Начало / Почивки / Почивки - Корфу

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ КОРФУ - НА ПОЛУПАНСИОН

Номер на оферта

/

229217

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ;
ВОДАЧ - ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
ОБЯВЕНИТЕ СПЕЦИАЛНО, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ, ЕКСКУРЗИИ;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2.00 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН).
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Корфу е най-привлекателният остров в Йонийско море, разположен между Гърция и Италия, очароващ с пищната си растителност, скалистите си заливчета, пясъчните си плажове, мекия си климат и, не на последно място, с хилядолетните легенди, които са станали неразделна част от него. Още през XIX век той става любимо място за отдих на италианската, австрийската, германската аристокрация. Когато се разхождаме из столицата на острова, Керкира, малките улички, китните площадчета с палми, маслинови и портокалови дървета, покривите от римски керемиди, алеите от кипариси неизменно ще ни накарат да се запитаме къде сме - дали не сме в Генуа или в Рим, на остров Капри или в Ница, или пък на старото пристанище в Марсилия...

Екскурзията е осемдневна и включва 7 нощувки със закуски и вечери на о-в Корфу, разглеждане с екскурзовод забележителностите на о-в Корфу. Настаняването е в хотели категория 3 звезди.

ПЪРВИ ДЕН – 03:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 06:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. Спирка в Дупница в 07:00 ч. и в Благоевград в 07:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Около 15:30 ч. - пристигане в Игуменица. Пътуване (около час и половина) с ферибот до Керкира – столицата на острова. Вечерта - пристигане на острова. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж или факултативна полудневна екскурзия за разглеждане на острова: посещение на двореца „Ахилион“, разположен на 12 км южно от столицата Керкира, любима резиденция на австрийската императрица Елизабет, легендарната Сиси; по пътя към Керкира - фотопауза на полуостров Канони с прекрасна панорама към манастира „Панагетис Влахеренас” и Мишия остров; разглеждане на столицата: площад „Еспланада”, галерията с арките Листон, двореца „Св. Св. Михаил и Георги”, църквата „Св. Спиридон”, католическата катедрала, Старата крепост (отвън) - доплащане 20 лв. на човек – екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника (цената включва транспорт по програмата, местен екскурзовод на български и не включва таксата за вход в двореца Ахилион, която е около 5 евро на човек за групи). Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж или факултативна полудневна екскурзия за разглеждане природните красоти на острова - посещение на един от най-привлекателните курортни центрове – Палеокастрица, приютяващ прекрасни заливи с най-очарователните плажове на острова. Разглеждане на близкия средновековен манастир „Св. Богородица” - доплащане 22 лв. на човек – екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника. Следобед завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за плаж или факултативна полудневна екскурзия до Сидари (прекрасен курорт в северната част на острова, където брегът е глинест и е живописно изваян от морето, тук се намира известната природна забележителност „Канал д’Амур” или „Каналът на любовта”) и Касиопи (пристанище и рибарско селище, днес курортен център в северната част на острова) – доплащане 22 лв. на човек – екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване от Корфу с ферибот (около час и половина). Отпътуване от Игуменица по маршрут СолунБлагоевградСофия. Късно вечерта - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Дати и цени:

15.06.2019 - 22.06.2019 665 лв.
04.09.2019 - 11.09.2019 675 лв.

ЗАБЕЛЕЖКА: Настаняването в хотелите на остров Корфу не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден.

ВАЖНО! При нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

ЗАБЕЛЕЖКА: Настаняването в хотелите на остров Корфу не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден.

ВАЖНО! При нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Почивки - Гърция |  Почивки - Корфу |  Златна възраст - 55 + - Гърция |  Златна възраст - 55 + - Корфу

Избрани оферти