Начало / Почивки / Почивки - Лефкада

Великден на остров Лефкада - 3 нощувки - автобус!

Номер на оферта

/

123442

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус 3*
- 3 нощувки в супириор стаи в центъра на столицата - хотел „Lefkas“ 3+* http://www.hotel-lefkas.gr
- 3 закуски на блок маса
- 2 стандартни вечери без напитки в ресторанта на хотела
- Празничен Великденски обяд без напитки
- пешеходна обиколка на град Парга
- медицинска застраховка с асистънс
- екскурзовод/ водач от фирмата организатор

Забележка: от 01.01.2018 в Гърция се въвежда „градска такса“ - за 4* хотели тя е 3 евро на стая на ден! Таксата се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите му

Цената не включва

- Допълнителна екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени“ - 10 евро при (минимум 20 пълно плащащи);
- Целодневен круиз 7-те Йонийски острова с включен обяд на кораба – 33 евро възрастен / 19 евро дете (минимум 20 пълно плащащи)
- Разходи от личен характер

*Доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 – 2 лв. ; от 70 до 75 г – 4 лв. ; над 75 г – 8 лв.

Програма на пътуването

Подарете си екскурзия за Великден на остров Лефкада, сред лазурните води на Йонийските острови и очарованието на столицата Лефкас

Маршрут: СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - КОЗАНИ - ЙОАНИНА - ПРЕВЕЗА - о-в ЛЕФКАДА - ПАРГА - СОФИЯ

Възможност за качване от: ШЕЛ Пазарджик; ШЕЛ Драгичево; Дупница (разклон магистрала); магазин МЕТРО Благоевград; OMV Сандански; бензиностанция ПЕТРОЛ Кулата.

4 дни / 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери и Празничен Великденски обяд - Хотел LEFKAS 3+*


ДАТА: 06.04. - 09.04.2018 г.


ЦЕНА:
На човек в двойна стая Superior: 420 лв.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:

LEFKAS 3+* - http://www.hotel-lefkas.gr

Местоположение: Хотелът е с идеално разположение в столицата при входа на острова и в непосредствена близост до централната пешеходна улица.

В хотела: На разположение на гостите хотела разполага с ресторант, бар, безплатен Wi-Fi в общите части на хотела, 24 часа обслужване на рецепция.

В стаите: Всички стаи разполагат с климатик, сателитна ТВ, хладилник, сешоар, баня с душ.

=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден – София - Лефкада
Отпътуване от София в 06:30 ч., от храм-паметник "Св. Александър Невски", по маршрут София - Йоанина – Превеза – остров Лефкада (670 км - магистрален път). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден - остров Лефкада - Круиз Йонийски острови
Закуска. Свободно време за почивка, разходки или по желание и срещу допълнително заплащане, можете да се насладите на морска разходка с куизен кораб. В 09,15 часа ще се отправим към пристанището Нидри, откъдето започва нашето морско приключение. Първата ни спирка е „визитната картичка“ на острова - плаж „Порто Кацики“. Време за снимки и отплаваме към следващата ни спирка - остров Итака, родният дом на Одисей. Ще слезем на острова за разходка. Продължаваме към остров Кефалония – най-големият остров от групата Йонийски острови, където ще имаме време за разходка в пристанищното селище Фискардо. Оттук тръгваме обратно към остров Лефкада, като по пътя си ще минем покрай остров Меганиси, където ще видим пещерата на Папа Николис и за финал, преди да акостираме ще се запознаем с приказната история на остров Скорпио – частен остров, до скоро собственост на фамилията Онасис, а от 2013 г. е собственост на дъщерята на руският милиардер Риболовлев. Пристигане на пристанище Нидри. Прибиране в хотела, свободно време. Вечеря. Преди полунощ посещение на Празнична Великденска Литургия. Нощувка.

