Начало / Почивки / Почивки - Римини

Очарованието на ИТАЛИЯ с тръгване от Бургас

Номер на оферта

/

200184

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет Варна - Милано - Варна с включен 15 кг багаж с размери 56*45*25 см
5 нощувки със закуски и вечери в Римини
1 нощувка съ сзакуска в хотел в района на Верона
1 нощувка със закуска в хотел в района на Бергамо
разходка край езерота Гарда в курорта Сирмионе
екскурзионна обиколка на Верона
екскурзионна обиколка на Болоня
екскурзионна обиколка на Равена
мед. застраховка с покритие 10 0000 евро
екскурзовод на български език по време на пътуването

Цената не включва

градска такса
входни такси за посещаваните обекти
допълнителните екскурзии описани в програмата
лични разходи и бакшиши

Програма на пътуването

Почивка в РИМИНИ с отпътуване от БУРГАС. Богата екскурзионна програма. 3 екскурзии включени в цената .

Програма

ДЕН-1

03.10.2017 г.
Отпътуваме сутринта от Бургас с автобус до летище Варна. Регистрация за полет Варна - Милано в 06.00 ч , каца в Милано летище Бергамо в 07.35 ч . Посрещане от екскурзовода и се отправяме към езерото Гарда и курортното градче Сирмионе . Разходка в Сирмионе. Свободно време за обяд.
Отпътуваме за Верона, градът на Ромео и Жулиета. Пешеходна разходка в историческия център на града: Арена ди Верона – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад “Бра” – най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Европа; Къщата на Жулиета; площад “Деле Ербе” – старият римски форум; площад “Синьория” – аристократичният площад на Верона.

Настаняване в хотел Hotel Borghetti , Верона . Нощувка .
ДЕН-2

04.10.2017 г.
Закуска. Разглеждане на РАВЕНА , градът ставал три пъти столица през различни епохи. Екскурзията включва: площада и мавзолея на Данте Алигиери, пиаца Дел Пополо, двореца на Теодорикс (отвън), базиликата на „Свети Виталий”, мавзолея на Гала Плацидий, Свети Аполинаре, базилика Сан Витале (отвън). Отправяме се към Римини. Настаняване в хотел SUNSET 4* .Вечеря. Нощувка .
ДЕН-3

05.10.2017 г.
Закуска. Свободно време за почивка и разходки.
След обед по желание екскурзия до Сан Марино .Посещение на Република Сан Марино, която претендира да бъде една от най-старите в света . Пешеходна разходка и разглеждане на: площад „Либерта“ , където се издига и статуята на свободата; Правителствения дворец, който се намира в центъра на площад Либерта. Двореца е реставриран от архитекта Гае Ауленти и е смятана за една от най-красивите сгради в света; Крепостните стени с трите кули – символ на Републиката. Най-старата Гайта от ХІ в., най-високата Честа от ХІІІ в. и третата Монтале от ХІV в., която е частна кула и е затворена за посещения (срещу доп.заплащане ) .Вечеря. Нощувка.
ДЕН-4

06.10.2017 г.
Закуска. Свободно време за почивка и разходки.
*По желание целодневна екскурзия до ВЕНЕЦИЯ
Разглеждане на един от най-красивите градове на света - Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод на български език, разглеждане на: площад „Сан Марко“ наричан от Наполеон „ най-елегантният салон на Европа“ и едноименната базилика „Сан Марко“; Камбанарията; Двореца на Дожите, построен в готически стил с неестествено червено оцветените си колони; Мостът на въздишките, свързващ старите затвори със стаите за разпити в Двореца на Дожите, откъде се смята, че идва и името на самия мост. Разходка до моста Риалто , който бил единственият начин да се прекоси Канале Гранде пеша преди 19 век.
Вечеря. Нощувка .
ДЕН-5

07.10.2016 г.
Закуска. Свободно време
*По желание екскурзия до ПЕРУДЖА И АСИЗИ.
Ще се потопите в историята, културата и чудните съкровища от изкуството на местността. По време на пешеходната разходка ще се разгледате: Двореца на магистратите (Palazzo Dei Priori); Големия фонтан (Fontana Maggiore) създаден от Никола и Джовани Пизано , Катедралата Сан Лоренцо. Посещение на мистичния град на Св.Франциск – Асизи, защитен от дълги крепостни стени и 8 напълно запазени укрепителни канала. Разглеждане на базиликата „Св. Франциск“, издигаща се на място известно през Средновековието като„Хълм на Ада“;базиликата Дева Мария на Ангелите (Porziuncola); базиликата Св. Клара от Асизи , изградена с типичния розов камък, извлечен от кариерата на планината Субазио. Тук ще видите фрески датиращи от 12 век.
Вечеря. Нощувка.
ДЕН-6

08.10.2017 г.
Закуска. Свободно време.
*По желание екскурзия до ФЛОРЕНЦИЯ.
Какво е ИТАЛИЯ,ако не сте видели ФЛОРЕНЦИЯ!!!
Разглеждане на поразително красивата Флоренция, един пищен град с многовековна история. Възможност за разглеждане на църквата "Санта Кроче" – наричана още националния "Пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; четвъртата по големина катедрала в света "Санта Мария дел Фиоре" с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с "Вратите на Рая"; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе.

Вечеря. Нощувка.
ДЕН-7

09.10.2017 г.
Закуска. Отпътуване от Римини.
Отпътуваме за Болоня. Пешеходна разходка - разглеждане на забележителностите: Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун – най-често наричана от местните Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре и смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ , двете кули символ на града. Време за покупки.
Продължаваме към Милано, Бергамо. Нощувка в хотел в района на Бергамо , Villa Zoia 4* или подобен.
ДЕН-8
10.10.2017 г.
Закуска . Трансфер до летище Милано Бергамо. Регистрация за полет в 08.20 ч. , каца във Варна в 11.45 ч. Следва трансфер с автобус до Бургас. Край на програмата.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Римини |  Почивки - Италия |  Почивки - Римини |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Римини

Избрани оферти