Начало / Почивки / Почивки - Валенсия

ПОЧИВКА В ИСПАНИЯ - ВАЛЕНСИЯ, ПОРТОКОЛОВИЯ БРЯГ - с полет от София

Номер на оферта

/

200628

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Валенсия - София на авиокомпания "Wizz air" с включен чекиран багаж 23 кг. и голям салонен багаж (с размери 56x45x25 см до 10 кг.);

Трансфер летище - хотел - летище

7 нощувки (стандартна стая с балкон) на база обогатен пълен пансион на блок маса (закуска, обяд и вечеря + 1/4 вино и вода за обяд и вечеря) в Hotel Del Golf Playa 4* (или подобен);

Пешеходна разходка в Кастейон с водач на български език

Aсистанс на български език по време на целия престой

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Цената не включва

Целодневна екскурзия до Морея и Пенискола "Перлите в короната на провинция Кастейон"

Целодневна екскурзия до Албасете и Алкала де Чиверт "Аромат на вино и море"

Целодневна екскурзия до Валенсия

Полудневна екскурзия до Беникасим и манастира на Кармелитите "Ад и Рай"

Полудневна екскурзия до Валл Д'Уксо и Сегорбе "Приключение и изкуство"

Разходи за градски транспорт и разходи от личен характер

Програма на пътуването

Почивка в Испания, Валенсия - Портокаловия бряг- Специална ваканционна програмана за всички възрасти!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ:

30.09.2017
Цена на турист в двойна стая - 949 лева
Доп. легло за 1-ви възрастен - 894 лева
Доп. легло за1-во / 2-ро дете (2-11г.) - 818 лева
Единична стая - 1223 лева

Програма на пътуването:

1 ден София - Валенсия - Кастейон

Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 06:15 ч. с директен полет на авиокомпания „Wizz Аir“. Кацане на летището във Валенсия в 08:40 ч. Трансфер до Кастейон (разстоянието от Валенсия до Кастейон е около 75 км) - северната част на район Коста Валенсия. Пешеходна разходка в Кастейон. Провинция Кастейон е една невероятната комбинация от планина (втората най-планинска провинция в Испания) и море (най-много плажове със син флаг). Културата и забележителностите в района, в комбинация с модерни и социално развити градове, я правят идеално място за почивка и екскурзии. Столицата на провинцията е град Кастейон, известен с пристанището си, красивите плажове и културното разнообразие. Най-известните забележителности в града са разположени в старата част: готическата катедрала „Света Мария“, построена през XIII век; сградата на Общинския съвет от XVIII век; камбанарията „Ел Фадри“, стоежът на която е започнал през 1440 г. и завършен през 1604 г.; пазарът на конопени изделия „Llotja del C?nem“; Старият дворец от XVIII век, който днес се използва като елегантно място за частни събития. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден Барселона

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Барселона. Пешеходна разходка в Барселона: улицата на артистите „Рамбла“ – най-оживената улица на града, изобилстваща от музеи, необичайни магазинчета и живи статуи; Готическият квартал – старата част от Барселона с криволичещи тесни улички и средновековни сгради; площад „Испания“ с „танцуващите“ фонтани; хълмът Монтжуик с многобройните паркове, художествени галерии и заведения за развлечение. Разглеждане (отвън) на кметството на Барселона, Женералитата, катедралата „Саграда Фамилия“ – шедьовър на архитекта Гауди. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Морея - Пенискола

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Морея и Пенискола - "Перлите в короната на провинция Кастейон". Посещение на крепостния град на Морея, с възможност за разглеждане на една от най-хубавите църкви в целия район, построена през XIII век в скалите на планината. Възможност за дегустация на типични местни деликатеси. Продължаваме към брега на морето, за да се потопим в историята на тамплиерите и един от най-известните и обичани папи - папа Луна, разглеждайки крепостта, построена на малък полуостров навлизащ в морето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден Алкосебре – Алкала де Чиверт

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Алкосебре и Алкала де Чиверт с посещение на винарска изба и дегустация. Провинция Кастейон е богата на история за славни битки, заради стратегическито си разположение. Планините в близост до морето са позволявали контрол и защита на цялата околия. Посещение на градчето Алкала де Чиверт - посещение на крепостта на тамплиерите, живели по тези места и базиликата, чиито стени говорят и разказват истории за най-съкровените желания на хората, наслаждавайки се на прекрасните средиземноморски гледки. Посещение на градчето Алкосебре с романтичното му пристанище и естествени извори със сладка вода, бликащи от плажовете му. Посещение и дегустация на типична за региона испанска изба. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден Увеселителен парк Порт Авентура

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Порт Авентура. Увеселителен парк „Порт Авентура“ се намира близо до курорта Коста Дорада. Най-близкият голям град до него е красивата каталунска столица Барселона. Паркът се посещава от около 3 милиона души годишно, а мястото е идеално за летния сезон, тъй като една част от него е с водни съоръжения. Самият парк е разделен на шест основни области с различна тематика – Средиземноморие, Далечен Запад, Мексико, Китай, Полинезия и Сезам Авентура. Всеки свят има своя собствена архитектура, храна, забавления и забележителности. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден Валенсия