3 ден - остров Лефкада – манастир „Панагия Фанеромени” и Западно крайбрежие с плажове Катизма, Агио Никитас
Закуска. Свободно време за почивка или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени” - закрилница на остров Лефкада. В 10:00 часа отпътуваме от хотела към хълма, разположен над столицата, където ще посетим манастира „Панагия Фанеромени”, в селцето Фрини. Според легендите на това място в древността е имало мраморен храм, посветен на Артемида. По-късно, когато тук идват първите християни храмът е бил разрушен и местните построяват църква която посветили на Богородица. Друга легедна допълва историята на манастира. Иконописецът се подготвял да рисува икона на Богородица и когато погледнал към платното видял, че тя вече е нарисувана, а той трябвало само да я оцвети, от тук идва и името и „фанеромени“- разкрита. Иконата, която днес се намира в манастира е копие на оригиналната, но местните считат, че тя носи същата сила. Свободно време за красиви панорамни снимки на столицата и нейните околности. Екскурзията ни продължава по западното крайбрежие на острова, щедро дарено от природата с прекрасни пясъчни плажове, контрастиращи с лазурното синьо море. Ще се насладите на великолепни гледки към плажовете Катисма, Агиос Николаос. Връщане в хотела, където ни очаква Празничен Великденски обяд с традиционно Великденско меню: печено агнешко, кукуреци и фрикадели – специфично месно ястие за остров Лефкада. Нощувка.

4 ден – остров ЛефкадаПаргаСофия
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Парга, наричан още Йонийската принцеса. Къщите са колорирани в ярки цветове, пръснати амфитеатрално по склона над естествения залив. Заобиколен от маслинови и портокалови горички, макар разположен на континенталната част, града притежава атмосферата на остров. Свободно време за разходка (около 1 час). Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

=============================================================

Условия за резервация:

-Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
-Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

-Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

-Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт;

- Няма визови, санитарни и медицински изисквания.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

1. Екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени“ - 10 евро при (минимум 20 пълно плащащи);
Екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени” -закрилница на остров Лефкада. В 10:00 часа отпътуваме от хотела към хълма, разположен над столицата, където ще посетим манастира „Панагия Фанеромени”, в селцето Фрини. Според легендите на това място в древността е имало мраморен храм, посветен на Артемида. По-късно, когато тук идват първите християни храмът е бил разрушен и местните построяват църква която посветили на Богородица. Друга легедна допълва историята на манастира. Иконописецът се подготвял да рисува икона на Богородица и когато погледнал към платното видял, че тя вече е нарисувана, а той трябвало само да я оцвети, от тук идва и името и „фанеромени“- разкрита. Иконата, която днес се намира в манастира е копие на оригиналната, но местните считат, че тя носи същата сила. Свободно време за красиви панорамни снимки на столицата и нейните околности. Екскурзията ни продължава по западното крайбрежие на острова, щедро дарено от природата с прекрасни пясъчни плажове, контрастиращи с лазурното синьо море. Ще се насладите на великолепни гледки към плажовете Катисма, Милос и Агиос Николаос. Връщане в хотела, където ни очаква Празничен Великденски обяд с традиционно Великденско меню: печено агнешко, кукуреци и фрикадели – специфично месно ястие за остров Лефкада.


2. Целодневен круиз 7-те Йонийски острова с включен обяд на кораба

Цена: 33 евро за възрастен и 19 евро за дете (минимум 20 пълно плащащи)
Около 09:15 часа се отправяме за пристанището в Нидри, а в 10:00 часа отплаване. В началото кораба се движи покрай бреговете на остров Лефкада, за да ни отведе до внушителната скала Лефкас и световно известеният плаж / участва в листа топ 10 най-добри плажа в света/, достъпен само по море - Porto Katsiki или Egremnoi, където акостираме за един час, за да се потопим в лазурно сините, кристално чисти води на залива. Круиза продължава с посещение на остров Кефалония и пристанището му Fiscado (единствено запазило се след голямото земетресение 1957 г.). Обяд. Островното приключение продължава до митичния остров Итака, където акустираме при селището Vathy–главен град на острова: възможност за кратка разходка и покупка на сувенири от острова. Круизът продължава на север и ни води към сателитните островчета на остров Лефкада: най – големият от които е остров Meganisi с пещерата Papanikolis - кратка фотопауза и възможност за къпане във водите на най-големия от трите острова, собственост на корабния магнат Аристотелис Онасис –остров Scorpios. Продължаваме край другите два острова също собственост на фамилията Онасис - Sparti и Kastri. Круизът завършва с последни снимки на острова на великия гръцки поет Aristotelis Valouritis и неговата вила, разположена на остров Madouri. Продължаване и акустиране на пристанище Нидри.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Почивки - Гърция |  Почивки - Лефкада |  Великден 2024 - Гърция |  Великден 2024 - Лефкада

Избрани оферти