Начало / Почивки / Почивки - Лутраки

НОВА ГОДИНА в ЛУТРАКИ ПОЗАР с KАСТОРИЯ, Гърция -автобус

Номер на оферта

/

209505

Дати & цени

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА в ЛУТРАКИ ПОЗАР с KАСТОРИЯ-Гърция-автобус

Ранни записвания до 19.10.2017 – ТОП оферта !

Пакетна цена на човек : 510 лв !
Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената!

Редовни Цени след 19.10.2017

Пакетна цена на човек : 529 лв !
Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената!

ПРОГРАМА

Ден 1 / 30.12.17/: София – СПА комплекс Лутраки Позар – 400 км.
Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, храм-паметник „Александър Невски“по маршрута: КулатаСолун Лутраки Позар. В ранния след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан, често наричана – гръцките Алпи. Настаняване в хотела. Време за почивка и освежаване. Разходка до СПА центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75 м2. Водите от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Възможност за къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – СПА център. Вечеря и нощувка.

Ден 2 / 31.12.17/: Лутраки Позар – Едеса – Лутраки Позар
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и допълнително заплащане - полудневна екскурзия до град Едеса или още наричан в миналото от цар Самуил град – Воден. Едеса е на разстояние 30 км. от курорта Лутраки и привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отпътуването е в 10:00 часа с престой в града за около три часа - време, в което ще имате възможност да се запознаете с впечатлителните водопади, да изпиете по чаша кафе или да обядвате с местни специалитети в ресторанта на самите водопади, или защо не малко шопинг в магазинчетата предлагащи разнообразие от сувенири и кожени изделия…. Завръщане в СПА Лутраки около 14:00 часа. Време за СПА удоволствия и подготовка за празничната новогодишна нощ в ресторанта на хотела. ЧЕСТИТА НОВАТА 2018 година! Нощувка.

Ден 3 / 01.01.18/: Лутраки Позар - Кастория – Лутраки Позар – 260 км.
Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и срещу допълнително заплащане - екскурзия до Кастория или още разходка близо до славната българска област Кутмичевица в някога българският град – Костур - живописен град, удивително наподобяващ на Охрид. За приликата допринася подобното разположение на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари църкви, много от тях от времето на княз Борис, почитан от Българската църква като Свети цар Михаил Борис. Свободно време за разходка край езерото, или възможност да обядвате в крайбрежните таверни с панорама към езерото и пернатите му обитатели или време за пазаруване в специализираните магазини, мамещи с разнообразие от кожени палта и всякакви кожени изделия… В 17:30 отпътуване от Кастория за Лутраки Позар. Вечеря и нощувка.

Ден 4 / 02.01.18/: Лутраки Позар - София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България.

Цената вкючва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
3 нощувки със закуски на богата блок маса
2 стандартни вечери по меню без напитки
ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА вечеря с музика и включени напитки: аперитив, 0,200 мл. вино и безалкохолна напитка
Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“
Медицинска застраховка в Чужбина

Цената не вкючва :

Входни такси за обекти посещавани по желание
Целодневна екскурзия до живописната Кастория – 20 евро /при минимум 20 туриста/
Полудневна екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро
Входове за СПА центъра при минералните извори на курорт Лутраки
Доплащане: медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!


Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

Забележка:
За пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. Застраховка!
Пътуващите със собствен транспорт се възползват от трансферите на място само ако има налични свободни места в автобуса!
Необходими документи:
Валидна лична карта или задграничен паспорт.
За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
при записване – 200 лева на турист;
доплащане – до 12 декември.

Допълнителна информация:
Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка – трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО / в архаичен гръцки значи – вода/ и зари / от славянската дума – жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е – ЛУТРАКИ.
Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.
Курорта е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река.
Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.
Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.
Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център.
Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.
В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.

Екскурзии:
Полудневната екскурзия до Едеса:
С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...
Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.
Кастория
Кастория или още наричан от нас българите – Костур е живописен град, удивително наподобяващ град Охрид. За приликата допринася разположението му на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари византийски църкви.
Кастория е един от най-големите, както в миналото, така и днес, производител на кожени изделия и палта. В тази връзка – красиви и елегантни магазини за палта и кожени аксесоари, както и многобройни заведения по брега на езерото са другото изкушение за посетителите му.
Езерото Орестиада - разположено в Северозападна Гърция, недалеч от границата с Албания, между планините Витси и Грамо, дало името на областта. Езерото е част от групата на Егейските езера и е разположено на 630 метра надморска височина. Площта му е 28 квадратни километра, а водосборният му басейн e 253 квадратни километра. Дълбочината на езерото е приблизително 9 метра. Езерото е дълго 30 километра и има обем от 100 000 000 кубични метра вода; оформено преди около 10 милиона години, в него се вливат 9 малки реки и се срещат над 200 вида птици.

1. Важно! В предложената програма на пътуването, Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лутраки |  Почивки - Гърция |  Почивки - Лутраки |  Нова година 2023 - Гърция |  Нова година 2023 - Лутраки

Избрани оферти