Оферта номер: 225391

Очарователен Тайланд - Банкок, Аютая и Пукет, 2019

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Почивки в Банкок и Почивки в Тайланд.

Очарователен Тайланд - Банкок, Аютая и Пукет, 2019
от 2948 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
- Самолетен билет София–Доха-Бангкок–Пукет–Доха-София
- Пътнически и летищни такси
- Багаж 20 кг. чекиран и 7-8 кг. ръчен
- Панорамен тур на Бангкок с включен обяд
- Целодневен тур на старата столица Аютая с круиз по реката и вечеря
- 6 нощувки със закуски в Thavorn Beach Village 4* хотел на о-в Пукет, Beach Cottage или Hillside Ocean Facing Room Jacuzzi (по избор)
-3 нощувки със закуски в Бангкок в х-л Millenium Hilton 5* или в h-l Amari Watergate 4* (по избор)
- Трансфери летище - хотел - летище
- Медицинска застраховка* с покритие 10000 Euro /с Assistance/
Цената не включва
- Екскурзии по желание /записват се предварително/ - в допълнение
- Виза за Тайланд – 30 Euro /издава се в рамките на 3 работни дни/
- Лични разходи
- Хранения извън упоменатите
- Туристическа такса - ако се изиска от хотела
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - заплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация ( 2-3% от стойността). Може да се сключи до 5 дни след подписване на договора, съгласно условията на ЗАД „АРМЕЕЦ”
ДАТИ: 19.01-29.01, 02.02 - 12.02, 09.02 - 19.02.2019г.


==================================================================

ЦЕНА: от 2948 лв.
Цената е в лева на човек на база BB (нощувка+закуска).

- Отстъпка за дете 2-11.99 г.: 250-500 лв. в зависимост от избрания хотел.
- Единично настаняване - доплащане от 1000 лева
- Трети възрастен - отстъпка от 90 лева

Ранни записвания до 20.10.2018 г.

- Депозит 50%.
- Доплащане до 35 дни преди отпътуване.

===============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тайланд заслужено заема първо място сред най-посещаваните страни в Азия. Прекрасни плажове, божествени островчета, богата история, уникална култура, родината на най-добрите спа - центрове и спа - хотели. Изумителни места за гмуркане, красиви природни паркове, екзотична кухня. Тайланд предлага за всеки по нещо.
Остров Пукет е най-големият остров на кралство Тайланд, Пукет на малайски означава планина – от разстояние островът наистина прилича на планина, издигаща се направо от морето. Пукет с право се смята за тропически рай известен е като Перлата на Андаманско море През различните епохи се е намирал под влияние на Португалия и Великобритания и този специфичен отпечатък може да се види и до днес в архитектурата на острова.

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1-ви – Отпътуване за Тайланд
Явяване на летище София Терминал 2 два часа преди полета. Регистрация за полета и отпътуване за Бангкок.

Ден 2-ри –Пристигане в Бангкок
Пристигане в Бангкок. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел по избор - хотел Amari Watergate Bangkok? 4* (8.6 - отличен Booking.com) или хотел Millennium Hilton Bangkok 5* (моловете са до хотел Amari, Millennium Hilton е по-близо до забележителностите и реката). Свободно време. Нощувка.

