАКЕДОНИЯ

Номер на оферта

/

209500

Дати & цени

Програма на пътуването

SPA хотел СИРИУС ****
www.hotel-sirius.com.mk

С АВТОБУС или СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ

АВТОБУСНА ПРОГРАМА с тръгване от:
София, Перник, Благоевград, Сандански, Петрич

Маршрут:
София – Рупите – Ново село – СтрумицаПетричСофия

30.12.2017– 02.01.2018
4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 стандартни вечери/ Новогодишна вечеря с напитки и жива музика

ТОП ЦЕНА до 18.10.2017:
Цена на турист в двойна/ тройна стая - 470 лв.
Единична стая - 580 лв.
Дете 03-05.99 г. с 2 възрастни в стая - 215 лв.
Дете 06-11.99 г. с 2 възрастни в стая - 240 лв.
Дете 0-03 г. с 2 възрастни в стая - 55 лв.


ЦЕНА след 18.10.2017:
Цена на турист в двойна/ тройна стая - 485 лв.
Единична стая - 595 лв.
Дете 03-05.99 г. с 2 възрастни в стая - 230 лв.
Дете 06-11.99 г. с 2 възрастни в стая - 255 лв.
Дете 0-03 г. с 2 възрастни в стая - 55 лв.

Забележка:
Деца до 03 години, не ползват легло и заплащат само 50 лева – получават място в автобуса и стол в ресторанта за тържествената вечер

За пътуващи със собствен транспорт минус 25 лева от цената!
За пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. застраховка!
Те могат да се възползват от трансферите на място само, ако има налични свободни места в автобуса!
Предимства на програмата:
ОСЕМ години традиция в предлагането на СПА хотел „Сириус” 4* в Струмица, Македония!
СПА и УЕЛНЕС център СИРИУС с площ от 1500 кв.м. в експлоатация от края на 2012 год., разполагащ с: олимпийски басейн, джакузи, фитнес, турска баня, парня баня, инфра ред сауна, финландска сауна, солена баня „Мъртво море“, 6 масажни и един витаминен бар е безспорно предимство, за да изберете този пакет в почивните дни за Нова Година 2015
Близка дестинация само на 230 километра южно от София; вкусна кухня и позната македонска забавна и народна музика.

ПРОГРАМА

1 ден /30.12.2017/: София – Рупите – Струмица
Сутринта в 08:00 часа отпътуване от София, площад „Александър Невски. Пътуване по маршрут: София – Рупите – Ново село – Струмица. Около 10:30 сутринта пристигане в местността Рупите-свято място, скътано в пазвата на единствения съществувал някога в България вулкан - Кожух. Навсякъде из кратера извират множество горещи минерални извори с високо съдържание на сяра, подходящи както за провеждане на лечебни процедури, така и за отглеждане на зелени водорасли в образувалите се поточета. Мястото е прочуто със своята естествена концентрация на космическа енергия – причина, заради която прочутата българска пророчица Ванга избра последният й дом да бъде тук, а така също и да бъде място за съградения от нея храм ”Света Петка“, привличащ поклонници от цяла България. Престой в Рупите за около един час. Продължаване за границата с Р. Македония при КПП Златарево / Ново село. В ранния следобeд пристигане в град Струмица. Панорамна разходка с автобуса в „града на фонтаните” и първи впечатления от прекрасно уредения, колкото древен, толкова и млад град. Свободно време за разходка, чаша ароматно кафе или обяд в центъра на града. В късния слеoбeд настаняване в СПА хотел „Сириус” 4*. Свободно време за релаксация и възползване от СПА центъра на хотела.
Вечеря. Нощувка.

2 ден /31.12.2017/: Струмица
Закуска.
Туристическа програма в околностите на Струмица, включваща древните византийски манастири: ”Свети Леонтий” в село Водоча и манастира ”Св.Богородица Милостива” в село Велюса.Разглеждане и запознаване с тяхната история. На връщане, по желание, свободно време в града. Завръщане в хотела, възможност за релаксация и процедури в модерния новооткрит СПА център на хотела.
В 20.00 часа тържествена Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела в компанията на професионален оркестър с известни македонски певци, който ще ни поднесе разнообразни стилове музика за всеки вкус.
ЧЕСТИТА НОВАТА 2018 ГОДИНА!
Нощувка.

3 ден /01.01.2018/: Струмица
Късна закуска. Свободен ден за СПА развлечения и почивка. Вечеря. Нощувка.

4 ден /02.01.2018/: СтрумицаСамуилова крепост - ПетричСофия
Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на хотела в 11:30 часа и отпътуване за София. Попътно посещение в Национален парк-музей ”Самуилова крепост” за около половин час. Разходка в Петрич за около два часа с възможност за обяд и шопинг. В 15:30 часа продължаване за София. Пристигане в София вечерта.

Пакетната цена включва:
транспорт с лицензиран автобус 3*;
3 нощувки със закуски в СПА хотел СИРИУС 4*- http://www.hotel-sirius.com.mk/
2 стандартни вечери без напитки на 30.12. 17 и 01.01.18
Новогодишна вечеря с богато меню и включени напитки: 100 ml гроздова ракия от Тиквеш; 0,200 ml вино – бяло или червено от Тиквеш, безалкохолна напитка и вода;
жива музика във всички вечери на престоя
безплатно ползване на всички съоръжения в СПА центъра на хотела
посещение на Рупите
посещение на Самуилова крепост
посещение на манастира ”Св.Богородица Милостива” в село Велюса
посещение на манастира ”Свети Леонтий” в село Водоча
разходка в центъра на гр. Срумица и гр. Петрич
мед. застраховка помощ при пътуване в ЗК „Уника” с лимит на отговорност – 2000 евро; доплащане от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева
водач от агенцията

Пакетната цена НЕ включва:
входни такси за обекти посещавани по желание
СПА процедури /масажи/ по желаниe
доплащане за мед. застраховка от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!


