Начало / Почивки / Почивки - Сардиния

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ САРДИНИЯ, ИТАЛИЯ - ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

Номер на оферта

/

186357

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет: София - Сардиния – София с включен 20 кг чекиран багаж и 7 кг ръчен.

Летищни такси.

Трансфер: летище-хотел-летище.

Посрещане на летище от представител на фирмата-партньор.

7 нощувки на база закуска и вечеря /с включени минерална вода и вино по време на вечеря/.

Настаняване в избрания от Вас хотел.

2 шезлонга и 1 чадър(за стая) на плажа, според наличността.

Безплатен кабелен интернет в стаите.

Wifi в лобито и общите части.

Обслужване на български език по време на престоя.

Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

Цената не включва

Туристическа такса - заплаща се на място в хотела.

Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

Допълнителни екскурзии и разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Почивка на остров Сардиния с полет от София. Подарете си 8 незабравими дни сред красотата на Италия. Прекрасен хотел с отлични отзиви от сезон 2016 !

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 16.01.2017!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНА НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ:
20.05.2017 - 1127 лева
27.05.2017 - 1127 лева
03.06.2017 - 1127 лева
10.06.2017 - 1273 лева
17.06.2017 - 1173 лева
24.06.2017 - 1400 лева
01.07.2017 - 1400 лева
08.07.2017 - 1400 лева
26.08.2017 - 1422 лева
02.09.2017 - 1295 лева
09.09.2017 - 1295 лева
16.09.2017 - 1127 лева
23.09.2017 - 1127 лева
30.09.2017 - 1127 лева

Програма на пътуването:

Ден първи:

Програмата започва с изпращане на летище София от представител на туроператора за полет до Олбия, Сардиния. Пристигане и трансфер до крайбрежния хотелски резорт Grande Baia (на около 20км.южно от летището). Настаняване, вечеря и нощувка.

Ден втори до ден седми:

Закуска. Информационна среща с представителя на туроператора, на която ще получите полезна информация за дестинацията и ще имате възможност да заявите допълнителни екскурзии и мероприятия, с които да откриете красотата на острова.
Ще имате възможност в ритъм и съотношение по ваш избор да организирате своята почивка. Отдайте се на пълната насладата на морси релакс, възхитителна природа, пясъчни плажове и впечатляващи гледки към морската шир и силуета на остров Таволара... Но не пропускайте и срещите с Корсика, Коста Смералда, Барбаджия, Алгеро и Боса. Те ще Ви обогатят с впечатления, ще разкрият тайната на магнетичната притегателна сила на Сардиния. Ще Ви запознаят с гостоприемни хора, с интересни традиции, култура и темперамент, с безкрайно вкусна кулинария и местни елексири, с неповторими природни картини.

Ден осми:

Закуска. Свободно време до трансфера към летището в Олбия за обратния полет до София, България.


Екскурзии предлагани по програмата:

Целодневна екскурзия до Алгеро и Боса
Насочваме се към вътрешността, по западния бряг на морския курорт Алгеро.
Първата спирка, на път за Алгеро, е в Нураге Палмавера, селище съхранило впечатляващи останки от древната история. Нурагите са уникални каменни жилища в Сардиния, които датират от 1600 години пр. Хр. Има хиляди от тях, разположени из острова, а тук ще имате възможността да видите едни от най-запазените обекти. Следва отпътуване към историческия център на Алегро за обиколка с екскурзовод на очарователния средновековен град, известен сато испанското бижу на Сардиния. Наричан е неслучайно „Малката Барселона“ („Барселонета“). Ще разполагаме със свободно време за самостоятелни разходки в града и обяд в някои от гостоприемните ресторанти на укрепленията, предлагащи традиционни ястия и спиращи дъха гледки към Капо Кочия.
На тръгване от Алгеро ще поемем по панорамния път към Боса, а пред погледа ни ще се редят неповторимите гледки на крайбрежието.
Цената включва: автобусен транспорт/ Екскурзовод/ Вход в Нураге Палмавера - Цена 56 евро (възрастен) / 28 евро (дете)

Целодневна екскурзия до Корсика
Впуснете се в уникално приключение, отплаваме към френска земя, към „Острова на красотата“. Неповторими природна красота, история, култура, темперамент и тардиции са си дали среща, за да превърнат Корсика в едно настина магнетично място. От северния връх на Сардиния пресичаме протока Бонифачо и достигаме до впечатляваща картина , внушителен декор в лазурните води на Средиземно море.
Арена на безброй битки, често атакуван и от пирати, Бонифацио крие много история и разкази за слава и южняшки страсти. Корсика, освен с Бонапарт и Колумб, се гордее и с друг свой известен жител – Паскал Паоли, пълководец, борил се за независимостта на острова. По „Стълбите на краля на Арагон" (издълбани в скалите стъпала, някога използвани за бягство от врага), ще достигнете до старата част на града. Паметни плочи, закачени на къщите, ще Ви запознаят с всички героични корсиканци, отдали живота си за своята република. Ако изкачването по стръмния склон звучи прекалено изтощително, можете да изберете разходка из старите улици, да разгледате бутиците или да се насладите на вкусен обяд – богат избор и разнообразие на корсиканска, френска и италианска кухня прадлагат многобройните ресторанти, бистра и кафета, обгръщащи гостите си с автентични аромати, много уют и гостоприемство.
Цената включва: Автобусен транспорт/Билет за ферибот за Корсика (40 евро)/местен екскурзовод - Цена 90 евро (възрастен) / 46 евро (дете)