Ден-3-ти
Закуска. Този ден е най - натоварения в програмата - посветен е на обзорна обиколка на Бангкок и на трите най-важни Буди.
Храмът Wat Pho. Най - старият харм, който е построен през XVI век. В него се намира позлатена, дълга 43 м. и висока 15 м. и илюстрира преминаването на Буда в нирвана. Буда е изобразен полегнал, подпрял с ръка главата си. Под главата му има 2 богато инкрустирани възглавници. На стъпалата му има инкрустирани със седеф 108 l?k·s?·n? (благоприятни характеристики на Буда).
Храмът Wat Traimit. Това е храмът на златния Буда и се намира в китайския квартал.
Статуята на Златния Буда е с неясен произход. Предполага се, че е от времето на Династията Sukhothai през 13 -14 век, с ясно изразено влияние на индийската школа. Вероятно около 1403 г. статуята е била преместена в Аютая. Там за да бъде предпазена от набезите на бирманските нашественици, Златния Буда бил покрит с мазилка, изрисуван и декориран с парчета цветно стъкло. През 1767 г. Аютая била разрушена и статуята останала сред развалините. През 1801 г. Рама I установява Бангкок за столица на новото тайландско кралство. В многобройните новопостроени будистки храмове биват събрани статуи от разрушените храмове от цялата страна. Предполага се, че тогава е донесен и Златния Буда от разрушената Аютая.
По времето на крал Рама III (1824-1851), статуята, все още покрита с циментова замазка е била поставена като главно изображение на Буда в храма Wat Chotanaram в Бангкок. Но и този храм бил пред разрушаване, за това решават през 1935 г. да преместят статуята в китайския квартал в храма Wat Traimit. Но сградата на този храм била малка за да побере статуята и за период от около 20 години тя бива оставена под един ламаринен навес.
През 1955 г., когато новата сграда на храма Wat Traimit е готова, на 25 май започва местенето на статуята, но се случва инцидент. Къса се въже при транспортирането на статуята и падайки от нея се отчупва парче мазилка. Разказва се, че работниците са се уплашили от гнева на Буда и побягнали, а същия ден се изсипал проливен дъжд, почти до наводнение и в това се търсила символика с яростта на Буда. Дали е било точно така, не е ясно, но когато дошли да видят какви са щетите, златото проблясвало изпод счупената мазилка. Започва се внимателно отстраняване на мазилката, като целият процес е документиран с много фотографии, а парчетата мазилка са изложени в музея към храма.
Храмът Wat Phra Kaew От всички замислени и въплъщаващи най-удивителните архитектурни фантазии съоръжения, създадени от човека, Големият Кралски дворец с неговия Изумруден Буда със златните си фрезки - е едно от най-интересните. Според легендата, Изумруденият Буда е създаден в Индия през 43 пр.н.е. от Nagasena в град Паталипутра (днешна Патна ). Легендите твърдят, че след като е бил в Паталипутра над триста години, той е бил пренесен в Шри Ланка, за да спаси страната от гражданска война . В 457 г. краля на Бирма - Anuruth изпратил мисия в Цейлон да поиска будистки писания и Изумрудения Буда, с цел подпомагане на будизма в страната му. Тези искания били удолетворени, но корабът се загубил по време на буря при завръщането си и акостирал в Камбоджа. Когато тайландците завзели Angkor Wat през 1432, Изумрудения Буда е бил отведен в Аютая, Kamphaeng Phet, Лаос и накрая Chiang Rai, където управителят на града го скрил. През 1434 г. мълния поразила пагодата в която бил Изумрудения Буда и пропукала циментовата замазка под която била скрита статуята. След многократно местене из целия регион (Камбоджа, Лаос, Виетнам), през 1779 г. тайландския генерал Чао Прая Чакри по време на оглавяваното от него въстание, плячкосва Изумрудения Буда. След като става крал Рама I на Тайланд , той премества Изумрудения Буда с голяма церемония в сегашния му дом в Wat Phra Kaew на 22 Март 1784 г.
Изумруденият Буда е в блестящ зелен цвят с размери: 66 см. височина и широчина на скута на 48,3 см. Той е изсечен в йогийска позиция, известна като вирасана (поза за медитация). Постаментът на Изумрудения Буда е украсен с Garuda ( митичния полу- човек полу-птица ) и неговия смъртен враг Naga (змията) в краката му. Изумруденият Буда бива обличан според трите сезона : летен, зимен и дъждовен. Единствено кралят има привилегията на специална церемония да облича Изумрудения Буда.
Нощувка.