ХОТЕЛ „СИРИУС” 4*
www.hotel-sirius.com.mk

Местоположение на хотел Сириус 4*, Струмица: хотелът е разположен на международен кръстопът: на 20 км от границата с България и на 30 км от границата с Гърция в град Струмица, недалеч от центъра на града. Хотел „Сириус“ 4* предлага релаксираща атмосфера на своите гости с красивия си собствен парк с богата средиземноморска растителност и гледка към окръжаващите го планини – идеално място за отдих;

На територията на хотел Сириус 4*, Струмица: красива богато озеленена остъклена и отоплена тераса, ресторант „Елегант“ с капацитет 150 места, Кристална зала с капацитет до 500 места, лоби бар, SPA център, вътрешен басейн, конгресен център, бизнес клуб и безплатен за гостите на хотела паркинг.

Новооткритият модерен SPA център - SIRIUS SPA, на Балканските СПА Награди, които се проведоха за първи път на 31 август 2012 година в гр. Кюстендил, взе наградата за най-динамично развиващ се СПА център с най-големи инвестиции.

Разположен е на площ 1500 кв.м. и разполага с: олимпийски басейн, джакузи, фитнес, турска баня, парня баня, инфра ред сауна, финландска сауна, солена баня „Мъртво море“, 6 масажни и един витаминен бар. Работи се само с продукти на елитната козметика Talgo. СПА центърът работи всекидневно от 7 сутринта до 19ч. и задоволява капризите и на най-претенциозните клиенти.

Настаняване в хотел Сириус 4* Струмица: – капацитет 120 помещения, от които: 60 стаи с голямо двойно легло; 55 стаи с две легла и 7 апартамента.

Всяка стая разполага с: комфортни легла и мебели, сателитна телевизия, мини бар, телефони с директно избиране, безплатен безжичен интернет, централен климатик, просторен собствен санитарен възел със сeшоар и балкон с изглед към прекрасно уредения парк или планина.

Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт
за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация, (оригинал + 1 фотокопие)
няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните страни

Начин на плащане:
депозит – 30 % от пакетната цена
доплащане – до 10.12.2017

Полезна информация:
Валута: 31 денара = 1 лев
България 12:00 часа – Македония 11:00 часа


Информация за близката и малко позната дестинация – СТРУМИЦА

Струмица – наричана в древността Астарион и Тиверопол
е древно селище на „Царевите кули”, на звездите, на Светата Дева, на карнавалите, на първите християни, на ослепените самуилови войни, на мъченичеството и православните ценности. Градът е древен, но жив и младолик, даващ подслон на хиляди поколения и родове, натрупал хиляди пластове история, отпечатал хиляди човешки съдби.
Струмица е само на 210 км разстояние от София, разположен на 256 м.надморска височина в красивата Струмишка котловина, заобиколена от планините: Беласица, Огражден и Еленица.
Крепост „Цареви кули”- е разположена на хълма южно от град Струмица. Мястото е било лесно за отбрана поради факта, че е оградено отвсякъде със стръмнини. Крепостта е играла важна роля в отбранителната система на Беласишката битка през 1014 г. за разлика от други твърдини, крепостта над Струмица не е била завладяна от византийския император Василий ІІ. В момента крепостта се реставрира и все още не е готов пътя до нея.

Църква "Света Богородица милостива", с. Велюса
Средновековна църква, разположена е на 7 км от Струмица, в с. Велюса. Църквата заема важно място в религиозния и духовен живот на югоизточна част на Македония. По запазените надписи върху двата архитрава се съди, че църквата е основана от монаха Мануил. Той идва във Велюса от Халкидонския манастир "Св. Авксентий" в Мала Азия.
Манастирът "Света Богородица милостива" е разположен върху варовикова скала на северния склон на планината Еленица. По-късно името на манастира е използвано като основа за днешното име на селището.

Комплексът църкви "Свети Леонтий" в с. Водоча
Разположен е на 4 км от Струмица. Състои се от три църкви – източна, западна и средна. Има три фази в изографисването на интериора. Има архитектурни останки, допълнителни постройки и манастирски комплекс, столова, стопански гради, две бани и многопластов християнски некропол. От ранния християнски период са запазени части от основите на базилика с мраморна декорация, датиращи от V и VІ век.Църквата е била разрушена по време на царуването на цар Самуил, но след това е възстановена. Като епископска църква се споменава в хартите на Василий ІІ от 1018 г. Апсидата на олтара й заедно с проскомидията и дякониконът се пазят и до днес. Средната куполна църква от комплекса на Вадоча е построена в началото на ХІІ век. Некрополът, разположен в югозападната и северозападната част, също отразява богатия духовен и културен живот в тези територии. Разкрити са над 1000 гроба с бижута и керамика, датиращо между ХІV и ХІХ в.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата!
Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи. Уведомление при несъбран минимум - 14 дни преди пътуването.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Струмица |  Почивки - Македония |  Почивки - Струмица |  Нова година 2023 - Македония |  Нова година 2023 - Струмица

Избрани оферти