Начало / Почивки / Почивки - Банкок

Различният Тайланд - история, култура и екзотична почивка!

Номер на оферта

/

40357

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет на Катарски авиолинии София-Доха-Чианг Май и Пукет - Доха –София с включени летищни такси и чекиран багаж;
- Вътрешен полет Чианг Май- Пукет с включени летищни такси и чекиран багаж;
- Трансфери по описаната програма;
- 5 нощувки в Чианг Май, хотел Movenpick Suriwongse 4**** или подобен, в двойна стая;
- 6 нощувки в хотел Novotel Phuket Kamala 4**** или подобен, в двойна стая;
- 11 закуски, 7 обяда и 1 вечеря (Thai set menu), без напитки
- Входни такси и разходките с лодка по описаната програма;
- Англоговорящ местен екскурзовод;
- Водач-преводач;
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с 20 000 щатски долара покритие.

Цената не включва

- Виза за Тайланд ( 30 евро към 15.05.2018г). Агенцията съдейства за издаването й.
- Бакшиши за шофьор и екскурзовод
- Разходи от личен характер
- Изхранване различно от упоменатото по програмата

Програма на пътуването

ДАТА: 24.01.2019 - 05.02.2019

ЦЕНИ
На човек 2469 евро/ 4829 лева
Доплащане за единична стая 665 евро/ 1300 лева

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Предимства на програмата:

- Тур, съчетаващ история, култура и почивка в едно
- Подбрани хотели с висок рейтинг
- Включени еднодневни турове до известните острови Phi - Phi, великолепния Phang Na и острова на Джеймс Бонд по време на престоя в Пукет

=============================================================

ПРОГРАМА

24-ти януари – Среща на летище София за полет с Катарски авиолинии в 12:15ч. Кацаме в Доха в 18:05ч., следва полет в 19:55ч. към Чианг Май отново с Катарски авиолинии.

25-ти януари – Пристигаме в Чианг Май рано сутринта, в 06:00 ч. Ще бъдем посрещнати и трансферирани от фирмата-партньор до хотела, за да си оставим багажа и се освежим.
Към обяд започва нашият сити тур. Чианг Май е разположен на около 700 км от Банкок и е най-големият и значим град в Северен Тайланд. Името му означава „нов град“, защото става новата столица на кралство Лан На през 1296 г. Районът е богат на великолепни стари храмове, като Wat Phra Singh е един от най-атрактивните. Датира от 14-ти век и е един от най-добрите примери на класическата архитектура в Северен Тайланд.
Ще разгледаме и Wat Chedi Luang, известен с огромната си пагода. Строителството на храма е започнало през 1391г. и продължило почти столетие. Земетресението през 1545г. разрушава голяма част от пагодата. През 1990г. е била частично възстановена.
В този ден е предвидена беседа с монаси в будисткия храм Wat SuanDok, известен като „Храмът на цветната градина“, заради мястото на което е построен - бившата кралска градина. Този храм се отличава с многото на брой чеди, в които се пази праха на членове от различни поколения на кралското семейство.
Надвечер ще бъдем трансферирани до известния Warorot market, за да почувстваме атмосферата и да се докоснем до начина на живот на хората от Северен Тайланд.
Нощувка в хотел в Чианг Май.

26-ти януари - След закуска в хотела ще започнем деня с посещение на Doi Suthep temple, най-свещеният храм на хълма с огромното му митологично стълбище Nagas с 306 стъпала. Интересна е композицията вътре в манастира със стъпаловидното покритие на чеди-то с медна основа и красивото златно чадърче, съдържащо реликви на Буда.

Обяд в местен ресторант.
Следобед ще продължим с обиколка по местните занаятчии, включваща център за производство на чадъри, фабрика за производство на сребро, фабрика за тъкане на коприна, фабрика за дърворезба и др. Ще се върнем до хотела за кратка почивка, защото вечерта ни предстои да се потопим в традиционната Тайландска култура с шоу и Khantoke. Вечеря. Нощувка.