Ден-4-ти , Бангкок и Аютая

Закуска. Целодневна екскурзия до Аютая - древната столица на Тайланд. Градът е исторически паметник под открито небе. На където се обърне човек може да види будистки храмове и статуи на Буда. Градът е разположен в поречието на река Чао Прая. Аютая, чието име означава „непобедим” на санскрит, може и да не е толкова популярен, колкото Бангкок, но е сред многото места в Тайланд, които са посещавани от туристи, искащи да зърнат световно известните му руини. В апогея си, Аютая е бил оживен метрополис с международна слава, чийто прогрес, според историци, можел да се сравни дори с европейските столици от това време. Кралството било толкова проспериращо, че съседна Бирма (днешен Маянмар) го пожелало и така бурмейската армия опожарила и опустушила града. Днес само дебрите от славата на империята са останали, формирайки част от Исторически парк Аютая, който се смята за едно от архитектурните чудеса на Азия и е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане в Бангкок с круиз по реката с вкл. обяд. Нощувка.

Ден-5-ти, Бангкок - Пукет

Закуска. Трансфер до летището за полет до Пукет. Пристигане и трансфер до Thavorn Beach Village 4* хотел. Вечерта по желание посещение на вечерно шоу FANTASEA. Нощувка.

Дни 6 до 10-ти – Пукет
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Ден 11-ти – Отпътуване за София
Освобождаване на стаите и трансфер до летището. Отпътуване от Пукет през Истанбул за София. Пристигане в София Терминал 2.
Край на програмата.


==============================================================

Полетно разписание

QR 228 София-Доха 12:25 18:15
QR 830 Доха-Бангкок 20:10 06:55+1
FD 3031 Бангкок - Пукет 11:45 13:05
QR 843 Пукет-Доха 10:00 13:40
QR 225 Доха-София 16:45 21:15Паспортен и визов режим:
Българските граждани, пътуващи до Тайланд, следва да кандидатстват предварително за визи в тайландското почетно консулство в София. Необходими документи за виза: 1 паспортна снимка, международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване /считано от датата на напускане на Тайланд/, както и копие от самолетната резервация/.
Цена на обикновена виза /получава се в рамките на 3 раб. дни/ - 30 Евро. Глоб Травел подава документи за виза.

Забележки:

- Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.
- Минимум за провеждане на програмата - 2 записани
- Водач от България се осигурява при 12 записани
- Възможно е туровете да са на руски език.

=============================================================

Описание на хотелите:

Amari Watergate Bangkok? 4* (8.6 - отличен Booking.com)

Amari Watergate се намира в непосредствена близост до търговския център Central World Plaza и срещу пазара за стоки на едро Pratunam в Банкок. Хотелът разполага с открит басейн, спа център и 5 заведения за хранене. Навсякъде е осигурен безплатен Wi-Fi.

Millennium Hilton Bangkok 5* (8.3 - мн.добър Booking.com)

Millennium Hilton Bangkok се намира на брега на река Чао Прая. Предлага безплатен трансфер с лодка от своя частен кей до станция Saphan Taksin на надземната железница BTS и търговския център на открито Asiatique the Riverfront. Този съвременен 5-звезден хотел има 4 заведения за хранене, денонощна фитнес зала и първокласен СПА център. В общите части е осигурен безплатен Wi-Fi. Всички стаи са с гледка към реката и с модерен интериор.

Thavorn Beach Village 4* (8.2 - мн. добър Booking.com)

Thavorn Beach Village & Spa е разположен сред около 101 декара тропическа зеленина край залива Nakalay. Предлага гледка към Андаманско море и бунгала в тайландски стил. Разполага с голям басейн тип лагуна и фитнес съоръжения. Осигурен е безплатен WiFi. Организиран е безплатен трансфер с автобус по разписание до плажа Патонг. Климатизираните бунгала са със балкон и гледка към морето, басейна или градината. В Chann Spa гостите могат да се насладят на традиционни тайландски масажи.
Ресторанта Marisa Terrace предлага международна кухня край басейна, а в ресторант Old Siam се сервират тайландски специалитети. На разположение на гостите има също бар край басейна и барбекю.

