Начало / Почивки / Почивки - Калабрия

НОВО! ПОЧИВКА В КАЛАБРИЯ, ИТАЛИЯ с включена екскурзия до Бари и Матера

Номер на оферта

/

212885

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси

Ръчен багаж до 10 кг (55x40x23 см) и чекиран багаж до 20 кг

Трансфер летище - хотел - летище

1 нощувка със закуска и вечеря на блок маса с включени 1/4 л вино и 1/2 л газирана вода по време на вечерята в хотел "Appia Antica" 4* в Корато, район Бари

6 нощувки в стандартни стаи в хотел "Club Esse Costa dello Ionio" 4* в Марина ди Мандаторичо, Калабрия

6 закуски и вечери на блок маса с включени 1/4 л вино и 1/2 л газирана вода по време на вечерята в хотел "Club Esse Costa dello Ionio" 4*

Посещение на Бари с включена пешеходна разходка в историческия център на града

Екскурзия до Матера с включена разходка с местен екскурзовод

Wi-Fi в общите части на комплекса

Чадъри и шезлонги край басейна (до изчерпване на наличността)

Чадър и два шезлонга на плажа на стая (до изчерпване на наличността)

Анимация за деца и възрастни

Миниклуб за деца от 3 до 13 години

Клуб за тинейджъри от 13 до 18 години

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Асистанс на български език по време на целия престой

Цената не включва

Туристическа такса: 3 EUR на турист на ден. Заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация.

Допълнителни услуги и екскурзии по програмата

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание

Бакшиши за екскурзовод / шофьор

Ползване на плажна кърпа: депозит от 10 EUR, който се заплаща при първото вземане и се възстановява след връщане на кърпата, плюс 3 EUR при вземане и за всяка смяна

Бебешка кошарка: 5 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела)

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

Почивка в Италия, Калабрия с настаняване в хотел Club Esse Costa dello Ionio 4*. Потвърдена програма с включени в цената посещения на Бари и Матера.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 15.12.2017, включени в посочените цени!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ:

06.06.2018 - 915 лева
13.06.2018 - 937 лева
20.06.2018 - 965 лева
12.09.2018 - 937 лева
19.09.2018 - 925 лева
26.09.2018 - 915 лева

Програма на пътуването:

1 ден / СофияБари – Марина ди Мандаторичо

Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 12:45 ч. Кацане на летището в Бари в 13:10 ч. Отпътуване за Йонийското крайбрежие на Калабрия. Настаняване в хотел "Club Esse Costa dello Ionio" 4* в Марина ди Мандаторичо. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

2 ден / Росано Калабро – Кориляно Калабро

Закуска. Информационна среща. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка:
Еднодневна екскурзия "Историческото наследство на Калабрия" – Росано Калабро и Кориляно Калабро (с дегустация на "ндуя" и ликьор в Росано Калабро) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.
Росано е важен център на Византийската империя, наричан още "Византия" или "Южна Равена". Разходка в историческия център на града: катедралата, посветена на Дева Мария, параклиса "Св. Марко" – един от най-добре съхранените примери за византийска архитектура, както и църквата "Панагия" от 10 в. В епархийския музей се съхранява световно известния Codex Purpureus Rossanensis – гръцко евангелие от 6 в., включено в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на историческата фабрика "Амарели", превърнала се в световен символ на производството на сладки изкушения от корените на женско биле, и Музея на женското биле. Дегустация на "ндуя" и ликьор. Екскурзията продължава с посещение на впечатляващия Замък на херцозите в Кориляно, определян като един от най-красивите и добре запазени замъци в Южна Италия. Построен през 11 в., в продължение на векове той е доминирал над околната равнина.

3 ден / Сан Джовани ин Фиоре – Лорика

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка:
Еднодневна екскурзия "Сърцето на Калабрия" – Сан Джовани ин Фиоре и Лорика на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.
Сан Джовани ин Фиоре, наричан "вход към платото Сила", е важен занаятчийски, търговски и туристически център в Калабрия. Градът е свързан с монаха Джоакино да Фиоре – основател манастира "Свети Йоан" от 12 в., около който се развил града, а абатството на манастира днес е една от най-големите религиозни сгради в Калабрия. Посещение на Лорика – живописно високопланинско селище на брега на езерото Арво, известно със своите съхранени и диви пейзажи.