27-ми януари – Ще се отправим на целодневен тур от 07:00 до 21:00 часа, включващ Златният триъгълник . Тази обиколка ще ни отведе до град Чианг Рай, по-голямата сестра на Чианг Май, основана през 1262г. от крал Менграй. Програмата ще започне в Чианг Рай, като ще посетим красивия Бял храм, известен още като Wat Rongkhun, построен от известния будистки художник Mr.Chalermchai. Този храм е едно от модерните чудеса на архитектурата.
Ще продължим посещавайки Sop Ruak, където река Руак се влива в могъщия Меконг и се събират границите на трите държави – Тайланд, Мианмар и Лаос. Ще обядваме в местен ресторант и следобед ще се разходим с лодка по Меконг до DonSao.
Вечерта ще се върнем обратно в Чианг Май.

28-ми януари – Рано сутринта (около 08:00ч.) ще се отправим към Maetaman, за да посетим много добре организиран парк за слонове, да се полюбуваме на тези умни животни, които ще ни демонстрират уменията си. Те дори рисуват картини пред учудената публика. Ще имаме възможност да пояздим (около 45мин.), да се разходим с волска каруца и да се спуснем по река Mae Taeng с бамбукови салове. Обяд в местен ресторант.
Следобед ще посетим автентично село на жените с дългите вратове. Следва посещение на ферма за орхидеи. В края на деня ще се върнем в хотела.

29-ти януари- В 08:00ч. сутринта ще бъдем трансферирани с миниван до Национален парк Doi Inthanon, където ще направим около 2.30 часа трекинг до водопада Phadokseaw. Ще се срещнем и с истински представители на племето Karen, за да научим за техния начин на живот. Ще посетим и Twin pagoda преди да обядваме в местен ресторант.
Следобед ще спрем за кратко и при водопада Vachiratharn и Hill Tribe market, след което ще се върнем в хотела.

30-ти януари – Ще напуснем хотела след закуска, за да бъдем трансферирани до летище за полет до Пукет.
След като пристигнем, ще се настаним за 6-дневна почивка в хотел на плажа.

31-ви януари – При хубаво време денят е предвиден за островите Phi - Phi. Ще отпътуваме от Royal Phuket Marina с лодка към Maya Bay, за да поплуваме, да починем на плажа и да разгледаме околността. Който има желание за плуване и шнорхелинг, би могъл на го направи във Phi Phi Ley или Phi Phi Don.
Предвиден е обяд на острова.
Ще посетим и о-в Bamboo или Rang Yai Island. Ще се върнем обратно до марината на Пукет, за да бъдем трансферирани до хотела. Нощувка.

1-ви февруари – Този ден е предвиден изцяло за почивка.

2-ри февруари- Ако времето позволи, сутринта след закуска ще се отправим към Ao Por Pier, за да се качим на луксозна лодка и в 09:45 да отплаваме към Phang Na. След около 1 час на море, пристигаме на о-в Panak, за да влезем с кану в някоя от пещерите Bat или Mangrove. След това ще отплаваме към о-в Hong, където отново можем да караме кану, а водачите ще ни покажат скрити пещери и лагуни.
По обед ще хапнем на бюфет обяд на борда, преди да стигнем до о-ва на Джеймс Бонд (Tapu Island). След обед отново ще можем да се насладим на плаж и плуване, а по-късно ще се върнем в Пукет.

3-ти февруари и 4-ти февруари ще са свободни за почивка и плаж.

5-ти февруари – Рано сутринта ще бъдем трансферирани до летище за обратен полет с Катарски авиолинии в 08:10ч. Кацаме междинно в Доха в 12:00ч., след което ще продължим в 16:05. с полет за България. Очаквано време на кацане в София – 20:25ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележка:
** Последователността на посещаваните обекти по програмата може да бъде променяна. Еднодневните турове с лодка се осъществяват при подходящи метеорологични условия.


Условия на пътуването:
- Минимален брой туристи: 15
- Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването


Начин на плащане:
депозит – 1500 лева и окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.


Неустойки при анулация
- от момента на записване до 90 дни преди пътуването – без неустойка
- от 89 дни до 60 дни преди пътуването – стойността на депозита
- от 59 дни до деня на пътуването 100% сумата по резервация

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Почивки - Тайланд |  Почивки - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти