Начало / Почивки / Почивки - Маскат

Оман - още един оазис в Персийския залив: 8 дни от 01.04.2019 г.

Номер на оферта

/

91051

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Дубай – София и включени летищни такси с АК Флай Дубай
Един брой салонен багаж до 7 кг с размер 56/45/25см на борда на самолета
Един брой чекиран багаж до 20 кг
Трансфер летище – хотел – летище
4 нощувки със закуски в хотел 3* в Дубай
1 нощувки със закуска в хотел 4* в Низва, Оман
2 нощувки със закуска в хотел 4* в Мускат, Оман
Обзорна обиколка на Дубай и Шаржа
Полудневен тур на Ал Ейн
Еднодневен тур на Низва и Grand Canyon
Посещение на Grand Canyon и древното селище Мисфат ал Абрейн
Полудневен тур на Мускат
Туристическа виза за Оман
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро.
Представител от България по време на целия престой в Дубай и Оман.
Обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай и Оман от професионални, лицензирани гидове.

Цената не включва

Кетеринг на борда на самолета
Допълнителни екскурзии
Лични разходи
Такса „Туристически Дирхам” в Дубай – заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване в хотела и се таксува на стая на вечер:
Ibis Deira City Centre 3* – 10 дирхама (около 5 лева) на стая на вечер
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Програма на пътуването

ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ, ОГРАНИЧЕН БРОЙ МЕСТА!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ОМАН – ОЩЕ ЕДИН ОАЗИС В ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ

с включени екскурзии до Дубай и Шаржа и
посещение на „Рамката“, Ал Ейн, Оман – Мускат и Низва

================================================================

ДАТА: 01.04. – 08.04.2019 г.

8 дни/7 нощувки - 3 нощувки в Оман и 4 нощувки в Дубай

=================================================================

ПАКЕТНА ЦЕНА:

На човек в двойна стая: 990 евро/1936 лв.
Единична стая: 1315 евро/2572 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Хотели по програмата:

В Дубай - Ibis Dubai Deira City Centre 3* или подобен
В Низва - Hotel Golden Tulip Nizwa 4* или подобен
В Мускат - Hotel Ramada Muscat 4* или подобен


===============================================================

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:

Включено посещение на Dubai Frame (Рамката) в Дубай!
Включено посещение на Лувъра по време на тура до Абу Даби!
Полудневен тур на Ал Ейн с посещение на музея на Aл Ейн - родната къща на Шейх Зайед!
Еднодневен тур на Низва и Гранд Каньон с джипове 4х4 с посещение на древното селище Мисфат ал Абрейн и Биркат ал Мауз!
Полудневен тур на Мускат с посещение на Голямата Джамия, Мутрах Сук, музея Баит ал Зубаир и крепостите крепости Мирани и Джалали!
Еднодневен тур до езерото “Wadi Shams” - най-голямото скално езеро в Оман!


=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 – 01.04.2019 (понеделник): СофияДубай

Среща на летище София /Терминал 2/ в 11:30 ч. с водача на групата, който ще ви придружава по време на цялото пътуване. Полет за Дубай в 14:10 ч. с авиокомпания Флай Дубай. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт” в 20:55 ч. Трансфер и настаняване в хотел Ibis Deira City Center 3* или подобен. Нощувка.


Ден 2 – 02.04.2019 (вторник): Дубай

Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Шаржа и Дубай с екскурзовод на български език (включена в цената с посещение на „Рамката“).
Днес ще разгледате второто и третото по големина емирства в ОАЕ. Арабската ни приказка ще започне с панорамна екскурзия на Шаржа, ще видите Синята джамия и Синия сук, ще направите приятна разходка по крайбрежната улица. Шаржа е наричано „емирството на знанието и науката“, то се простира на площ от 2600 кв. км между Дубай и Аджман и е управлявано от фамилията Ал Касими. Макар и трето по големина, Шаржа е емирството с най-богатата и интересна история. След това лежерно начало на деня, ще се отправим обратно към Дубай, ще преминем около внушителната крепост Ал-Фахиди /Al-Fahidi/, построена през 1787 г., за да пази от морски набези тогавашното селце. Сградата контрастира с модерните архитектурни постижения, представяйки автентичната местна архитектура. Ще добиете представа за живота на местните, такъв, какъвто е бил преди откриването на нефта и преди Емирствата да станат синоним на технически бум и място от бъдещето.

