Начало / Почивки / Почивки - Милано

ПОЧИВКА ЛИГУРИЯ И ЛАЗУРЕН БРЯГ с полет от София, ранни записвания

Номер на оферта

/

193402

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Милано - София, с директен полет на авиокомпания Bulgaria Air

Летищни такси

Регистриран багаж 23 кг. и ръчен багаж 7 кг.

Трансфер летище - хотел - летище

7 нощувки на база закуска и вечеря

Обзорна обиколка на Милано

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Представител на български език, за целия престой

Цената не включва

Такса гориво и вредни емисии – определя се 20 дни преди полета и се заплаща задължително до 7 дни преди полета

Градска такса - определя се от общината и се заплаща на място

Напитки по време на хранене

Шатъл до плажа и обратно - 1 евро на човек в посока

Чадър и 2 шезлонга на плажа - 17 евро на ден

Бебешка кошарка - 5 евро на ден

Допълнителни екскурзии по желание

Програма на пътуването

Почивка в Италия и Франция - Лигурия и Лазурния бряг. Самолетна програма с полет от София.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА:
04.09.2017
Турист в двойна стая - 1080 лева
Единична стая - 1285 лева
1-во дете 2-11,99 г. - 830 лева

11.09.2017
Турист в двойна стая - 990 лева
Единична стая - 1995 лева
1-во дете 2-11,99 г. - 820 лева

18.09.2017
Турист в двойна стая - 990 лева
Единична стая - 1995 лева
1-во дете 2-11,99 г. - 820 лева

25.09.2017
Турист в двойна стая - 980 лева
Единична стая - 1985 лева
1-во дете 2-11,99 г. - 800 лева

Програма на пътуването:

ДЕН-1

Директен полет София - Милано. Полудневна екскурзия на Милано, включена в цената. Трансфер до хотела. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2

Закуска и свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Генуа. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-3

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Портофино. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание до Ница и Сен Пол дьо Ванс. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Торино. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание до Монако и Ез. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или полудневна екскурзия по желание до Сан Ремо. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет Милано - София.

Допълнителни Екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Отстъпка от 5% при записване на пакет от 4 или 5 екскурзии.
Отстъпка от 7% при записване на пакет от 6 екскурзии

Целодневна екскурзия до Генуа

96 лева / 48 лева (деца 2 - 11,99 г)
Посещение на Генуа - живописният град, разположен между Лигурско море и Апенински полуостров и включен в списъка на ЮНЕСКО за опазване на културното наследство, е едно от най-важните пристанища в Италия. Пешеходната разходка ще ни отведе до Катедралата Сан Лоренцо или „Св. Лаврентий“, датираща от V и VI век и седалище на архиепископа на Генуа. В криптата-съкровищница на катедралата се пазят забележителни реликви – подносът, на който се смята, че е била положена главата на Свети Йоан Кръстител, мощите му, както и бокал, който дълго е бил смятан за Светия Граал; Пиаца ди Ферари с нейния величествен фонтан и не по-малко величествени сгради – оперния театър Карло Феличе и родната къщата на Христофор Колумб, за който се смята, че е родом от Генуа. От тук следвайки улица XX Settembre, се потапяме в ар нуво атмосферата на района и завършваме със старото пристанище „Порто Антико“. Връщане в хотела около 18 часа.


Целодневна екскурзия до Портофино

120 лева / 60 лева (деца 2 - 11,99 г)
Посещение на град Санта Маргерита и разходка с лодка до Портофино. Съвършеното малко пристанище, което безспорно печели състезанието по красота в Лигурия. Смята се, че това е и най-фотографираният град в света. Този извънредно красив град е разположен в края на охраняван резерват, пресичан от маркирани пътеки, от които може да се насладите на красиви гледки към крайбрежието. Ресторантите примамват с неудържимия аромат на паста trenette, приготвена с песто от областта и скариди в чеснов сос. Портофино отдавна не е малкото рибарско селце, днес той е украсен с кацнали вили в типичните ярки цветове бледосинапено, охра, розово и ръждиво. Трансфер до хотела и пристигане около 17:00 часа.