4 ден / Чиро Марина

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка:
Полудневна екскурзия "Вкусът на Калабрия" – Чиро Марина и замъкът "Карафа" на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.
Посещение на винарна, в която се произвежда висококачествено вино "Чиро" с контролиран произход: червеното и розето се произвеждат от червено грозде сорт "галиопо" от Калабрия, а бялото вино – от бяло гръцко грозде. Посещение на Музея на виното и замъка на фамилия Карафа – неаполитански благороднически род, който през средните векове се превръща в една от най-влиятелните феодални фамилии в Неаполитанското кралство. Замъкът е разделен на 365 стаи, и според легенда в него би трябвало да е скрито съкровище.

5 ден / Санта Северина – Какури

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка:
Еднодневна екскурзия "Магнетичната Калабрия" – Санта Северина и Какури на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.
Санта Северина е наричан още "един от най-красивите италиански градове", откъдето може да се наслаждавате на невероятна панорама. Посещение на величествения и впечатляващ замък, построен по време на норманското управление (11 в.) върху вече съществуващо византийско укрепление. Разходката продължава с катедралата "Св. Анастасия" от 13 в. и Баптистерията, построена в духа на византийските традиции. Посещение на Какури, където върху скала с височина 650 м се намира красиво имение, построено като страж над цялата долина.

6 ден / Кротоне – Капо Колона – Ле Кастела

Закуска. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка:
Еднодневна екскурзия "Древност и Средновековие" – Кротоне, Капо Колона и Ле Кастела на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи.
В миналото Кротоне е бил един от най-важните градове в Магна Греция, в който Питагор основава своето училище. Посещение на националния археологически музей, в който се съхраняват важни артефакти от района на Магна Греция. На катедралния площад ще посетим базиликата "Дева Мария". Отпътуване към Капо Колона за посещение на светилището на Хера Лакиния – едно от най-важните светилища на Магна Греция. Последната спирка на екскурзията е Ле Кастела– една от най-красивите части на защитената зона Капо Рицуто. Тук се намира една от най-впечатляващите крепости в Италия, разположена на малък остров, свързан със сушата чрез тънка ивица земя.

7 ден / Марина ди Мандаторичо – Матера – Корато

Закуска. Ранно напускане на хотела. Отпътуване за провинция Базиликата за посещение на Матера (включено в цената). Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. "саси", като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в тези жилища не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране, на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град. "Мъртвият" период продължава, докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога "саси" заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели.
Настаняване в хотел "Appia Antica" 4* в Корато, район Бари. Свободно време. Вечеря с включени вино и вода. Нощувка.

8 ден / Корато – БариСофия

Закуска. Ранно напускане на хотела. Отпътуване за Бари – пристанище и областен град, вторият по значение икономически център в Южна Италия, развиващ се благодарение на транспорта и туризма. Това го прави едновременно оживен, приветлив и интересен за посещение. В новата част на града се разполагат основно административни сгради, магазини на световни марки, барове, ресторанти и озеленени паркове. Пешеходна разходка в историческия център на града (включена в цената). Тук се намира катедралата "Св. Савин", построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от катедралата се намира емблематичната за Бари крепост "Нормано Свево" от 12 в. – сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития. Разходката по крепостната стена разкрива красиви гледки към града, Адриатическо море и пристанището на Бари. Интересна за посещение е и базиликата "Свети Николай", където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Зад всеки ъгъл в стария град се крият малки магазинчета за сувенири и вино, ресторанти, сервиращи традиционните паста и фокача, а ароматът, който се носи от кафенетата, ви приканва да влезете и да опитате истинско италианско кафе, поднесено с топка сладолед или шоколадова торта.

Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 13:40 ч с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летище София, Терминал 1 в 15:55 ч.

ДОПЛАЩАНЕ:

Еднодневна екскурзия "Историческото наследство на Калабрия" – Росано Калабро и Кориляно Калабро (с дегустация на "ндуя" и ликьор в Росано Калабро) на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - 41 EUR (от 2г. до 11г.) / 45 EUR (от 12г.)

