Начало / Почивки / Почивки - Струмица

Нова Година 2018 СПА хотел СИРИУС 4* в Македония - Струмица

Номер на оферта

/

206072

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус
- 3 нощувки със закуски в СПА хотел СИРИУС-4*- http://www.hotel-sirius.com.mk/
- 2 стандартни вечери без напитки на 30.12.17 и 01.01.18;
- Новогодишна вечеря с богато меню и включени напитки: 100 ml гроздова ракия от Тиквеш; 0,200 ml вино – бяло или червено от Тиквеш, безалкохолна напитка и вода;
- Жива музика във всички вечери на престоя
- Безплатно ползване на всички съоръжения в СПА центъра на хотела
- Мед. застраховка помощ при пътуване в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност – 2000 евро;
- Посещение на забележитеностите по програмата;
- Водач от агенцията.

Цената не включва

- Входни такси за обекти посещавани по желание
- Спа процедури /масажи / по желание

Програма на пътуването

СПА почивка за Нова Година 2018 оферта в СПА хотел СИРИУС 4* в Македония - Струмица

ПРОМОЦИЯ новогодишна СПА оферта 2018 на ТОП цена 470 лева до 19 Октомври 2017!

Хотели в Струмица – СПА хотел Сириус 4*, вижте хотела тук: http://www.hotel-sirius.com.mk/

Новогодишна оферта за четири дни с ТРИ нощувки на дати: 30.12. – 02.01.18; 31.12. – 03.01.18

Предимства на програмата:
- СЕДЕМ години традиция в предлагането на СПА хотел „Сириус” 4* в Струмица, Македония!
- СПА хотел Сириус 4* е оазис на спокойствието, сред прекрасен парк и красива панорама към окръжаващите го планини.
- СПА и УЕЛНЕС център СИРИУС e с площ от 1500 кв.м. и предлага: басейн с олимпийски размери джакузи, фитнес, турска баня, парна баня, инфра ред сауна, финландска сауна, солена баня „Мъртво море“, 6 масажни и един витаминен бар, което е безспорно предимство в избора Ви на пакет в почивните дни за Нова Година 2017 година!
- Близка дестинация само на 230 километра южно от София; вкусна кухня и позната македонска забавна и народна музика.

Програма:
1 ден (30.12.2017): София – Рупите – Струмица
Сутринта в 08:00 часа отпътуване от София, площад „Александър Невски”. Пътуване по маршрут: София – Рупите – Ново село – Струмица. Около 10:30 сутринта пристигане в местността Рупите-свято място, скътано в пазвата на единствения съществувал някога в България вулкан - Кожух. Навсякъде из кратера извират множество горещи минерални извори с високо съдържание на сяра, подходящи както за провеждане на лечебни процедури, така и за отглеждане на зелени водорасли в образувалите се поточета. Мястото е прочуто със своята естествена концентрация на космическа енергия – причина, заради която прочутата българска пророчица Ванга избра последният й дом да бъде тук, а така също и да бъде място за съградения от нея храм ”Света Петка“, привличащ поклонници от цяла България. Престой в Рупите за около един час. Продължаване за границата с Р. Македония при КПП Златарево / Ново село. В ранния след обяд пристигане в град Струмица. Панорамна разходка с автобуса в „града на фонтаните” и първи впечатления от прекрасно уредения, колкото древен, толкова и млад град. Свободно време за разходка, чаша ароматно кафе или обяд в центъра на града. В късния след обяд настаняване в СПА хотел „Сириус” 4*. Свободно време за релаксация и възползване от СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден (31.12.2017): Струмица
Закуска. Туристическа програма в околностите на Струмица, включваща древните византийски манастири: ”Свети Леонтий” в село Водоча и манастира ”Св.Богородица Милостива” в село Велюса. Разглеждане и запознаване с тяхната история. На връщане, по желание, свободно време в града. Завръщане в хотела, възможност за релаксация и процедури в модерния новооткрит СПА център на хотела.
В 20.00 часа Тържествена Новогодишна Вечеря в ресторанта на хотела в компанията на професионален оркестър с известни македонски певци, който ще ни поднесе разнообразни стилове музика за всеки вкус.
00.00 часа ЧЕСТИТА НОВАТА 2018 ГОДИНА!
Нощувка.

3 ден (01.01.2018): Струмица
Късна закуска. Свободен ден за СПА развлечения и почивка. Вечеря. Нощувка.