Целодневна екскурзия до Ница и Сен Пол дьо Ванс

100 лева / 50 лева (деца 2 - 11.99 г)
Посещение на Ница, градът комбиниращ най-доброто от френския шик и живота на брега на морето. Разходка из старата част, съхранила атмосферата и автентичния дух на Средновековието с атрактивния пазар на цветята, най-големия площад “Масена” и крайбрежния булевард “Променад Де-з-Англе”, където са най- престижните хотели на Френската ривиера и често могат да бъдат видени филмови знаменитости.
Посещение на китното селце Сен Пол дьо Ванс и пешеходен тур в средновековния град, северно от Кан, чийто старинен чар не се е изгубил въпреки стичащите се тук тълпи през пиковия сезон. Типично френско селце, вдъхновило с красивата си природа множество артисти, поети и художници, сред които Джакомети, Миро, Калдер, Матис и Кандински, чиито произведения живеят тук за постоянно.
Трансфер до хотела с пристигане в Пиетра Лигуре около 18 часа.

Целодневна екскурзия до Торино

110 лева / 55 лева (деца 2 - 11.99 г)
Посещение на Торино, град с богата история и културно наследство, наричан „Италианския Париж”. А какво е Париж без своята катедрала? Тук тя се казва Катедралата „ Св. Йоан“ и е дом на пословичната Торинска плащеница, за която се смята, че е платното, с което е било увито тялото на Христос след свалянето му от кръста. Символът на града и най-високата сграда тук – Моле Антонелиана. Това гениално сдание, замислено като синагога, днес помещава Националния Музей на Киното и панорамен асансьор. Разглеждане на Пиаца Кастело, заобиколен от кралски сгради, най известната сред които е Палацо Реале – дворецът на Савойската династия с впечатляващи градини, по подобие на Версайските. Трансфер до хотела с пристигане в Пиетра Лигуре около 18:30 часа.

Целодневна екскурзия до Монако и Ез

120 лева / 60 лева (деца 2 - 11.99 г)
Посещение на Княжество Монако - перлата на Лазурния бряг, която предлага исторически и културни забележителности, тропическа растителност и безброй мероприятия - всичко създадено с цел да доставя удоволствие на многобройните туристи. Дворецът на фамилия Грималди – основатели на Княжеството, които превръщат миниатюрната държава в едно от най-проспериращите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема.
Следва разходка в едно от най-очарователните кътчета по Френската Ривиера, Ез. Градчето, съхранило романтиката и атмосферата на Средновековието, се слави с неподражаемото гостоприемство на местните си жители, с красивата ботаническа градина „Жардин Екзотик” на върха на курорта; с най-старата си сграда, датираща от 1306 г., с причудлива форма – Църквата на Светия кръст; с малкия бароков католически храм „Успение Богородично” и със занаятчийските магазинчета за сувенири, уютно приютени в миниатюрни пещери. Трансфер обратно към хотела с пристигане в Пиетра Лигуре около 18 часа.

Полудневна екскурзия до Сан Ремо

80 лева / 40 лева за деца до 11.99 г.
Посещение на Сан Ремо - едно от най- прекрасните крайбрежия на област Лигурия. Ще имате време да разгледате Сан Ремо, с известното си и модерно Казино, Руската църква и типичната за тази област, стара част на града, датираща още от средновековието, с нейните тесни улички, обикалящи около старите градски стени. Не бива да се пропуска елегантната търговска част на града и характерната атмосфера около пристанището с малките кафенета и барове. От пристанището може да се насладите на красивата гледка около Сан Ремо. Благодарение на своя мек климат градът е отрупан с цветя, както и малките хълмове около него.

Милано (полудневна екскурзия)

