Начало / Почивки / Почивки - Кавала

На плаж в Кавала, 1нощувка+закуска в хотел Espеria 3*

Номер на оферта

/

225847

Дати & цени

Цената включва

Цената включва :
Транспорт с лицензиран автобус от съответния град
Една нощувка със закуска в Хотел Есперия Кавала http://www.esperiakavala.gr/
Водач по време на пътуването
Пешеходна Обиколка на Кавала
Застраховка с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД

Цената не включва

Цената не включва:
Доплащане за застраховка за лица над 65 години - 3 лева
Разходи от личен характер
* Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

Програма на пътуването

На плаж в Гърция, Амолофи хотел Esperia 3*** в Кавала

3 дни /2 нощувки със закуски/ - 189 лева
15.06 - 17.06.2018
22.09 – 24.09.2018

2 дни /1 нощувка със закуска / - 125 лева
23.06.2018 от 125 лв.
07.07.2018 от 125 лв.
28.07.2018 от 125 лв.
04.08.2018 от 125 лв.
25.08.2018 от 125 лв.
01.09.2018 от 125 лв.
08.09.2018 от 125 лв.

На плаж в Гърция – Амолофи, Кавала

Нощувка в Кавала – хотел Есперия *** в центъра на града

http://www.esperiakavala.gr/

Цена от 125 лв.

Първи ден: Тръгване 5:00 от Пловдив Дом на Културата, в 7 : 00 от стадион Васил Левски – Неа Перамос – Кавала. Пристигане около 13:30 на Амолофи (Дюни) Неа Перамос – Свободно време за плаж. След обяд около 18:30 тръгване за град Кавала ( разстоянието е приблизително 10 км) и настаняване в хотел Есперия Кавала. Свободно време за разглеждане на нощна Кавала и за вечеря в някоя от крайбрежните местни таверни. Нощувка.

Втори ден – 8:00 Закуска. Освобождаване на хотела. Кратка пешеходна обиколка на Кавала – един от най-красивите градове на Егейско Море, по време на обиколката ще посетим църквата “Св. Петър и Павел”, Аквадукта, паметника и къщата на Мехмед Али, Имарета, църквата “Св. Богородица”, Крепостта, пристанището, кметството. В 10:00 часа отпътуване отново към Амолофи – свободно време за плаж до 16:00. След обяд връщане в София и Пловдив вечерта.

Хотел/цена
Esperia 3***
Тръгване от София
Цена за възрастен в двойна стая 125
Цена за трети възрастен 115
Цена за дете от 6 до 12 години настанено с двама възрастни 105

Тръгване от Пловдив
Цена за възрастен в двойна стая 135
Цена за трети възрастен 125
Цена за дете от 6 до 12 години настанено с двама възрастни 115

Цена за дете до 6 години (настанено с двама възрастни) – 80 лева
Полезна Информация

Амолофи (в превод: пясъчни дюни) е известен плаж в Северна Гърция, на около 10 км от Кавала. Представлява дълга и широка пясъчна ивица извън населените места, простираща се на 2 километра, с плитка вода. Амолофи е организиран пясъчен плаж, награден със Син Флаг. Има няколко бийч бара с приятна музика и добро обслужване, които предлагат чадъри и шезлонги – безплатни срешу консумация по ваш избор кафе, безалкохолно или бира. За гостите на заведенията има душове, покрити паркинги, както и безплатни паркоместа на открито за другите посетители на плажа.

Само на 350 км югоизточно от София в Северна Гърция се намира Кавала. Градчето е разположено по брега на Егейско море в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. То привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини. Тесните калдъръмени улички на старата му част са особено красиви с къщите в ярко розово, жълто и синьо. Други сгради се издигат като ослепително бели кораби - с обширни тераси, по които децата карат колело. Кокетните балкончета са окичени с цветя, а дървените капаци на прозорците придават на улиците старинен дух.Кавала има 100 000 жители, но през лятото броят им се утроява. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.н.е. и тогава се е наричал Неаполи. По-късно се прекръства на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. За него легендата разказва, че покръстил първата християнка - Лада, в местността Филипи, на 17 км северозападно от града. Там и до днес могат да се видят останки от старо римско селище. Сред забележителностите на Кавала са крепостните стени, византийските останки и аквадуктът - мост от римско време. Основният поминък на тукашните хора си остава риболовът. Светлините на отпътуващите вечер лодки са истинска атракция за гостите на курорта.

Тасос е гръцки остров в северната част на Егейско море, близо до брега на Източна Македония и Западна Тракия при устието на река Места. Главен и най-голям град е Тасос, често наричан и Лименас. Второто по големина селище е Лименария. Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море, на около 7 километра от континента. Той е най-северният остров на Тракийския залив, на малко разстояние от залива Керамоти. Наблюдаван от далече наподобява висока, потънала в морето планина. Най-високата му точка е връх Ипсари с 1203 м надморска височина. Високите част на острова са покрити с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието — от кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км. Легендата свързва името на острова с красивата Европа, отвлечена от Зевс и внука на цар Агинор, младия Тасос, който наред със синовете на Агинор бил изпратен да намери Европа, но след дългото търсене попаднал на изумрудения остров, с богата растителност, прекрасен климат и златни мини. Друго предание посочва Тасос като острова, на който живеели сирените, опитали се да отклонят Одисей от пътя му.

Информация за хотела

Хотелът се казва Esperia 3* http://www.esperiakavala.gr/

Намира се в самия център на града, в близост до пристанището и крайбрежния булевард, известен със своето гостоприемство и дългогодишен опит в сферата на обслужването, гарантира един комфортен и релаксиращ престой. 24 часа обслужване, безплатен wi fi, богата закуска.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кавала |  Почивки - Гърция |  Почивки - Кавала |  Уикенд почивка - Гърция |  Уикенд почивка - Кавала

Избрани оферти