4 ден (02.01.2018): СтрумицаСамуилова крепост - ПетричСофия
Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на хотела в 11:30 часа и отпътуване за София. Попътно посещение в Национален парк-музей ”Самуилова крепост” за около половин час. Разходка в Петрич за около два часа с възможност за обяд и шопинг. В 15:30 часа продължаване за София. Пристигане в София вечерта.

Пакетна цена на турист:
Редовни цени ПРОМОЦИЯ

На турист в двойна стая 485 лева 470 лева
Единична стая 595 лева 580 лева
Дете 0 – 03 г. 55 лева 55 лева
Дете 03 – 05.99 г.
с 2-ма възрастни в стая 230 лева 215 лева
Дете 06 – 11.99 г.
на доп. легло в двойна стая 255 лева 240 лева

Забележка: деца до 03 години, не ползват легло и заплащат само 55 лева – получават място в автобуса и стол в ресторанта за тържествената вечер.

Доплащане: медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!

За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка в цената 25 лева!

Туристите със собствен транспорт нямат запазени места в автобуса при задължителната тур.програма. Те могат да се включат в програмата, само ако има свободни места в автобуса.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт
За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие) за тяхното съгласие детето да напусне България
За деца под 18 години, чийто родители са със различни фамилни имена, се изисква акт за раждане на детето (оригинал + 1фотокопие) за да се удостовери, че то е придружавано и от двамата си родители

Начин на плащане:
При записване 200 лева депозит; остатъкът – до 12 декември.

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за страната.

Агенцията си запазва правото за промени в реда на изпълнение на програмата!

Полезна информация:
Валута: 31 денара = 1 лев
България 12:00 часа – Македония 11:00 часа

Полезна информация за близката и малко позната дестинация – СТРУМИЦА
Струмица – наричана в древността Астарион и Тиверопол е древно селище на „Царевите кули”, на звездите, на Светата Дева, на карнавалите, на първите християни, на ослепените самуилови войни, на мъченичеството и православните ценности. Градът е древен, но жив и младолик, даващ подслон на хиляди поколения и родове, натрупал хиляди пластове история, отпечатал хиляди човешки съдби.

Струмица е само на 210 км разстояние от София, разположен на 256 м.надморска височина в красивата Струмишка котловина, заобиколена от планините: Беласица, Огражден и Еленица.

Крепост „Цареви кули”- е разположена на хълма южно от град Струмица. Мястото е било лесно за отбрана поради факта, че е оградено отвсякъде със стръмнини. Крепостта е играла важна роля в отбранителната система на Беласишката битка през 1014 г. за разлика от други твърдини, крепостта над Струмица не е била завладяна от византийския император Василий ІІ. В момента крепостта се реставрира и все още не е готов пътя до нея.

Църква "Света Богородица милостива", с. Велюса
Средновековна църква, разположена е на 7 км от Струмица, в с. Велюса. Църквата заема важно място в религиозния и духовен живот на югоизточна част на Македония. По запазените надписи върху двата архитрава се съди, че църквата е основана от монаха Мануил. Той идва във Велюса от Халкидонския манастир "Св. Авксентий" в Мала Азия.

Манастирът "Света Богородица милостива"е разположен върху варовикова скала на северния склон на планината Еленица. По-късно името на манастира е използвано като основа за днешното име на селището.

Комплексът църкви "Свети Леонтий" в с. Водоча
Разположен е на 4 км от Струмица. Състои се от три църкви – източна, западна и средна. Има три фази в изографисването на интериора. Има архитектурни останки, допълнителни постройки и манастирски комплекс, столова, стопански гради, две бани и многопластов християнски некропол. От ранния християнски период са запазени части от основите на базилика с мраморна декорация, датиращи от V и VІ век.Църквата е била разрушена по време на царуването на цар Самуил, но след това е възстановена. Като епископска църква се споменава в хартите на Василий ІІ от 1018 г. Апсидата на олтара й заедно с проскомидията и дякониконът се пазят и до днес. Средната куполна църква от комплекса на Вадоча е построена в началото на ХІІ век. Некрополът, разположен в югозападната и северозападната част, също отразява богатия духовен и културен живот в тези територии. Разкрити са над 1000 гроба с бижута и керамика, датиращо между ХІV и ХІХ в.

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Струмица |  Почивки - Македония |  Почивки - Струмица |  Нова година 2023 - Македония |  Нова година 2023 - Струмица

Избрани оферти