Включена в цената
Обзорна обиколка на Милано - вторият по големина град в Италия, носещ титлата „най-изобретателен”, гъмжащ от удоволствия, където модата и стилът са начин на живот. По време на пешеходната разходка се правят няколко паузи и се разглеждат: Пиаца дел Дуомо с Катедралата на Милано. Строена цели 5 века, със своите 108 м., сданието от бял мрамор се нарежда сред най-високите катедрали в света и омайва със своето величие. „Замъка Сфорцеско“ – някога седалище на резиденцията на Миланското херцогство, а днес приютил музеи и галерии с уникално наследство. Замъкът от XV век е търпял различни поражения през времето, а последно е бил реставриран след Втората световна война. В един момент е бил дом на отбрани творби на Леонардо да Винчи, голяма част от които задигнати или унищожени през 1815г. Сред музеите, които могат да бъдат посетени днес в замъка Сфорцеско, са Музей на античното изкуство, Музей на мебелите, Музей на музикалните инструменти и други. Галерията „Виктор Емануил ІІ“ – красивата аркада, шедьовър от стъкло, където се помещават магазините на известни модни марки и най-добрите ресторанти на Милано. Едноименният площад и неговата прочутата опера – „Ла Скала“, любимата сцена на примата Мария Калас. Проектирана от Джузепе Пиермарини и отворена за първи път през 1778 г., акцентите в сегашния основен ремонт на операта са на стойност 78 милиона долара, и това са изключителната акустика, смятана за една от най-съвършените в света и драстичните подобрения зад кулисите, днес витрина на технологията на ХХІ в. Трансфер до хотела.

Резервации:

Депозит 300 лв при резервация.

Доплащане 21 дни преди датата на пътуване.

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане.

За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Допълнителна информация:

Цените са платими в лева, в брой или по банков път.

Градска такса: По решение на Италианските власти при нощувки в Италия туристите могат да бъдат таксувани с т.нар. градска такса (city tax), която не е включена в пакетните цени. За района на Лигурия тя е от порядъка на 0,30 до 1 евро на човек на ден. При наличие на такава такса, туристите навършили 16 години я заплащат лично на рецепцията на хотелите преди отпътуването им.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия за Български граждани.

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 100 лв

от 30 до 22 дни: 300 лв

под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Забележки

Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.


Полетно разписание: Превозвач: Bulgaria Air (подлежи на потвърждение)

София 06:15 Милано 06:10
Милано 08:35 София 10:35


Хотел Paco 3*,Superior Пиетра Лигуре, https://www.hotelpaco.it/en/hotel-3-stars-liguria.html


Местоположение
Хотел Paco 3* е разположен в курорта Пиетра Лигуре, на 10 минути пешеходно разстояние от историческия център на градчето и плажа, където гостите могат да намерят кафенета, ресторанти, магазинчета и супермаркети. През активния сезон курортър е сцена на множество музикални и културни изяви. Местоположението на хотела е благоприятно за запознаване с богатата култура и история на района Лигурия.

Хотел
Хотелът, категория 3*, разполага с 44 стаи в типичен средиземноморски стил. Подходящ е за отдих на семейства с деца. На разположение на гостите са денонощна рецепция, ресторант с интернационална кухня, зала за срещи, слънчева веранда с фитнес, помещение за багаж, детска площадка, паркинг, конферентна зала.

Стаи
Настаняването по програмата се осъществява в стандартни стаи с площ между 15 и 18 кв.м., оборудвани с: климатик; сателитна телевизия; телефон; сейф; кантар; собствена баня и тоалетна; сешоар; балкон; хладилник. Икономичните стаи в хотела са без балкон и разполагат с всички удобства на стандартните стаи.

Плаж
Хотелът разполага със собствена плажна ивица, част от обществения плаж на курорта, на около 600м. от хотела. Хотелът предлага срещу заплащане шатъл до плажа и обратно във фиксирани часове. Чадърите и шезлонгите на плажа се предлагат срещу допълнително заплащане

Хранене
Ресторантът на хотела работи само на закуска и вечеря, отворен за закуска 07:00-08:30ч. и за вечеря 19:30 – 21:00ч..
Закуската е типична италианска, на бюфет. Вечерята се състои от 3 степенно меню със сервиране и салатен бар. На разположение на гостите е меню с богата селекция от местни вина от региона.

Спорт и развлечения
Хотелът разполага с 2 открити басейна – за възрастни на площ от 800 кв.м. с чадъри и шезлонги и детски с водна пързалка, тенис корт, детски занимателен кът, паркинг. В активния сезон на плажа гостите могат да вземат участие в различни турнири и игри, като плажен волейбол, тенис на маса, риболов и колективни спортове. Хотлът предлага велосипеди под наем срещу заплащане. Възможност за голф и уинд сърф курсове с инструктор.

Интернет
Безплатен Wi-Fi достъп в целия хотел. Изисква се парола.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 30.04.2017, включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Почивки - Италия |  Почивки - Милано |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Милано

Избрани оферти