Разходката ще продължи с посещение на стария район Бастакия /Bastakiya/. Това е всъщност историческата част на Дубай, където се намират най-старите постройки и крепостни стени на града. Тук ще видите специфичните за арабския свят вятърни кули за охлаждане, които стърчат над всяка къща и играят ролята на естествени климатици. Ще направим кратка разходка и по Форт Ал Фахиди. Свободно време за обяд. Насочваме се към новата част на Дубай, където ви очаква поредица от архитектурни фантазии, превърнати в реалност - интересен контраст между уважаваните стари традиции и ултрамодерния лукс и много цветя в сърцето на пустинята.

По време на обиколката ще посетим една от най-новите забележителности на Дубай - „Рамката“ /Frame Dubai/, която бе открита официално на 1 януари 2018 г. в красивия парк Zabeel. Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай.

Двете 150-метрови стъклени кули са свързани с 93-метров частично прозрачен мост, където посетителите могат да се насладят на забележителна 360-градусова панорама на града. Северът показва забележителностите на стария Дубай - Дейра и Бур Дубай, а на юг ще видите модерните търговски центрове и популярните небостъргачи. Обиколката ни продължава към крайбрежния квартал Джумейра /Jumeirah/, най-високия небостъргач в света Бурж Кхалифа /Burj Khalifa/ и 7-звездния хотел Бурж ал Араб /Burj al Arab/. Турът продължава с посещение на Мадинат Джумейра /Madinat Jumeirah/ или, както го наричат, „Арабската Венеция”. Свободно време за романтични снимки и кратка почивка. След това ще се отправим към изкуствения остров Палм Джумейра/The Palm Jumeirah/, като ще имаме възможност да видим и снимаме великолепната арка на луксозния хотел „Atlantis The Palm”.

Ще продължим към новия бляскав квартал Дубай Марина /Dubai Marina/ и ще спрем за фото-пауза до забележителния спираловиден небостъргач с 90-градусово усукване – КайЕн Тауър.

Полезна информация за екскурзията: Целодневна екскурзия, включена в пакетната цена, с екскурзовод на български език. Транспортът се осъществява с климатизиран автобус, но има и кратка пешеходна част, продължителност около 8 часа.

Вечерта: допълнителна екскурзия - традиционна Емиратска вечеря в автентичен местен ресторант. Цена – 65 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR) при мин. 10 човека.
Нощувка.


Ден 3 – 03.04.2019 (сряда): ДубайАбу Даби

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка.

Сутринта от 09:30 ч.: допълнителна екскурзия - Абу Даби с включено посещение на Лувъра. Цена – 65 EUR (деца до 12 г. – 55 EUR)

Само преди 80 години Абу Даби не е много повече от рибарско пристанище, кацнало върху един остров в непосредствена близост до континента, известно с ловците си на перли. Днес Абу Даби - столицата на Емирствата, грабва с лежерната омая на белия пясък, тюркоазени води, подреденост и отново блестящи архитектурни постижения.
Още на влизане в града ще посетите о-в Яс /Yas Island/ - известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирменните магазини на развлекателния парк Ferrari World. Кратко свободно време за разходка в Яс Мол /Yas Mall/.

