Начало / Почивки / Почивки - Пукет

Островите Симилан – грандиозно подводно изживяване!

Номер на оферта

/

172306

Дати & цени

Цената включва

Ценитеса на човек в двойна стая (каюта), вевро и включват:

- Самолетни билети София–Доха-Пукет-Доха-София с Катарски Авиолинии;
- Всички летищни такси;
- Трансфер летище–пристанище-хотел-летище на Пукет;
- 6 нощувки на борда на кораба Marco Polo;
- Пълен пансион по време на круиза – закуска, обяд, вечеря, плодове, чай, питейна вода, безалкохолни напитки, и кърпи;
- Инструктор по гмуркане;
- Най-много 22 гмуркания;
- 1 нощувка със закуска в хотел **** в Пукет;
- Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

- Тайландска Виза (издава се в България) € 30
- Екипировка (стабилизатор, BCD, неопренов костюм, плавници, маска) 900 THB/ден
- Такси за националните паркове (заплаща се на място преди отплаване) 2400 THB
- Допълнителни екскурзии
- Лични разходи
- Услуги неупоменати в програмата

Забележка: Само за опитни гмуркачи! Задължително гмуркане по двойки. Гмуркане с шнорхел е възможно на много малко места. Може да има промени в програмата в зависимост от метеорологичните условия, политически събития и причини, независещи от организатора.

Програма на пътуването

Сафари-гмуркането (гмуркане по време на круиз) е най-добрият начин да се изследват едни от десетте най-богати на подводен свят места в света. Ако търсите идеалният начин да се насладите на наистина грандиозна почивка, съчетана със спираща дъха природа с приказна подводна топография и морски живот, то това е вашата програма.

Островите Симилан – На около 90 километра северозападно от Пукет се намират група острови, известни като Similans, от Малайската дума Similan, което означава, девет. Всъщност те са девет драматични острова, изградени от гранит с огромни купчини камъни над и под водата. На повърхността някои изглеждат несигурно балансирани, готови да паднат драстично надолу със следващия силен порив на вятъра. Под нея те често образуват система от драматична „подводна среда“, която привлича уникални коралови формирования и невероятно разнообразие от тропически риби. Водата в Симилан обикновено е кристално чиста и известна с това, че привлича скатове и дори китови акули. Тук, в Андаманско море, ще намерите не само гигантски скални образувания, но и коралови рифове и блестящ бял пясък. От най-малките същества, като скариди и морски зайци, до по-големите океански видове – свят, в който може да наблюдавате естествения цикъл на „кой кого изяжда”. Но не се притеснявайте, вие няма да бъдете включени в него. Относно акулите вие ще се убедите, че са само пасивни рифови обитатели като дългокрилата акула, Светлокафява акула (Nebrius ferrugineus, световно застрашена) и нашия личен фаворит – Леопардовата акула.

Остров Бон (Koh Bon) е само на кратко разстояние с кораба на север от островите Симилан, но е без съмнение най-доброто място за скатове. Следвайте билото, обхващащо пастелни сенчести меки корали, което пада до дълбочина 35-40 м. Скатовете често са забелязвани над билото или в дълбоките води на юг. Леопардови акули също са често срещани в по-дълбока вода и това е една добра локация, за да откриете най-неуловимите лилаво-огнени попчета.

Остров Тачай се намира на около 20 морски мили южно от скалите Ришельо и е друго чудесно място за скатове. Мястото за гмуркане представлява голяма подводна планина с дълбочина от 14-35 м и теченията могат да бъдат доста силни. Горната част на рифа е красива смес от твърди корали, докато по-дълбоките места се състоят от разпръснати скални блокове. Леопардовите акули са често срещани да лежат на дъното, а пасажите от баракуди и риба-прилеп обикалят из рифа.

Скалата Ришельо, на около 50 морски мили северно от островите Симилан, е едно от най-известните места за гмуркане в Азия. Показвайки се на повърхността само при отлив, скалата Ришельо е може би най-добрия ви шанс да изживеете среща с китова акула. Други големи пелагични видове като орел и скатове са чести посетители.

Информация за кораба Marco Polo

Палубата за гмуркане – просторната палуба за гмукане предлага 24 м2 за съхранение и подготовка на екипировката за гмуркане. Цялата зона е изцяло покрита, така че вие и вашата екипировка сте винаги на сянка. Двете стълби гарантират лесен достъп до и от водата. Централната компресорна станция (400 л/мин) разположена на долната палуба предоставя фактически възможност за безшумно презареждане на бутилките.

Парти палуба – на тази прекрасна комфортна палуба ще имате възможност да се съберете с приятели на сянка и хладно, споделяйки емоциите от един вълнуващ ден. Има също салон, в който може да си прожектирате прясно заснетите видео записи или да послушате любимата си музика.

Каютите – на борда има 7 двойни просторни каюти с достатъчно място за съхранение на личния ви багаж. Всички врати се отварят към външната палуба. Всяка каюта има лампа за четене и контакти с 220 V/24 часа в денонощието. Всяка е с различен интериор. Има три каюти с климатик, две от които са с двойно легло и допълнително единично. Третата каюта – младоженския апартамент, е разположена в предната част и има е с едно двойно легло. Всички климатизирани стаи са с индивидуални климатици, така че да можете да настойвате сами температурата в тях.

Тоалетни / Душове – Корабът разполага с достатъчно бани – две душ-кабини, два открити душа и три тоалетни.



Ден 1 Полет София – Доха – Пукет

Полетот София за Доха и от там връзка със следващ полет за Пукет.

Ден 2 Пукет – острови Симилан Вечеря

Посрещане на летище от наш представител и трансфер до пристанището, където се качвате на борда на кораба Marco Polo. Насатняване в избраната от вас каюта и свободно време до вечеря. По време на нея ще имате възможност да се запознаете със спътниците си през следващите няколко дни. Нощувка.

Ден 3 острови Симилан Закуска / Обяд / Вечеря

Закуска. Три дневни + едно нощно гмуркане на островите Симилан. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 острови Симилан – острови Бон/Тачай/Ришельо Закуска / Обяд / Вечеря

Закуска. Три дневни + едно нощно гмуркане на островите острови Бон, Тачай и скалата Ришельо. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 скалата Ришельо Закуска / Обяд / Вечеря

Закуска. Три дневни + едно нощно гмуркане на скалата Ришельо. Обяд, вечеря и нощувка.

Ден 6 & 7 острови Симилан Закуска / Обяд / Вечеря

Закуска. Три дневни + едно нощно гмуркане на oостровите Симилан. Обяд, вечеря и нощувка.

Ден 8 острови Симилан – Пукет Закуска / Обяд

Закуска. Две дневни гмуркания и към 11.00 ч. отплавате за Пукет. Към 19.00 ч. пристигате в Пукет. Посрещане и трансфер до хотел Serenity Resort & Residences **** (www.serenityphuket.com). Настаняване и нощувка.

Ден 9 Пукет – Доха – София Закуска

Закуска. Рано сутринта трансфер до летището в Пукет за полет до Доха и връзка със следващ за София.



ЦЕНИ

01 Ноември 2016 – 01 Април 2017

Каюта без климатик от € 1910

Каюта с климатик от € 2075

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Пукет |  Почивки - Тайланд |  Почивки - Пукет |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Пукет

Избрани оферти