Закуска. Свободно време или желание целодневна екскурзия до Валенсия – третият по големина град в Испания, градът на цветовете, светлините и цветята. Валенсия е разположена при вливането на река Турия в Средиземно море. Тази крайбрежна автономна област е известна като Изтока на Испания. Градът очарова посетителите с малки, тесни улички, внушителни сгради и паркове с портокалови и лимонови дръвчета. Обиколката започва от старата централна пората от 14 в. „Торрес Серанос“. Преминаване през „Палао Генералидад Валенсиана“, площад „Пласа де ла Вирхен“, Базиликата на Дева Мария, 3-те порти на катедралата, музей „Алмоина“ – център на древноримското градче, площад „Пласа де ла Рейна“, църквата и кулата „Света Каталина“, кръглия площад „Пласа Редонда“, Централния пазар – един от най-големите в Европа, построен в типичен валенсиански модернизъм, Копринената борса (впечатляваща сграда от 15 век, част от наследството на ЮНЕСКО), площад „Пласа де Аюнтамиенто“, Кметството. Панорамна обиколка продължава през Северната гара; Арената за корида и парка „Градините на Турия“ – изключително красив парк, намиращ се в старото корито на река Турия, който пресича целия град и впечатлява със зеленина и спокойствие, градини с цветя, спортни съоръжения и артистични сгради; Града на изкуствата и науките – природно-научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден Сегорбе

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Вал Д"Уксо и Сегорбе. Ще се насладим на разходка с лодка в пещерите Сан Хосе. Подземната река, която тече през пещерите, образува един уникален, природен феномен. Реката е с дължина от 2750 метра, от които 800 са подходящи за туристически посещения. Влизайки с лодка из кристално чистите води, ще бъдете завладяни от красивия интериор, истории за неразгадани тайни за пиратски съкровища, удивителен свят на сталактити и сталагмити. Въпреки многото проучвания от пещерняци и учени все още не се знае нито от къде започва реката, нито къде е краят на образувалите се от нея пещери. Ще се насладим на разходка с лодка, обагрени от различни пещерни форми, сътворени от водата и скалите в продължение на векове. Посещение на катедралата на Сегорбе от XIII век. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден КастейонВаленсияСофия

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 09:15 ч. с директен полет на авиокомпания "Wizz Air". Кацане на летище София (Терминал 1) в 13:15 ч.


ДОПЛАЩАНЕ:

Целодневна екскурзия до Барселона при минимум 20 записани туристи - 56 EUR (от 0г. до 9г.) / 60 EUR (от 10г.)

Целодневна екскурзия до Порт Авентура при минимум 20 записани туристи - 71 EUR (от 0г. до 9г.) / 76 EUR (от 10г.)

Целодневна екскурзия до Валенсия при минимум 20 записани туристи - 39 EUR (от 0г. до 9г.) / 41 EUR (от 10г.)

Целодневна екскурзия до Морея и Пенискола "Перлите в короната на провинция Кастейон" при минимум 20 записани туристи - 34 EUR (от 0г. до 9г.) / 35 EUR (от 10г.)

Целодневна екскурзия до Албасете и Алкала де Чиверт "Аромат на вино и море" при минимум 20 записани туристи - 35 EUR (от 0г. до 9г.) / 40 EUR (от 10г.)

Полудневна екскурзия до Валл Д"Уксо и Сегорбе "Приключение и изкуство" при минимум 20 записани туристи - 32 EUR (от 0г. до 9г.) / 34 EUR (от 10г.)

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цени с включена отстъпка за ранно записване до 31.03.2017.

Условия за плащане: при резервация - 35% от общата сума; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация: до 31 дни - 35% от основната цена; от 30 до 1 дни - 100% от общата цена.

Настаняване на допълнително легло се предлага само в стая със спалня.

Двама възрастни и две деца се настаняват в стая с две спални.

Намалението за деца е валидно за възраст от 2 навършени години до 12 ненавършени години !

Последователността на провеждането на екскурзиите се определя на място. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.


Разписание на полета:

София - Валенсия: 06:15 - 08:40
Валенсия - София: 09:15 - 13:15
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Хотел по програмата: Hotel Del Golf Playa 4*, Кастейон - www.hoteldelgolfplaya.com


Разположение: Хотелът се намира в град Кастейон, на 38 км от летището. На 15 минути пеша се намира пристанището, пешеходна зона и плажната алея, където ще намерите много барове и магазини. Пред хотела има спирка на градски транспорт, чрез който може да се стигне до центъра на Кастейон (на 7 км) и до съседният курорт Беникасим (на 10 км). Последно реновиран през 2011 г.

В стаите: климатик, телевизор със сателитни канали, телефон, сейф, сешоар, минибар, работно бюро, баня с вана/душ, подова настилка - теракот,
безплатен Wi-Fi, балкон. Няма стаи с 3 или 4 стандартни и отделни легла.

В хотела: ресторант, бар, нощен бар/дискотека, открит басейн, градина, слънчева тераса, сауна, фитнес, телевизионна зала, зала за игри, тенис на маса, билярд, мини голф, пералня и химическо чистене, коли и колела под наем, магазини, безплатен Wi-Fi.

Плаж: Хотелът се намира на 100 м от брега на морето (втора линия). На плажа има свободна, безплатна зона. Чадъри и шезлонги - срещу заплащане (ориентировъчна цена на ден: около 4/5 евро за чадър или шезлонг).

Допълнителна информация

30.09.2017
Цена на турист в двойна стая - 949 лева
Доп. легло за 1-ви възрастен - 894 лева
Доп. легло за1-во / 2-ро дете (2-11г.) - 818 лева
Единична стая - 1223 лева

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Валенсия |  Почивки - Испания |  Почивки - Валенсия |  Last minute оферти - Испания |  Last minute оферти - Валенсия

Избрани оферти