Начало / Почивки / Почивки - Катания

ПОЧИВКА НА О-В СИЦИЛИЯ, ИТАЛИЯ - хотел AVALON SIKANI 4*, полет от СОФИЯ

Номер на оферта

/

203217

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Катания - София на авиокомпания "Wizz air" с включени летищни такси
Чекиран багаж 23 кг. и ръчен багаж 10 кг. (56x45x25 см.) в самолета
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки със закуски, обеди и вечери на блок маса с включени 1/4 л. вино и 1/2 л. вода
Пешеходна разходка в Катания
Веднъж седмично традиционна сицилианска вечеря
Чадъри и шезлонги на плажа и край басейна
Транспорт от и до плажа
Ползване на фитнес центъра в хотела
Анимация
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Асистанс на български език по време на целия престой

Цената не включва

Туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.
Допълнителни екскурзии
Разходи от личен характер
Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание
Бебешка кошарка: 10 EUR на вечер (заявява се предварително и се заплаща на място на рецепцията на хотела)
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

Подарете си една незабравима почивка на остров Сицилия, Италия с директен полет от София! Настаняване в хотел разположен на живописен хълм в курота Джойоза Мареа, провинция Месина.

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА:

10.09.2017
Турист в двойна стая - 1165 лева
Допълнително легло за 1-ви възрастен - 1103 лева
Доп. легло за 1-во дете (6-11 г.) - 870 лева
Единична стая - 1775 лева

17.09.2017
Турист в двойна стая - 1159 лева
Допълнително легло за 1-ви възрастен - 1097 лева
Доп. легло за 1-во дете (6-11 г.) - 864 лева
Единична стая - 1769 лева

24.09.2017
Турист в двойна стая - 1139 лева
Допълнително легло за 1-ви възрастен - 1077 лева
Доп. легло за 1-во дете (6-11 г.) - 844 лева
Единична стая - 1749 лева

Програма на пътуването:

1 ден

Отпътуване от терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 14:00 ч. Кацане на летището в Катания в 14:50 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Информационна среща с нашия представител в хотела. Обяд. Вечеря. Нощувка.По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Месина и Тиндари. Посещение на историческия център на Месина с площада на катедралата, която може да се похвали с най-големия и най-сложния механичен астрономически часовник в света. Той задвижва сложна композиция от позлатени бронзови фигури на фасадата на часовниковата кула точно в 12:00 ч. на обяд. Разходка до панорамната тераса между храма „Христос Вседържител“ и параклиса на Монталто, откъдето се открива спираща дъха гледка към пролива на Месина.Екскурзията продължава към Тиндари. Още с пристигането на площада, ще можете да се насладите на гледката към резервата „Езерата Маринело“ и Еолийските острови. След като поемете дъх от въздишките по красотата, можете да влезете с местен екскурзовод в храма на „Черната Мадона“, където се намира легендарната скулптура на Божията Майка, пренесена от Византия. За по-любознателните има време да разгледат археологическия комплекс на Тиндари и да посетят гръцкия театър, римските терми и добре запазените останки от древногръцка колония. В свободното време можете също така да опитате разнообразните продукти от бадеми и да си купите традиционни сувенири.*Входната такса за археологическия комплекс се заплаща на място при желание за посещение на обекта в свободното време. Ориентировъчна цена: 4 евро за възрастен (към 2015 г.).


3 ден

Закуска. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Палермо и Монреале.
Палермо – столицата на Сицилия – е най-богатият на история и изкуство град на острова. Посещението започва с панорамна обиколка с автобус и продължава с пешеходна разходка до оживения пазар Балар?, който изобилства от прясна риба, зеленчуци местно производство и качествени сирена. Тук имате възможност да опитате типични ястия от Палермо като „панел“ (Panelle) – разточена на тънка филийка паста от нахут/боб, изпържена и поднесена като пица. По време на разходката се посещават и най-интересните места от стария град – театърът „Политеама“, една от главните улици „Руджеро Сетимо“ и театър „Масимо“, впечатляващата катедрала на Палермо, ул. „Виктор Емануил“, площад „Независимост“, норманския кралски дворец.
Екскурзията продължава към хълма, където е разположен град Монреале, който може да се похвали с красива гледка към Палермо. Посещение на прочутата катедрала на Монреале, която ще Ви впечатли с 6000 кв.м позлатени мозайки, представящи сцени от Библията. Вниманието привличат и 228-те колони от стария Бенедиктински манастир, върху които са гравирани религиозни и митологични сцени.