Целодневна екскурзия до Коста Смералда
Срещата с остров Сардиния няма да е пълноценна без посещение на изумрудения бряг на „Коста Смералда“. Преди баснословно багатият принц Карим Ага Ханда да се влюби в това място през 60-те години на миналия век, то е било едно наистина красиво, но позастинало крайбрежие, осеяно с бедни рибарски селища. Днес Коста Смералда е сред най-популярните, но и много луксозни дестинации в Европа. Много световноизвестни филмови, музикални и спортни звезди могат да бъдат забелязани да релаксират на яхтите си или да разглеждат шикозни дизайнерските бутици.
Поемайки по крайбрежния път към Порто Черво, ще направим кратка спирка за снимки на зашеметяващия с красотата си бряг на Кола ди Волпе. Порто Черво е лятната столица на лукса и италианската долче вита. В пристанището му хвърлят котва суперяхти за стотици милиони, а една нощ в двойна стая в разгара на сезона е 2-3000 евро. Тук намират среща витрините на най-известните модни къщи: от Гучи, Прада, Луи Вюитон, Хародс...
Следващата спирка е Порто Ротондо, където наред с други знаменитости, бившият италиански министър председател Берлускони притежава луксозна вила. Малкото, спокойно селище е построено около красиво пристанище, където интересни бутици, ресторанти и кафенета създават неповторима курортна атмосфера.
Цената включва: Автобусен транспорт / местен екскурзовод - Цена 37 евро (възрастен) / 18 евро (дете)

Целодневна екскурзия до Барбаджия
За да се докоснете до истинската Сардиния, трябва непременно да се насочите към района на Барбаджия. Много от прочутите традиции на острова произлизат именно от тази област.
Първата спирка е столицата на провинцията – Нуоро. Градът е символ на културата и духовното наследство на острова, роден град на една от най-известните писателки на острова, носител на Нобелова награда за литература - Грация Деледа. Посещението на етнографският музей ще Ви запознае с богатата култура на Сардиния. Тук са изложени традиционни облекла, бижута, както и известните маски и костюми на Мамутоните (напомнят нашите кукери), които правят впечатляващо шествие по време на карнавала.
След това се насочваме към хълмовете на Оргосоло. Във времето районът е прочут с вечните вражди между семейни кланове, той е роден край на някои от най-зловещите бандити. Все още може да се видят дупките от куршуми по пътните знаци. В наши дни градчето впечатлява със стенописите на местните художници, изрисувани по стените, стълбите, дори и по скалите. Те са над сто, като някои от тях датират от началото на 1960 г.
Пешеходната разходка неминуемо ще изостри апетита Ви. Ще се насочим към хълмовете за традиционен обяд. Местен деликатес за овчарите в района е печено прасенце - сукалче, а в Барбаджия се приготвя на чеверме, на открит огън. На чист въздух, под маслиновите дръвчета ще се насладите на приятен обяд, включващ сардински сирена, салам, шунка, традиционен хляб, агнешко, печено свинско месо и зеленчуци, а за десерт ще опитате местните курабии и ликьор „Мирто“.
Цената включва: Автобусен транспорт/местен екскурзовод/вход за етнографския музей в Нуоро/4 степенно меню за обяд: Сардински хляб, сирене, салам, студени месни предястия, печено прасенце сукалче със зеленчуци, Сардински бисквити, червено вино, вода и ликьори - Цена 70 евро (възрастен) / 35 евро (дете)

Екскурзия с лодка - островите Ла Мадалена
Не пропускайте възможността да посетите удивителния архипелаг Ла Мадалена, състоящ се от 10 малки островчета край северния бряг на Сардиния. Зоната представлява защитен воден парк с кристално чисти води. Тръгвайки от Каниджоне, ще минем островите Капрера и Санто Стефано, преди да направим кратка почивка в основния остров на Ла Мадалена. Тук може да посетите малкия старинен град с безбройните му магазини и кафенета. Отново на борда, продължаваме към Санта Мария, където ще поплуваме около час в тюркоазените води. На обяд дружелюбният екипаж ще ни сервира прясна паста. Следобед ще спрем в Спарджи – най-удивителния остров, където може да се насладим на великолепните скални образувания, познати като „Кучето“, „Вещицата“ и „Ботушът“. На връщане ще минем покрай Порто Рафаел и Капо Ди Орсо.


За Вашето удобство по време на почивката на остров Сардиия, сме избрали хотел Grande Baia Resort & Spa.

Grande Baia Resort & Spa се намира в североизточната част на Сардиния, на около 20км. южно от Олбия. Комплексът е разположен в областта на Сан Теодоро, близо до залива "Кода Кавальо", с гледка към красивите острови Таволара и Молара. Летището в Олбия е на 20 км. Курортът заема площ от 80 хектара, заобиколен от красива градина, пясъчни плажове, дюни и предлага впечатляваща гледка към защитената морска зона на Таволара. Плажът на хотела се намира само на 400м. като целодневно се предлага шатъл до него. На 11 км от Grande Baia Resort & Spa се намира и един от най- известните плажове на острова- Кинта Бийч - 3.2 км бял пясък.

Условия за записване:

Копие от лична карта или паспорт.

Депозит от 180 евро на човек.

Доплащане до 100% - 1 месец преди датата на заминаване.

Програмата е валидна за всички възрасти!

Доплащане за обяд:

15,00 евро на ден за възрастен.

10,00 евро на ден за дете от 6 до 11,99г.

безплатно за деца от 0 до 5,99г.

Доплащане за обяд за единични хранения:

26,00 евро на ден за възрастен.

13,00 евро на ден за дете от 4 до 11,99г.

безплатно за деца от 0 до 3,99г.

Допълнителна информация

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 16.01.2017, включени в посочените цени!

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сардиния |  Почивки - Италия |  Почивки - Сардиния |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Сардиния

Избрани оферти