Отправяме се към най-новия музей в Абy Даби - Лyвъpа, който е пъpвият клон на световноизвестния музей извън Франция. Модернистичният музей, чиято архитектура е вдъхновена от арабските медини (квартали), обхваща 55 постройки с идеята за "универсален музей" белите му стени улавят отражението на водата на Персийския залив.
Бризът, долитащ от залива, охлажда тъмните коридори. Слънцето "наднична" през уникалните 7850 метални звезди в музейния купол със 180-метров диаметър и тегло 7500 тона, създавайки усещането за "дъжд от светлина". За разлика от други музеи, където подредбата е хронологична, стилова или направена съгласно друг обединяващ критерий, то Лувъра в Абу Даби обединява универсални теми и междукултурни влияния - от праисторически времена до наши дни. Общо 620 е броят на изложените творби, 300 произведения на изкуството са предоставени на филиала в Абу Даби от 13 музея във Франция. Сред тях е и автопортрет на Ван Гог. Сред 28-те творби, заети от близкоизточни институции, е двуглава скулптура на над 8000 години, предоставена от Йордания. Неолитната статуя - една от най-ранните известни в човешката история, е сред първите творби, които ще видите.

След разглеждането на Лувъра, се отправяме към сърцето на града, ще ви заведем в традиционното селище /Heritage Village/. Разположено е непосредствено на морския бряг и открива прекрасна гледка към целия град. Там ще можете да видите как е изглеждал животът на местните и техният поминък, преди откриването на черното злато. Кратка почивка за обяд или шопинг в Марина Мол Абу Даби. Ще разгледате и импозантния хотел Емирейтс Палас /Emirates Palace/ (фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил с архитектура, напомняща дворец от приказките. На връщане към Дубай оставате поразени от великолепието на бялата джамия „Шейх Зайед”. Ще имате възможността да я посетите и да изпитате красивото усещане за широта, простор и бяло спокойствие.

Забележка: при промяна часа за посещение на джамията, програмата може да се проведе в обратен ред по отношение на разглеждане на забележителностите.

Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „Шейх Зайед“ има изискване за облеклото на мъжете и жените. Моля обърнете внимание на инструкциите, които ще ви се предоставят преди заминаване.


Ден 4 – 04.04.2019 (четвъртък): Дубай – Ал Ейн – Оман/Низва

Закуска. Отпътуване от Дубай рано сутринта към Ал Ейн - най-зеленият град в ОАЕ и вторият по големина в емирство Абу Даби, познато като Градът – Оазис. Известен е в историята, като един от селскостопанските центрове на Емирствата с най-огомните плантации от финикови палми и развито отглеждане на зеленчуци. Програмата ни включва посещение на оазиса в центъра на града, както и музея на Aл Айн - родната къща на Шейх Зайед, нарична от народа си бащата на нацията. По желание посещение на най-голямата зологичекса градина в ОАЕ (билетът се заплаща на място). Свободно време за обяд.

Отпътуване към Оман – родината на Синбад Мореплавателя е една модерна и развиваща се страна, която се намира до нефтените гиганти, но успява да запази своята самобитност и достойнство. И това е така не само защото е най-старата независима държава на Арабския полуостров с хилядолетна история, а защото хората, които живеят в нея вярват, че за да оцелее едно общество, моралът трябва да бъде определяща част от неговото съществуване. Преминаване на границата и отпътуване към Низва – културната столица на Оман.

Пристигане в Низва в късния следобяд. Настаняване в Golden Tulip Nizwa Hotel 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.


Ден 5 – 05.04.2019 (петък): Низва – Grand Canyon – Мускат

Закуска. Полудневен тур на Низва с посещение на стария град и известния пазар на Низва, както и на средновековната крепост на града, която ще Ви пренесе в приказките на Шехерезада. Ще се разходим из града, който е оживен център на занаяти, а пазарът за сребро е най-известният в региона. Това е място, където можете да се потопите в някои от най-оригиналните стари традиции на Оман. Свободно време за обяд.

Отправяме се с джипове 4х4 към планината Джабел Шамс (Jebel Shams - планината на слънцето) и известния Grand Canyon на Оман. На върха на планината се открива гледка към каньона, съпоставима само с Grand Canyon в Америка. Продължаваме към Ал Хамра, където ще посетим древното селище Мисфат ал Абрейн (Misfat Al Abrein), разположено на 1000 м. н.в. Докато се разхождате из това красиво село, където времето е спряло, ще бъдете пленени от приятелското отношение на хората. Под сянката на лимоновите дървета, малките улички се извиват нагоре към накацалите по склона къщи, приличащи на изсечени в скалата пещери, със спираловидни стълби, водещи до красиви скални тераси.