Допълнителни турове :

от Банкок:

Екскурзия до моста на река Куай „Thai–Burma Death Railway Bridge on the River Kwai” - Цена от 160 лв.

Тур от Банкок до ж.п. линията Тайланд - Бирма и моста на река Куай. С помощта на местен гид ще вникнете в значимостта на тази атракция. Ще посетите най-известния мост на Тайланд. Внушителната структура изградена от военнопленници е запазена и все още се използва до днешни дни в памет на загиналите за изграждането й. Освен моста ще посетите и JEATH War Museum and Allied War Grave. Включен обяд и пътуване с лодка по реката.

от Пукет:

- Целодневна екскурзия с лодка и водач до островите Пи Пи с включен обяд - 190 лв.

(цената включва трансфер от и до хотела, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на заливa Лох Самах и острова Пи Пи Лей, където се намира най-красивия залив Майа, станал популярен от филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Възможност за наблюдаване на величествения подводен свят и кораловото дъно - едно от най-красивите в индийския океан. Разглеждане на „Пещерата на викингите“, известна с древните си скални рисунки. Обяд. Следобед - разходка до остров Бамбу. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани.

- Целодневна екскурзия с лодка и водач „Джеймс Бонд“ с включен обяд - 180 лв.

(цената включва трансфер от и до хотела, разходка с моторна лодка, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на залива Панг Нга, едно от най-екзотичните и красиви места в Тайланд; острова Кох Тапу, сцена на действие на кадри от филма „Мъжът със златния пистолет“ от популярната поредица на „Джеймс Бонд“; плаване през мангрови гори и пещери и обяд в изграденото върху дървени колони селище Кох Пани. Посещение на остров Кох Кай и разходка по крайбрежната зона с кратки спирки при някои от най-живописните тайландски заливи и пещери.

- Вечеря с Шоу програма „Пукет Фантазия“ - 120 лв.

Цената включва трансфер от и до хотела, вечеря и шоу програма.

- Целодневна програма „Рафтинг и Сафари със слонове“ с включен обяд - 180 лв.

(цената включва трансфер от и до хотела, рафтинг в буйни води, с включена екипировка, обяд, посещение на Центъра за развъждане на диви животни в Панг Нга и 30 минутна разходка със слон в джунглата с местен водач на английски език).

ТУРОВЕТЕ се провеждат на английски или руски език, по желание.


Изисквания и срокове за анулации и неустойки:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
Необходими документи: задграничен паспорт и виза
Паспортен и визов режим: Българските граждани, пътуващи до Тайланд, следва да кандидатстват предварително за визи в тайландското почетно консулство в София. Необходими документи за виза: 1 паспортна снимка, международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване /считано от датата на напускане на Тайланд/, както и копие от самолетната резервация/.

Цена на обикновена виза /получава се в рамките на 3 раб. дни/ - 35 Евро

Водач от България се осигурява при 12 записани

Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
• От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита
• От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Тайланд.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,65 лв.
за щатски долар към 12.05.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================
НАЙ-ДОБРОТО ОТ АЗИЯ
от 3595 лв.
НАЙ-ДОБРОТО ОТ АЗИЯ
15 нощувки
Кораб
ТАЙЛАНД - БАНКОК И	ПУКЕТ през ноември
от 2772 лв.
ТАЙЛАНД - БАНКОК И ПУКЕТ през ноември
8 нощувки
Самолет
Тайланд – величието на древен Сиам
от 2199 лв.
Тайланд – величието на древен Сиам
7 нощувки
Самолет
Банкок
Транспорт - Банкок Заведения - Банкок Хотели - Банкок Пазаруване - Банкок Събития - Банкок Забележителности - Банкок
9 неща, които ще ви изненадат в Банкок
Как да постигнем нирвана според будистите
Виза за Тайланд – цена, видове и някои тънкости