4 ден

Закуска. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Етна и Таормина.
Величествената Етна, позната като най-високия вулкан в Европа, е един от най-активните вулкани в света и изключителен пример за активно протичащи геологични процеси, водещи до образуване на различни форми. Характеризира се с почти непрекъсната вулканична активност на основния кратер, както и сравнително чести лавови изригвания от страничните кратери. Наслаждавайки се на великолепните пейзажи, откриващи се по време на изкачването с автобус, групата достига до 1900 м надморска височина, откъдето могат да бъдат разгледани страничните кратери на вулкана. Свободно време. Мястото, където автобусът оставя групата, е много оживено и туристите ще могат да се насладят на разнообразие от интересни занимания – разглеждане на кратерите „Силвестри“ (достигат се пешеходно), дегустация на ароматния и силно алкохолен ликьор „Огънят на Етна“, разходка из множеството магазинчета с възможност за закупуване на сувенири от лава и местни продукти, 7D мини-кино, сицилиански обяд в сърцето на величествената Етна. По-ентусиазираните и търсещи адреналин ще имат възможност допълнително да се изкачат до подножието на активните кратери на вулкана с лифт и джипове (заплащат се допълнително на място: 63 EUR за възрастен / 43 EUR за дете).
Следобед отпътуване за Таормина - „перлата на Йонийско море“. Известният сицилиански курорт е основан през 400 г. пр. Хр. на хълм над морето от бежанци от крайбрежния гръцки град Наксос. Изключителното разположение на Таормина е причина за прекрасната панорама, откриваща се от всяка точка на града. Автобусът оставя групата в подножието на града, откъдето чрез безплатен градски автобус туристите достигат до града. Свободно време за самостоятелно разглеждане на красивата Таормина. Градът привлича със своите забележителности, свидетелстващи за дълголетната му история, и предлага разнообразие от възможности за развлечение. Туристите могат да се разходят из малките романтични улички на града, да разгледат множеството магазинчета, в които ще намерят традиционни за острова произведения – ръчно изработени дантели, коралови бижута, керамика, да се насладят на изключителния вкус на домашно приготвени сладкиши и любимия италиански сладолед или да си отдъхнат в някое от прекрасните кафенета, сервиращи ароматно италианско кафе. И разбира се да се запознаят със забележителностите на Таормина – завладяващия гръцки театър, останките от римския одеон, площад „IX Април“, площад „Дуомо“ с катедралата и фонтана с кентавърката.

5 ден

Закуска. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия „Мистиката на Еолийските острови - Липари и Вулкано“, с включена входна такса за островите.
Ранно отпътуване от хотела за красивия пристанищен град Милацо. Отплаване с туристическо корабче около нос Милацо, за да се стигне до най-големия от Еолийските острови и първа спирка от обиколката – Липари. Свободното време в главния град Липари е достатъчно за разглеждане на старата част на града, да се посети археологическия парк или да се отдадете на отпускащо пазаруване.
Отпътуване за остров Вулкано – островът, върху който са събрани цели четири действащи вулкана на площ от 21 кв. км. По пътя през този митологичен район се разглеждат причудливи образувания - „Фаралиони”, „Скалата на Папа Йоан”, „Пещерата на ангелите” и „Препятствието на мумията”. По-нататък пред погледа изникват „Басейнът на Венера“, „Пещерата на коня“ и „Лъвската скала“. По време на престоя на остров Вулкано, туристите могат да изберат между блаженството на топли минерални кални бани, почивка на красивия плаж с черен пясък или обяд в местен ресторант. След отпътуване обратно към Милацо се минава покрай приказната „Скала на малката русалка“. Връщане на пристанището в Милацо и трансфер до хотела.