Продължаваме към Биркат ал Мауз (Birkat Al Mouz), разположен в оазис в подножието на планината Джебел Акдар (Зелената планина). Това е едно от най-известните селища в Оман, със своите руини на традиционни стари къщи, разположени сред голяма бананова плантация. Тук можете да видите добре запазената стара напоителна система Falaj, която е включена като световно наследство на ЮНЕСКО.

В късния следобед се отправяме към Мускат. Пристигане и настаняване в хотел Ramada Muscat 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.


Ден 6 – 06.04.2019 (събота): Мускат

Закуска. Свободно време или по желание еднодневен тур до езерото “Wadi Shams”. Цена 55 EUR.

Wadi Shams е най-голямото “wadi” или скално езеро в Оман. Представлява изключително красив комплекс от скали, езера в скалите и подводни пещери. Възможност за плуване и плаж. Турът включва ходене в планинска местност около 1 час и плуване в плитки езера.
Ако смятате, че райските оазиси с вода, палми и друга растителност в пустините са само мит или мираж, то ние ще ви покажем, че всъщност съществуват такива! Оазисът Вади Шамс е истински рай на земята - езеро, бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки.

Долината Вади Шамс е една от най-известните и популярни туристически атракции на Оман и е едно от най-красивите места в страната.

Връщане в хотел Ramada Muscat 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.


Ден 7 – 07.04.2019 (неделя): Мускат – Дубай

Закуска. Отправяме се на полудневен тур на Мускат. Първото ни посещение ще бъде Голямата Джамия – храмът се издига величествено със своята сложна, но изчистена архитектура. Посещението на тази забележителност е задължително за всеки турист, посетил Мускат (отворена всеки ден за посетители между 08:00 - 11:00 ч., с изключение на петък и по време на празници).

Продължаваме с пазарите за риба и зеленчуци в Мутрах, където ще имате възможност да се потопите в традиционната за арабския свят атмосфера. Мутрах се явява административна област, намираща се в провинция Маскат и преди откриването на нефт, Muttrah е бил център на търговията в Оман.

Посещение на Мутрах Сук/Мuttrah Souq/ е може би един от най-старите пазари в арабския свят - най-големият закрит пазар в Оман, който ще ви посрещне с феерия от цветове и аромати. Тук се предлагат разнообразни стоки и особено типични за Оман сувенири като тамян, Омански ханджари и красиви сребърни занаятчийски изделия, шалове от пашмина и др. Следващата ни спирка е музеят Баит ал Зубаир – превърнат в музей на оманското културно наследство през 1998 г. Тук са изложени археологически находки, традиционни национални дрехи и бижута, както и стари картини отпреди Ренесанса.

От тук ще продължим към двореца на султана и издигащите се от двете му страни крепости Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век. Свободно време за обяд!

Отпътуване към Дубай и пристигане в късния следобед и настаняване в хотел Ibis Deira City Center 3* или подобен. Свободно време. Нощувка.


Ден 8 – 08.04.2019 (понеделник): Дубай - София

Закуска. Освобождаване на хотела около 07:00 ч. Трансфер до „Дубай Интернешънъл Еърпорт” за полет до София в 09:40 ч. Пристигане на летището в София в 13:35 ч.



=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за записване:
Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
Депозит в размер на 50% от сумата на човек.
Доплащане до 30 дни преди заминаването.

Анулации:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
от 59 дни до 31 дни-депозита
от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 20.03.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Дубай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Вид използван транспорт: Самолет, Автобус, Джип

Забележки:
Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.70 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозитът не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 20. Срок за уведомление за недостигнат брой: 14 дни преди датата на отпътуване
При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.



=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Оман |  Оферти - Маскат |  Почивки - Оман |  Почивки - Маскат |  Екзотична почивка 2024 - Оман |  Екзотична почивка 2024 - Маскат

Избрани оферти