Еднодневна екскурзия "Сърцето на Калабрия" – Сан Джовани ин Фиоре и Лорика на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - 54 EUR (от 2г. до 11г.) / 60 EUR (от 12г.)

Полудневна екскурзия "Вкусът на Калабрия" – Чиро Марина и замъкът "Карафа" на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - 31 EUR (от 2г. до 11г.) / 35 EUR (от 12г.)

Еднодневна екскурзия "Магнетичната Калабрия" – Санта Северина и Какури на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - 44 EUR (от 2г. до 11г.) / 49 EUR (от 12г.)

Еднодневна екскурзия "Древност и Средновековие" – Кротоне, Капо Колона и Ле Кастела на български език. Провежда се при минимум 20 записани туристи. - 44 EUR (от 2г. до 11г.) / 49 EUR (от 12г.)

Пакет от 3 екскурзии: "Историческото наследство на Калабрия" – Росано Калабро и Кориляно Калабро; "Вкусът на Калабрия" – Чиро Марина и замъкът "Карафа"; "Древност и Средновековие" – Кротоне, Капо Колона и Ле Кастела. Екскурзиите се провеждат на български език и при минимум 20 записани туристи. - 113 EUR (от 2г. до 11г.) / 125 EUR (от 12г.)

Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" 3* след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в единична стая) - 54 лева

Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" 3* след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая) - 30 лева

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Пакетните цени са с включена отстъпка за ранни записвания и са валидни за резервации, направени до 15.12.2017 г.!

По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение.

Деца под 2 години, без да ползват легло и седалка в самолета, заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.

Деца от 2 до 3,99 години, без да ползват легло, заплащат: за дати на отпътуване 05.06 и 25.09: 460 лв; за дати 12.06 и 11.09: 482 лв; за дата 19.06 - 510 лв; за дата 18.09 - 470 лв.

Резервации: депозит 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена.

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Хотел "Club Esse Costa dello Ionio" 4*, Марина ди Мандаторичо, КАЛАБРИЯ

Местоположение
Комплексът е красиво разположен на брега на залива на Мандаторичо, с прекрасна панорамна тераса на морския бряг и гледка към морската шир. Пред хотела има и пешеходна пътека, по която да стигнете до централната част на селището, която е на около 400 м. Там ще намерите магазини, барове, ресторанти и аптека.

В хотела: басейн със зона за деца, плаж, бар и театър, в който се провежда анимацията, детска площадка, магазинчета (за дрехи, играчки и продукти за слънце), многофункционално спортно игрище, наем на велосипеди, скутери и рент-а-кар, безплатен WiFi в общите части.

Стаи
Обзаведени с комфортни мебели: климатик, телевизор, телефон, сейф (срещу заплащане), малък хладилник, баня с душ, хавлии. Всички стаи имат тераса. Третото легло в тройните стаи е допълнително, а стаите за четирима представляват спалня и легло на два етажа.

Ресторант
Ресторантът на комплекса предлага изхранване на блок маса: местни и международни ястия, разнообразие от предястия, основни ястия и гарнитури, истинска италианска пица, плодове и сладки неща. В ресторанта се провеждат и тематични вечери. За децата се предлага специално меню. Комплексът разполага и със специална стая за деца до 3 г., достъпна по всяко време, в която родителите могат да приготвят бебешка храна и да получат основните ястия, приготвяни в кухнята без добавена сол и с пресни продукти.

Плаж
Частният пясъчен плаж на комплекса се намира на около 200 м и разполага с чадъри, шезлонги и столове. Предлагат се различни възможности за водни спортове, плажен волейбол, плажен тенис и футбол. Непосредствено до плажа се намира и откритият плувен басейн с чадъри и шезлонги.

Допълнителна информация

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 15.12.2017, включени в посочените цени!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ:

06.06.2018 - 915 лева
13.06.2018 - 937 лева
20.06.2018 - 965 лева
12.09.2018 - 937 лева
19.09.2018 - 925 лева
26.09.2018 - 915 лева

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Калабрия |  Почивки - Италия |  Почивки - Калабрия |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Калабрия

Избрани оферти