6 ден Кастелбуоно – Чефалу – Санто Стефано ди Камастра

Закуска. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия „Традиции и история с вкус на Сицилия“ – две екскурзии в една.
Кастелбуоно – типично средновековно градче, разположено по склоновете на природния парк „Мадоние“. Пешеходна разходка из китните улички на Кастелбуоно, където се вижда църквата „Св. Анна“, патрон на града, както и часовниковата кула, разположена до църквата „Матриче Векия“. След разходката - дегустация на местни сицилиански продукти в известна сладкарница: панетоне (традиционен десерт, подобен на козунак) и ароматни ликьори „Rosolio“.
Отпътуване за Чефалу – рибарско градче и един от главните туристически центрове в северна Сицилия. Пешеходна разходка с посещение на римските терми и норманската катедрала, построена през 12 в., в която са запазени забележителни византийски мозайки. Арабо-норманската архитектура в Сицилия е част от световното наследство на ЮНЕСКО.
На връщане спирка в Санто Стефано ди Камастра – малко очарователно градче, известно с производството на изделия от керамика, които могат да се закупят в многобройните магазинчета в центъра.

7 ден

Закуска. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: Целодневна екскурзия „На пазар в Sicilia Outlet Village“.
Sicilia Outlet Village е проект, насочен към луксозния сегмент от потребители. Разпростира се на площ от 30 000 кв. м с повече от 140 магазина на най-добрите италиански и международни марки. В различните периоди от годината се обявяват намаления до 70 %. Този търговски център за забавление и модни преживявания е разположен в центъра на Сицилия, в близост до Катания и е първият на острова, който събира на едно място луксозните италиански марки. Сицилианци и посетители са привлечени от висококачественото предлагане на приемливи цени.

8 ден Джойоза МареаКатанияСофия

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Катания – пешеходна разходка в центъра на града, включена в цената. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 15:25 ч. Кацане на летище София в 18:05 ч.

ДОПЛАЩАНЕ:

Целодневна екскурзия до Етна и Таормина на български език при минимум 20 записани туристи - 34 EUR (от 2г. до 11г.) / 68 EUR (от 12г.)
Целодневна екскурзия до Палермо и Монреале на български език при минимум 20 записани туристи - 30 EUR (от 2г. до 11г.) / 60 EUR (от 12г.)
Целодневна екскурзия "Традиции и история с вкус на Сицилия" - две екскурзии в една на български език при минимум 20 записани туристи - 32 EUR (от 2г. до 11г.) / 64 EUR (от 12г.)
Целодневна екскурзия "Мистиката на Еолийските острови - Липари и Вулкано" на български език при минимум 20 записани туристи (с включена входна такса за островите) - 23 EUR (от 2г. до 11г.) / 46 EUR (от 12г.)
Целодневна екскурзия до Месина и Тиндари на български език при минимум 20 записани туристи - 18 EUR (от 2г. до 11г.) / 36 EUR (от 12г.)
Целодневна екскурзия "На пазар в Sicilia Outlet Village" на български език при минимум 20 записани туристи - 15 EUR (от 2г. до 11г.) / 30 EUR (от 12г.)
Пакет от 3 екскурзии: Етна и Таормина; Палермо и Монреале; "Традиции и история с вкус на Сицилия" – две екскурзии в една - 90 EUR (от 2г. до 11г.) / 180 EUR (от 12г.)
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Деца под 2 години, без да ползват легло и седалка в самолета, заплащат само такса за полета в размер на 100 лв. Деца от 2 до 5.99 години, без да ползват легло, заплащат 480 лв.
Резервации: депозит - 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: до 31 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 30-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена!

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Катания |  Почивки - Италия |  Почивки - Катания |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Катания

Избрани оферти